Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Próba podjęcia decyzji pomiędzy 2 różnymi chipami

8.2K views 45 replies 9 participants last post by  John in OkieLand  
#1 · (Edited)
Hej wszystkim,

więc przeprowadziłem obszerne badania nad tunerami i chipami, a ze względu na koszty zawęziłem je do 2 różnych chipów i chciałem zobaczyć, jakie macie doświadczenia z tymi chipami, aby pomóc w mojej ostatecznej decyzji,

chip 1:
TS Performance F Series 6 Position Chip

chip 2:
Quadzilla Arachnid 8-Position 7.3 Powerstroke Chip

s powiem, że obecnie bardziej skłaniam się ku chipowi 2, głównie dlatego, że dostaję 2 dodatkowe ustawienia, ale nie znalazłem prawie żadnych rzeczywistych recenzji produktu, więc jestem trochę niezdecydowany

konfiguracja w momencie zakupu chipa będzie następująca: wlot zimnego powietrza, mod sprężyny niebieskiej, standardowy wydech z usuniętym tłumikiem, wskaźnik doładowania, wskaźnik EGT, z planami na większy wydech i ulepszone przewody olejowe HPOP w najbliższej przyszłości

#2 ·
Zrozum cenę, po prostu dodaj 100 $ do Quadzilli i zdobądź Hydra Tuner, daje mi to możliwość zmiany programowania w dowolnym momencie, a nie utknięcia z czymś, co musi wrócić do fabryki.

Zmieniłem programowanie 3 razy od czasu, gdy po raz pierwszy je zainstalowałem

ten obrazek pochodzi ze strony Quadzilla, do której się odwoływałeś

#3 ·
Spójrz, co dostajesz za te marne 100 dolarów więcej.

HYDRA TUNES ZAŁADOWANE 15.03.2023
00 – MAGAZYN
01 – WYSOKIE OBROTY BIEGU JAŁOWEGO -- 1000 obr./min
02 – TRYB SZEPTU
06 – 65 KM CODZIENNY KIEROWCA - sugerowane przez Hydrę dla mnie
07 – 65 KM 8-10K LBS HOLOWANIE naszego Toy Haulera
08 – 80 KM CODZIENNY KIEROWCA - Szybsza przepustnica, dobra ekonomia
10 – 25 KM CIĘŻKIE HOLOWANIE 12 500 LBS – zapobiega wysokim EGT
14 – Valet 25 mph max

tak zaprogramowałem ostatnio mój Hydra Tuner...
poniżej jest to, z czego możesz wybierać.
Tryb holowania 25 KM zapobiegnie zbyt wysokim EGT, jeśli jesteś ciężki i musisz wspiąć się na strome wzgórze, a następnie przełączyć z powrotem na inny tryb na szczycie wzgórza i kontynuować.

Ustawienia fabryczne --
Przykłady kalibracji dostępnych za pośrednictwem oprogramowania HydraFlash:

Teen Driver ™ 75 mph Blokuje ogranicznik prędkości przy 75 mph
Teen Driver ™ 65 mph Blokuje ogranicznik prędkości przy 65 mph
Tryb Valet 45 mph
Tryb Valet 35 mph
Tryb Valet 25 mph Obniża ogranicznik prędkości
Tryb Szeptu ™ Wjedź do okienka drive-thru i złóż zamówienie lub dokonaj operacji bankowych bez konieczności wyłączania ciężarówki
Anti-Theft Powoduje "Dead Pedal", więc pojazd będzie pracował na biegu jałowym, ale nie będzie nadawał się do jazdy
Wysokie obroty biegu jałowego - 1200 obr./min
Wysokie obroty biegu jałowego - 1100 obr./min
Wysokie obroty biegu jałowego - 1000 obr./min Idealne do pracy PTO lub szybszego nagrzewania. Ze względów bezpieczeństwa nie zalecamy przekraczania 1200 obr./min.
140 KM Extreme * ‡ To tak duże, jak to możliwe! (W każdym razie w przypadku standardowych wtryskiwaczy)
120 KM Race *
100 KM Race * Czas zabawy! Oferuje bardziej agresywną krzywą paliwa dla lepszej reakcji przy niskich obrotach i mocy na górnym końcu
100 KM Performance *
80 KM Performance
65 KM Performance Nieco bardziej agresywny niż Daily Driver, przy jednoczesnym zachowaniu możliwej do opanowania emisji dymu
80 KM Daily Driver
65 KM Daily Driver
40 KM Daily Driver Dobre do codziennej jazdy i ekonomii
65 KM Fuel Sippper Gdy nacisk kładziony jest wyłącznie na oszczędność paliwa, wczesna zmiana biegów, aby utrzymać niskie obroty
80 KM Light Tow Do 7500 funtów
65 KM Moderate Tow 7500 - 10 000 funtów
40 KM Heavy Tow 10 000 - 12 500 funtów
25 KM Extremely Heavy Tow 12 500+ funtów
0 KM Modified Stock Przydatne do celów diagnostycznych
0 KM Stock Fabryczna kalibracja bez modyfikacji

* Ze względu na ograniczenia wielkości wtryskiwaczy, standardowe ciężarówki z lat 1994½ do 1997 będą miały kalibracje tylko do 80 KM. Wczesne 1999 mogą osiągnąć do 100 KM.

‡ Strojenie 140X nie jest zalecane w pojazdach z późnego 2001 do 2003 z seryjnymi wtryskiwaczami, ponieważ mają one korbowody z metalu proszkowego.

Uwaga: Ten produkt jest przeznaczony do ciężarówek z silnikiem Diesla 7.3L Power Stroke z lat 1994½ do 2003. Nie będzie działać w starszych ciężarówkach z silnikiem 7.3L IDI, w tym wczesnym 1994 "Turbo Diesel" IDI. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące silnika, który posiadasz, skontaktuj się z Power Hungry Performance lub preferowanym dealerem, aby uzyskać więcej informacji.

#27 ·
Spójrz, co dostajesz za te marne 100 dolarów więcej.

HYDRA TUNES ZAŁADOWANE 15.03.2023
00 – STOCK
01 – HIGH IDLE -- 1000 RPM
02 – WHISPER MODE
06 – 65 HP DAILY DRIVER - sugerowane przez Hydrę dla mnie
07 – 65 HP 8-10K LBS TOWING nasz Toy Hauler
08 – 80 HP DAILY DRIVER - Szybsza przepustnica, dobra ekonomia
10 – 25 HP HEAVY TOWING 12,500 LBS – zapobiega wysokim EGT
14 – Valet 25 mph max

tak zaprogramowałem ostatnio mój Hydra Tuner...
poniżej znajduje się to, z czego możesz wybierać.
Tryb holowania 25 KM zapobiegnie zbyt wysokim EGT, jeśli jesteś ciężki i musisz wspiąć się na strome wzgórze, a następnie przełącz się z powrotem do innego trybu na szczycie wzgórza i kontynuuj.

Ustawienia fabryczne --
Przykłady kalibracji dostępnych za pośrednictwem oprogramowania HydraFlash:

0 KM Stock
Fabryczna kalibracja bez modyfikacji
0 KM Zmodyfikowany Stock
Przydatne do celów diagnostycznych
25 KM Bardzo ciężkie holowanie
12 500+ funtów
40 KM Ciężkie holowanie
10 000 -12 500 funtów
65 KM Umiarkowane holowanie
7500 - 10 000 funtów
80 KM Holowanie lekkie
Do 7500 funtów
65 KM Fuel Sippper
Gdy celem jest wyłącznie oszczędność paliwa, wczesne zmiany biegów, aby pomóc utrzymać niskie obroty
40 KM Daily Driver
Dobre do codziennej jazdy i ekonomii
65 KM Daily Driver

80 KM Daily Driver

65 KM Wydajność
Nieco bardziej agresywny niż Daily Driver, przy jednoczesnym zachowaniu możliwej do opanowania emisji dymu
80 KM Wydajność

100 KM Wydajność *

100 KM Race *
Czas zabawy! Oferuje bardziej agresywną krzywą paliwa dla lepszej reakcji przy niskich obrotach i mocy na górnym końcu
120 KM Race *

140 KM Extreme * ‡
To tak duże, jak się da! (W każdym razie w przypadku standardowych wtryskiwaczy)
High Idle - 1000 obr./min
Idealny do pracy PTO lub szybszego nagrzewania.
Ze względów bezpieczeństwa nie zalecamy przekraczania 1200 obr./min.
High Idle - 1100 obr./min

High Idle - 1200 obr./min

Anti-Theft
Powoduje "Dead Pedal", dzięki czemu pojazd pracuje na biegu jałowym, ale nie nadaje się do jazdy
Whisper Mode ™
Wjedź do drive-thru i złóż zamówienie lub zrób przelew bankowy bez konieczności wyłączania ciężarówki
Valet Mode 25 mph
Obniża ogranicznik prędkości
Valet Mode 35 mph

Valet Mode 45 mph

Teen Driver ™ 65mph
Blokuje ogranicznik prędkości przy 65 mph
Teen Driver ™ 75mph
Blokuje ogranicznik prędkości przy 75 mph

* Ze względu na ograniczenia wielkości wtryskiwaczy, ciężarówki z lat 1994½ do 1997 będą miały kalibracje dostępne tylko do 80 KM.
Wczesne 1999 mogą osiągnąć do 100 KM.

‡ Strojenie 140X nie jest zalecane w pojazdach z późnego 2001 do 2003 roku ze standardowymi wtryskiwaczami, ponieważ mają one korbowody z metalu proszkowego.

Uwaga: Ten produkt jest przeznaczony do ciężarówek z silnikiem Diesla 7.3L Power Stroke z lat 1994½ do 2003. Nie będzie działać w starszych ciężarówkach z silnikiem 7.3L IDI, w tym wczesnych 1994 "Turbo Diesel" IDI. Jeśli masz pytania dotyczące tego, jaki silnik posiadasz, skontaktuj się z Power Hungry Performance lub preferowanym dealerem, aby uzyskać więcej informacji.
Od dziesięciu lat mam tuner DP bez problemów. Jedną rzeczą, którą ma, a której nie widzę na liście, którą zamieściłeś, jest pozycja "NO START". Z tunerem DP w tej pozycji ciężarówka będzie nadal działać, ale po wyłączeniu nie uruchomi się ponownie. Rozrusznik zadziała, ale nie odpali. To świetne zabezpieczenie przed kradzieżą. Zwykle jeżdżę w trybie holowania 20 KM. Miałem go w trybie ekonomicznym 80 KM i przypadkowo pozwoliłem żonie jechać nim w podróż i bardzo jej się podobało; myślała, że porusza się jak samochód sportowy. Oppps.
Inną opinią był udawany hamulec wydechowy. Oszukał komputer, myśląc, że silnik jest zimny i trzymał klapę motylkową na wydechu zamkniętą. "Miał" w ostatnim zdaniu, ponieważ przeszedłem na hamulec wydechowy Banks i już go nie potrzebowałem. Nawiasem mówiąc, hamulec Banks nie był zbyt dobry, ponieważ za każdym razem, gdy próbowałem go użyć, mały komputer Banks się zawieszał i musiałem zlecać Banks ponowne zaprogramowanie. Po 3 razach zleciłem im ustawienie go tak, aby hamulec wydechowy był włączony za każdym razem, gdy włączony był przełącznik. Dodając przełącznik przepustnicy, który zasilał go, gdy przepustnica była zamknięta, działa za każdym razem. Tylko nie ustawiaj tempomatu z włączonym hamulcem wydechowym. DUŻO czarnego dymu!!!!!

#4 ·
Jestem z Johnem. Hydra, choć droższa, jest znacznie bardziej wszechstronna i przyjazna dla użytkownika. Gorąco polecam ją ponad innymi opcjami. Jeśli jesteś zainteresowany/a jednym z nich lub masz jakieś pytania, po prostu daj mi znać.

owns 1999 FORD F350 CENTURION
#5 ·
Jeden komentarz:
kiedy rozmawiałem z PHP,
powiedzieli mi, żebym NIE używał trybu Fuel Sipper.

Konkretnie w przypadku Excursion NIE pamiętam, czy ma to wpływ na inne modele ciężarówek.

Dokładny powód teraz zapomniałem, ale że niszczy skrzynie biegów, to jedyny czynnik, który pamiętam, że mi mówili.

kiedy użyłem go na jedną podróż, Fuel Sipper naśladował moje nawyki jazdy Chevy Suburban...

np. super miękkie zmiany biegów i bardzo łagodne przyspieszenie, trzeba było "wcisnąć gaz", żeby ruszyć. :sick:

#6 ·
Patrząc na hydrę, wszystko jest ładne i fajne, ale po prostu nie jestem pewien, czy jest warta dodatkowych pieniędzy dla mnie w tej chwili, dodatkowe melodie byłyby miłe, ale widzę w zasadzie to samo z tych innych chipów, a quadzilla ma adapter do ponownego flashowania, który można kupić, jeśli naprawdę chcesz inne melodie, może coś przeoczyłem 🤣 Po prostu myślę, że za te dodatkowe sto dolców mógłbym dostać ładny czujnik EGT i wskaźnik lub ulepszyć moje przewody olejowe hpop, w zasadzie szukam czegoś, co urozmaici codzienne prowadzenie i będzie miało kilka trybów zabawy,
Wszyscy wydają się lubić hydrę,
Jeśli miałbym iść tą drogą, to doda więcej opcji do stołu i innych marek, sct i edge do wyboru

#8 ·
No weź, no na wskaźniki 🤣 Przeszukałem sieć, aż znalazłem ładny mechaniczny wskaźnik doładowania i element wykończeniowy kolumny kierownicy, żeby go trzymać, razem około 70 dolców, chciałem prawdziwy mechaniczny wskaźnik.
A czujnik EGT znalazłem przyzwoicie wyglądający za 140.

https://a.co/d/6UiCQwc

https://a.co/d/99tpDMK

2 Inch Mechanical Boost Gauge 0 - 30 PSI Black / Aluminum Bezel CP7025 https://www.walmart.com/ip/138330470

Nie mam teraz pieniędzy na konfigurację wskaźników Pilar, którą naprawdę chcę, dostałem tego pickupa dopiero 2 tygodnie temu, po prostu staram się, żeby to było trochę przyjemniejsze w prowadzeniu i mieć podstawowe potrzeby na razie i mam nadzieję, że w dalszej perspektywie będę mógł dostać fajniejsze rzeczy, których naprawdę chcę, wydech, opony i felgi, fantazyjną konfigurację wskaźników itp.

#34 · (Edited)
No weź, no na wskaźnikach 🤣 Przeszukałem sieć, aż znalazłem ładny mechaniczny wskaźnik doładowania i element wykończeniowy kolumny kierownicy, który go trzyma, razem około 70 dolców, chciałem prawdziwy mechaniczny wskaźnik.
A czujnik EGT znalazłem przyzwoicie wyglądający za 140.

https://a.co/d/6UiCQwc

https://a.co/d/99tpDMK

2-calowy mechaniczny wskaźnik doładowania 0 - 30 PSI Czarny / Aluminiowa ramka CP7025 https://www.walmart.com/ip/138330470

Nie mam teraz pieniędzy na konfigurację wskaźników Pilar, której naprawdę chcę, dostałem tę ciężarówkę dopiero 2 tygodnie temu, po prostu staram się, żeby ta rzecz była trochę przyjemniejsza w prowadzeniu i mieć podstawowe potrzeby na razie i mam nadzieję, że za jakiś czas będę mógł dostać ładniejsze rzeczy, których naprawdę chcę, wydech, opony i felgi, fantazyjną konfigurację wskaźników itp.
stary, wszystko, co dostaniesz z Walmartu, będzie gorącym śmieciem. Potrzebujesz prawdziwych wskaźników, które są dokładne i którym można zaufać. Chcesz stroić swoją ciężarówkę i ufać śmieciom z Walmartu?

#9 ·
Zapytaj siebie, z jakąkolwiek inną opcją niż hydra. Czy możesz załadować własne melodie z komputera, czy melodie są tak samo dobre, czy masz możliwość (bez wysyłania do ponownego nagrania) uzyskania niestandardowych plików melodii i dostosowania punktów zmiany biegów itp. w razie potrzeby lub chęci. Ilu tunerów w ogóle oferuje jeszcze melodie dla tych innych platform? Zapytaj kogokolwiek w dowolnym miejscu, jaka jest najlepsza opcja, a Hydra jest odpowiedzią. Jest to produkt, do którego należy się udać w celu dostrojenia tych ciężarówek i ma najlepsze wsparcie.

• Like
Reactions: 9f250superduty
#10 ·
Chęć zrobienia kilku podstawowych wskaźników to bardzo dobry pomysł.
Sugeruję spróbować od razu robić rzeczy z najlepszych części (szczególnie strojenie), albo poczekać, aż pozwoli na to budżet. W przeciwnym razie ludzie generalnie robią rzeczy dwa razy, co jest droższe i bardziej frustrujące.
Z przyjemnością poświęcę trochę czasu na rozmowę telefoniczną i omówienie opcji oraz zalet lub wad niektórych produktów, jeśli byłbyś zainteresowany.
www.cncfab.us

#13 ·
A czy możesz polecić dobre ustawienie do codziennej jazdy dla większej mocy, oszczędność paliwa nie jest obecnie zbyt dużym problemem, mieszkam tylko około 7 mil od pracy
Uważam, że wszystkie podstawowe codzienne lub holownicze, a nawet wydajnościowe ustawienia mają podobne mpg. mpg jest w dużym stopniu związane z ogólnym stanem Twojej ciężarówki i nawykami Twojej prawej stopy.
Szkoda, że to nie była wcześniejsza dyskusja. Hydra właśnie podrożała o 50 dolarów (co daje obecną cenę 399 dolarów).

Więcej informacji na temat instalacji i użytkowania hydry można znaleźć na stronie hydrahelp.com

Jeśli zamówisz jeden i wolisz, możemy również wstępnie załadować dla Ciebie szereg najbardziej przydatnych ustawień.

#17 · (Edited)
Jeśli chodzi o melodie, myślę,
Szybkie biegi jałowe,
65
80
100
140
Sugerowałbym coś w rodzaju dwóch melodii w wersjach 25-40-65-80 KM
następnie wydajność 65-80-100 KM
codzienne wersje 40-65-80 KM
Oszczędzacz paliwa
Wysokie obroty biegu jałowego
standardowy/zmodyfikowany standardowy

Na tym polega piękno, te rzeczy zawierają dodatkowe 15 melodii oprócz ustawień braku rozruchu i obejścia chipa, które są na nich trwale

#19 ·
Hydra jest warta różnicy w cenie, osobiście używam ustawienia 65 KM DD, mam ustawienie holowania 40 i 25, wysokie obroty biegu jałowego i ustawienie wyścigowe 120 dla zabawy. Miałem **** szczęścia z ustawieniem oszczędzania paliwa w moim F350. Ciężarówka jeździła jak gówno w porównaniu do ustawienia 65 KM DD.
tak,
jak wspomniałem wcześniej, Fuel Sipper to głupie ustawienie, jeśli używasz go wystarczająco często, moim zdaniem będziesz pracować nad skrzynią biegów.
Jak również powiedziałem, PHP powiedział mi, żebym pozbył się Fuel Sipper

w trosce o utrzymanie mojego Excursion "prawie seryjnego" i długiej żywotności, ostrożnie bawię się ustawieniami. 65DD to moje ulubione ustawienie.
Dołączyłem 25-konne holowanie ciężkie, aby uniknąć wysokich EGT, jeśli trafię na 10% wzniesienie z 9-tonowym Toy Haulerem, nie martwiąc się o to.

CTS-3 z sondą EGT również mi w tym pomoże.

PHP ma wystarczająco dużo "darmowych ustawień", aby Hydra była najlepsza i "najtańsza" na dłuższą metę.

#20 ·
Używam zimą kilku z dwóch melodii, aby zapobiec przełączaniu się ciężarówki na 4. bieg, aby pomóc w rozgrzaniu płynu przekładniowego. Nawet z modyfikacją termostatu Derale, nadal zajmuje mi trochę czasu, zanim osiągnę 150 stopni.

Jeśli dostaniesz Hydrę, zamówiłem ją z CNCfab i było to wspaniałe doświadczenie

#21 ·
Używam niektórych z dwóch melodii zimą, aby zapobiec włączeniu się ciężarówki na 4. bieg, aby pomóc w rozgrzaniu płynu przekładniowego. Nawet z modyfikacją termostatu Derale, nadal zajmuje mi trochę czasu, zanim osiągnę 150 stopni.

Jeśli dostaniesz Hydrę, zamówiłem swoją z CNCfab i to było wspaniałe doświadczenie
To jest sprytny pomysł...
Musiałem dwa razy jechać do miasta w ciągu tygodnia, w którym mieliśmy 28*F w najwyższej temperaturze i 10* lub niższe temperatury minimalne....

Pozwoliłem mu pracować na biegu jałowym, aż sam wszedł na wysokie obroty, a następnie wyjechałem na autostradę i ostrożnie podniosłem prędkość do 40 mil na godzinę, aby uniknąć zbyt mocnego obciążenia zimnego oleju silnikowego 15w40.

Po 18 milach byłem w gabinecie lekarskim, a temperatura silnika jeszcze nie osiągnęła normy.... Ustawiałem tempomat na 50 mil na godzinę... Zawsze zostawiam sobie dużo czasu na wizyty.

#25 ·
Próba podjęcia decyzji między 2 różnymi chipami

Prościej niż to, po prostu wrzuć dźwignię zmiany biegów na 3 i jedź dalej.
to nigdy nie przejdzie do OD
Przy włączonym przycisku odłączenia OD, większość tuningów aftermarketowych zablokuje konwerter wcześniej, co nie pomoże w nagrzewaniu się skrzyni biegów (przynajmniej mój tuning to robi lol) z ustawieniem do holowania i po prostu trzymając w D, powinno trzymać 3 bieg dłużej, a strategia utrzyma konwerter odblokowany dłużej, aż zbliży się do 100* temp. skrzyni biegów, odblokowany konwerter pomaga w szybszym nagrzewaniu się płynu. Znowu, to przynajmniej to, co znalazłem w mojej ciężarówce i proszę zrozumieć, nie piszę tuningu, więc mogę opierać się tylko na obserwacji.

#28 ·
Każda hydra jest dostarczana bez startu (NS) w ostatniej pozycji wyboru, podobnie jak w pierwszym gnieździe 00, które jest obejściem, więc oryginalne strojenie pcm jest wykorzystywane.
Należy pamiętać, że w przypadku obu tych opcji, po dokonaniu wyboru pozycji i mrugnięciu wyświetlacza, kluczyk musi zostać wyłączony, a wyświetlacz wyłączony, zanim zadziała brak startu lub obejście. Nie przełączaj na te pozycje przy włączonym silniku.

Kolejnym faktem jest to, że jasność wyświetlacza kontrolera hydra można regulować, naciskając i przytrzymując przyciski wyboru w górę lub w dół przez kilka sekund.

#29 ·
Mam problem z uruchomieniem przełącznika Hydra.

"Odkryłem", że JEŚLI przycisk jest wciśnięty i przytrzymany, aż do zmiany wyświetlacza, to wtedy mogę klikać, klikać, klikać do nowego ustawienia.

Po prostu sięgam i naciskam przycisk raz, nic się nie dzieje,
naciskam dwa razy, nic się nie dzieje,
3 razy, 4 razy, nic.

Musi być wciśnięty i przytrzymany, inaczej nie zadziała.
To moje 2 centy.

Zatem próba zmiany podczas jazdy jest prawie niemożliwa, ponieważ musiałbym oderwać wzrok od drogi, żeby wiedzieć, że się zmieniło.

Zawsze się zatrzymuję, dokonuję zmiany, a potem jadę dalej.

#30 ·
Mam problem z uruchomieniem przełącznika Hydra.

"Odkryłem", że JEŚLI przycisk jest wciśnięty i przytrzymany, aż do zmiany wyświetlacza, to wtedy mogę klikać, klikać, klikać do nowego ustawienia.

Po prostu sięgam i naciskam przycisk raz, nic się nie dzieje,
naciskam dwa razy, nic się nie dzieje,
3 razy, 4 razy, nic.

Musi być wciśnięty i przytrzymany, inaczej nie zadziała.
to moje 02 centy

Więc próba zmiany podczas jazdy jest prawie niemożliwa, ponieważ musiałbym oderwać wzrok od drogi, żeby wiedzieć, że się zmieniło.

Zawsze się zatrzymuję, dokonuję zmiany, a potem jadę.
To dziwne. Nigdy nie widziałem, żeby to tak działało. Powinno być jedno naciśnięcie i zmiana ustawienia o 1 pozycję, a jeśli przytrzymane, wyświetlacz przygasa.

• Like
Reactions: KNutter1984
#31 ·
Szkoda, że coś takiego nie było dostępne, kiedy miałem różne modele 7.3. Może było... Wydaje mi się, że miałem jakiś chip w jednym lub dwóch samochodach ciężarowych, ale to było w czasach kowbojów i Indian ciężarówek z silnikami Diesla i chipów/tunerów.

• Like
#33 ·
Jak blisko osiągów seryjnego 6.0 wypada 7.3 z chipem Hydra? Czy pomaga również wcześniejszej wersji N/A 7.3?

Żałuję, że coś takiego nie było dostępne, kiedy miałem różne modele 7.3. Może było... Wydaje mi się, że miałem jakiś chip w jednym lub dwóch samochodach, ale to było w czasach kowbojów i Indian ciężarówek z silnikiem Diesla i chipów / tunerów.
Opcje strojenia 7.3 (i wiedza) z pewnością uległy poprawie od wczesnych dni. Jeśli chodzi o to, jak blisko seryjnego 6.0, cóż, może to być drażliwa, bardzo subiektywna kwestia do odpowiedzi dla większości ludzi. Nie mogę dać ci wspaniałej odpowiedzi ze względu na fakt, że spędziłem niewiele czasu za kierownicą 6.0 i bardzo mało czasu za kierownicą czegokolwiek seryjnego (poza moim minivanem):ROFLMAO: Mogę ci powiedzieć, że dobrze dostrojony, minimalnie zmodyfikowany 7.3 to przyjemna ciężarówka w porównaniu do seryjnej, a do czasu, gdy zostanie zmodyfikowany, aby sprawnie pracować przy 375-400 rwhp, większość ludzi może się zgodzić, że jest to super wydajna i zabawna ciężarówka!
Właśnie włożyłem zestaw naszych hybryd 200/30 do mojej ciężarówki i wczoraj ją uruchomiłem. Chłopcze, to obudziło ją z seryjnych podziałów AD🤩

• Like
#43 ·
65 KM DD daje mi 14 sekund od 0-55

80 KM DD jest naprawdę agresywny, nie sądzę, żeby którykolwiek z nas powinien uruchamiać tuning, który pozwala na czarny dym, kropka.

to właśnie sprawia, że opinia publiczna jest zła na diesle.
moje motto to bądź miły
65 KM DD daje mi 14 sekund od 0-55

80 KM DD jest naprawdę agresywny, nie sądzę, żeby którykolwiek z nas powinien uruchamiać tuning, który pozwala na czarny dym, kropka.

to właśnie sprawia, że opinia publiczna jest zła na diesle.
moje motto to bądź miły
Chcesz powiedzieć, że nie mogę przetestować Priusa, bahahahahaha, muszę jutro trochę pojeździć i dowiedzieć się, gdzie działa to dla mnie najlepiej, 80 było tylko tym, co do tej pory znalazłem, co wydawało się miłe :cool:

#45 ·
Baw się dobrze, uważaj na siebie, nie denerwuj niewłaściwych ludzi ;)