Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Konwersja z podwójnego na pojedynczy

28K views 17 replies 5 participants last post by  Smitty02  
#1 ·
Czy ktoś wie, ile łóżka jest wycięte dla błotników dually? Czy zestaw bushwhackers zakryje otwór, jeśli zaspawam otwory na śruby?

#7 ·
Hej wszystkim!!! Przejście z drw na srw było łatwe. Zdejmij skrzynię, dodaj skrzynię srw, wyjmij przednie podkładki drw, dodaj podkładki goeske i użyj kół +05. Gotowe. Udało się nawet zachować d80.

Teraz konwersja przedniej osi z 2008 roku i fajne overs i czteropunktowe zawieszenie z przodu i z tyłu... Na to natknąłem się na ogromną liczbę problemów... Wciąż próbuję to wszystko ogarnąć.

Lekcje wyciągnięte...

#9 ·
Hej chłopaki!!! Przejście z drw na srw było łatwe. Zdejmij skrzynię, dodaj skrzynię srw, wyjmij przednie dystanse drw, dodaj dystanse goeske i użyj kół +05. Gotowe. Udało się nawet zachować d80.

Teraz konwersja przedniej osi z 2008 roku oraz fajne overs i czterowahaczowe przód i tył... To napotkałem ogromną liczbę problemów... Wciąż próbuję to wszystko ogarnąć.

Lekcje odrobione...
Możecie wrzucić zdjęcia? Naprawdę chcę przerobić swoją ciężarówkę na SRW i jeśli mógłbym to zrobić bez wymiany tylnych osi, to byłoby wspaniale... Obniżam swoją ciężarówkę, więc jestem ciekaw, jak bardzo koła będą wystawać z tyłu, ponieważ chcę, żeby koła były zlicowane

#10 ·
Jeśli przejdziesz do sekcji zawieszenia i spojrzysz pod hasłem 2002 cOnversion, znajdziesz mój wątek dotyczący budowy.

#11 ·
#12 ·
#13 ·
Tak i nie. Zdjąłem tylne koła bliźniacze, zdjąłem przednią fabryczną podkładkę dystansową, założyłem podkładkę dystansową Goeske (była to podkładka dystansowa 2-calowa, tańsza niż 1 i 3/4 cala) i początkowo używałem kół 99-04. Wymagały one niewielkiego podniesienia, ponieważ przesunięcie powodowało, że opony ocierały się o tył plastikowego błotnika. Jeśli używasz kół 05+, nie jest potrzebne podnoszenie.

#14 ·
Możesz też zrobić konwersję przedniej osi 05+ i uruchomić swój obecny d80 z tyłu. Wtedy wystarczą koła 05+ i wszystko jest świetnie.

#16 ·
Chcę iść w drugą stronę, SRW do DRW. Jakakolwiek pomoc tutaj? Wydaje się, że nie mogę znaleźć żadnych wątków związanych z tym.... Dzięki!

#17 ·
Łatwym sposobem jest kupno zestawu dystansów dually Forda na przód (mam zestaw, jeśli ich potrzebujesz) i zestawu kół dually... Następnie zestaw poszerzeń błotników dually lub skrzynię dually.

To wszystko.

Bardziej skomplikowanym sposobem byłoby wszystko powyższe plus D80. Myślę, że to naprawdę zależy od tego, ile holujesz. Jeśli martwisz się wytrzymałością osi, weź 80... jeśli nie (i z tego, czego się dowiedziałem, 80 nie jest o wiele mocniejsze niż sterling), po prostu trzymaj się swojej fabrycznej osi.

#18 ·
Dzięki za info!!! Szukam większej ładowności, ponieważ holuję dość ciężki 5th Wheel toy hauler. Odezwę się do ciebie w sprawie tych dystansów, jestem zainteresowany. Dzięki!:thumb: