Ford Powerstroke Diesel Forum banner

eliminator stiction oleju i olej napędowy diesel extreme

12K views 19 replies 14 participants last post by  bismic  
#1 ·
olej

zamierzam zacząć używać Hot Shots Stiction Eliminator. Używam teraz w pełni syntetycznego oleju Rotella 5W-30 z Lucas Pure Synthetic Oil Stabilizer.

używam 2 kwarty stabilizatora, a resztę 5W-30.

Czy można dodać Hot Shots do tego połączenia?

paliwo do silników Diesla

w zimie używam białej butelki Diesel 911, a latem srebrnej. Staram się unikać czerwonej, w zależności od tego, jak bardzo jest zestalony i czy naprawdę muszę jechać ciężarówką.

chcę używać Diesel Extreme cały czas przy każdym tankowaniu. Czy w lecie nadal będę potrzebował srebrnego? I czy mogę go mieszać z białym zimą?

Czytałem o tym w Internecie, ale nie znalazłem tego, czego szukałem. Wszelka pomoc jest mile widziana.

dzięki

#2 ·
Nie znam tej marki. Używam Archoil jako dodatku do oleju i paliwa. Jak dotąd nie mogę powiedzieć, żebym miał jakieś konkretne wyniki, ponieważ zacząłem go używać niedawno. Jestem dopiero po 3. kuracji paliwowej i pierwszej wymianie oleju z dodatkiem Archoil. Powiem, że obserwuję zużycie paliwa i zauważam niewielki wzrost MPG. Około 1 dodatkowa mila na galon, co nie jest źle. Właściwie nie jestem wielkim fanem tak zwanych „olejów węża”, ale wiele osób przysięga na to, więc postanowiłem spróbować. Ale dajcie nam znać, jak to idzie.

#3 ·
Dla mnie rzeczy, które sprawiają, że objawy stiction znikają, tylko przedłużają potrzebę czyszczenia szpul wtryskiwaczy. Będąc w AZ i nigdy nie widząc dnia, w którym nie ma 65 stopni i nie mając żadnych dni, w których temperatura spada poniżej zera, jest mi to dość łatwo powiedzieć. Zdecydowanie uruchomiłbym coś, aby zapobiec żelowaniu się paliwa. Kilka razy dodałem Rev-X do oleju, jako środek zapobiegawczy, ale przy 50 $ za zabieg to za dużo, chyba że zobaczę prawdziwe wyniki. Dodawałem również olej Lucas do paliwa, ale też z tym skończyłem. Skończyłem również używać Diesel Kleen i nie wrócę. Po prostu nie widzę żadnej realnej poprawy w MPG. Być może widziałem 1 MPG z Diesel Kleen, ale jest to tak trudne do zmierzenia z dodatkowym galonem lub dwoma, które mogę dostać do zbiornika po zatrzymaniu pompy.

#4 ·
Białe, czerwone i srebrne butelki to odżywki do paliwa Power Service Diesel. Srebrna wersja powinna uchronić Cię przed żelowaniem zimą (jeśli nie mieszkasz na północy) w większości przypadków. Wersja 911 to czerwone butelki i nie potrzebujesz jej, chyba że się zżelujesz. Ostatnio kilka razy rano było 0 stopni i poniżej, a ja wciąż nie miałem problemu. YMMV. Zazwyczaj używam Power Service, aby pomóc w utracie smarności w paliwie po przejściu na Ultra Low Sulfer w '07, jak sądzę. Niewiele wiem o dodatkach do oleju Lucas lub produktach Hot Shot. Jeśli/kiedy ponownie doświadczę Stiction, prawdopodobnie wypróbuję RevX.

#5 ·
Archoil to ten, którego większość ludzi tutaj woli. Najlepsze jest dodatkowe smarowanie, a zmniejszenie tarcia to bonus. Z Archoilem prawdopodobnie nie potrzebujesz Lucas, właściwie to prawdopodobnie nie potrzebujesz Lucas, jeśli i tak używasz dobrego syntetyku.

• Like
Reactions: mhatlen and krazyk
#8 ·
Archoil to ten, którego większość ludzi tutaj preferuje. Najlepszą częścią jest dodatkowe smarowanie, ulga w przywieraniu to bonus. Z Archoil prawdopodobnie nie potrzebujesz Lucas, właściwie prawdopodobnie nie potrzebujesz Lucas, jeśli i tak używasz dobrego syntetyku.
Gorący dzieńum fist gangbang z 2018 roku.

#6 ·
Kiedy miałem swój sprzęt komercyjny, ciągnik siodłowy, spychacz, koparkę gąsienicową, wypróbowałem różne dodatki, większość nic nie dała, ale marka dodatku, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie, to motor kote.
Obróbka oleju dała zauważalną poprawę przebiegu ciężarówki i zużycia paliwa w sprzęcie, wszystkie silniki pracowały płynniej,
ciszej, a zużycie oleju zostało znacznie zmniejszone!

Obróbka paliwa również zrobiła na mnie duże wrażenie, w ciężarówce dodałem ją podczas wymiany oleju i filtra, zanim wyruszyłem w trasę na 800 mil, ku mojemu zaskoczeniu ciężarówka zaczęła jeździć NAPRAWDĘ źle i w drodze to, co mogłem sprawdzić, nie dało żadnego pojęcia, co było problemem, kazałem ją odholować na stację benzynową, gdzie mechanik ją obejrzał i odkrył, że filtr paliwa był mocno zatkany
podczas podróży i następnej musiałem jeszcze dwa razy wymienić filtry.

Co się stało, to to, że całkowicie wyczyściło cały układ paliwowy, zbiorniki, przewody, pompy, wszystko!

Nie trzeba dodawać, że dzisiaj jest to mój ulubiony dodatek!!

#7 ·
Kiedy miałem swój komercyjny sprzęt, ciągnik siodłowy, spychacz, koparkę gąsienicową, wypróbowałem różne dodatki, większość nic nie dała, ale marka dodatku, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie, to motor kote.
Obróbka oleju dała zauważalną poprawę przebiegu ciężarówki i zużycia paliwa w sprzęcie, wszystkie silniki pracowały płynniej,
ciszej, a zużycie oleju zostało znacznie zmniejszone!

Obróbka paliwa również zrobiła na mnie duże wrażenie, w ciężarówce dodałem ją podczas wymiany oleju i filtra, zanim wyruszyłem w trasę na 800 mil, ku mojemu zaskoczeniu ciężarówka zaczęła jeździć NAPRAWDĘ źle i w drodze to, co mogłem sprawdzić, nie dało żadnego pojęcia, co było problemem, została odholowana do stacji benzynowej, gdzie mechanik ją obejrzał i odkrył, że filtr paliwa był mocno zatkany
podczas podróży i następnej musiałem jeszcze dwa razy wymienić filtry.

To, co się stało, to to, że całkowicie wyczyściło cały układ paliwowy, zbiorniki, przewody, pompy, wszystko!

Nie trzeba dodawać, że dzisiaj jest to mój ulubiony dodatek!!
Czy używasz smaru o niskiej zawartości siarki czy optymalizatora paliwa? Czy kiedykolwiek używałeś odżywki antyżelowej do oleju napędowego? Będę musiał wypróbować motor kote po użyciu marki hot shots. Jeśli nie zobaczę poprawy.

Dzięki

#11 ·
Hotshots i Diesel Kleen są sprzedawane w Tractor Supply. Wally World i znam inne sklepy z częściami. Archoil jest dla mnie po prostu za drogi, żeby wydawać go za każdym razem. Gdyby to był samochód roboczy lub zarabiałbym więcej pieniędzy, to w porządku. Ciekawie o marce Motor Kote.

#13 ·
Marki Hotshots i diesel kleen są sprzedawane w tractor supply.. wally world i znam inne sklepy z częściami. archoil jest dla mnie po prostu za drogi, żeby wydawać za każdym razem.. gdyby to był samochód roboczy lub zarabiałem więcej $, to w porządku. ciekawe o marce motor kote.
Motorkote był kiedyś dostępny tylko na stacjach benzynowych i w sklepach ze sprzętem ciężkim, ale ostatnio widziałem go w walmart i niektórych sklepach z częściami samochodowymi

to kosztuje około 90 dolarów za galon, ale galon wystarcza na długo, kiedyś kupowałem go w kartonach online za kilka dolarów taniej, a czasem ich strona ma jakieś kupony rabatowe

#18 ·
OP to dużo dodatków i komplikacji IMO

Ja mam szczęście, moja ciężarówka 6.0 działa dobrze na paliwie Diesla i oleju syntetycznym

może Deseeil Kleen white jeśli jadę w góry i temperatury będą poniżej 30 stopni i może dodatek do oleju Archoil od czasu do czasu, aby uspokoić bogów stiction
Mój działa dobrze, ma 135000, robię to tylko jako bardziej zapobiegawczy rodzaj rzeczy. Aby ją uszczęśliwić i dobrze działała, to wszystko.

#19 ·
Mam f350 6.7 diesel z 2014 roku i przebieg 157 000 mil. Niedawno wtryskiwacz nr 1 wykazał awarię. Kilka razy użyłem środka do czyszczenia wtryskiwaczy,
ale problem nadal występuje. Ford chce mi sprzedać wtryskiwacz zastępczy, ale czy stabilizator oleju może pomóc w moim problemie? Czy przyczyną może być tarcie?
Zaoferowali mi wtryskiwacz od mojego dealera za około 225 dolarów z wymianą, o ile zamontuję go w nr 1, który znajduje się za akumulatorem, co wymaga dużo pracy. Czy dobry stabilizator oleju, taki jak Hot Shot Secret, może pomóc, czy też który Ford poleca do oleju?

#20 · (Edited)
Mam silnik Diesla 6.7 w f350 z 2014 roku i mam 157000 mil przebiegu na ciężarówce, niedawno wtryskiwacz nr 1 wykazał awarię, kilka razy użyłem środka do czyszczenia wtryskiwaczy
jednak problem nadal istnieje, Ford chce mi sprzedać wtryskiwacz zastępczy, czy stabilizator oleju może pomóc w moim problemie, czy może to być striction. Zaoferowali mi wtryskiwacz od mojego dealera za około 225 dolarów z wymianą, o ile umieszczę go w nr 1, za akumulatorem jest dużo pracy, czy dobry stabilizator oleju, taki jak hot shot secret, może pomóc lub jaki Ford poleca do oleju
Edycja - właśnie zauważyłem, że masz silnik 6.7L. Te wtryskiwacze nie są uruchamiane olejem.

Sugeruję przejście do forum 6.7L w celu zakupu i instalacji wtryskiwacza.