Ford Powerstroke Diesel Forum banner

P0087 Niskie ciśnienie na szynie paliwa

1.2K views 10 replies 4 participants last post by  536858  
#1 ·
Mam ten sam problem z moim 2014 F350 Super duty, 6.7 Power stroke diesel truck. Wymieniłem filtr paliwa, oba. Ale kontrolka silnika nadal się świeci. Odłączyłem akumulator, oba, ponieważ nie wiedziałem, który jest głównym akumulatorem, na około 30 sekund, a następnie podłączyłem je ponownie (mając nadzieję na zresetowanie). Ale kontrolka silnika nadal się świeciła... Jestem w kropce... czy ktoś może pomóc? I tak, wiem, powinienem to oddać. Ale harmonogram jest tutaj szalony i nie chcę jechać za daleko... czyli około 45 mil.

#2 ·
Mam ten sam problem z moim 2014 F350 Super duty, 6.7 Power stroke diesel truck. Wymieniłem filtr paliwa, oba. Ale kontrolka silnika nadal się świeci. Odłączyłem akumulator, oba, ponieważ nie wiedziałem, który jest głównym akumulatorem, na około 30 sekund, a następnie podłączyłem je ponownie (mając nadzieję na zresetowanie). Ale kontrolka silnika nadal się świeciła... Jestem oszołomiony... Czy ktoś może pomóc? I tak, wiem, powinienem to oddać. Ale harmonogram jest tutaj szalony i nie chcę jechać zbyt daleko... czyli około 45 mil.
Musisz zdobyć Forscan, aby móc monitorować niektóre dane. Można go pobrać za darmo, wszystko czego potrzebujesz to kabel obdlink EX i laptop.

#6 ·
O tak. Tak jest. Kupiłem również czujnik paliwa. Ale jestem w punkcie, w którym, jeśli zrobię cokolwiek innego... coś może się wydarzyć. Czy w przewodzie paliwowym może być powietrze... czy musiałbym to przetestować, żeby zobaczyć? 🤔
Więc uruchamia się i działa. Działa dobrze? Tylko ma kontrolkę?

#7 ·
Tak. Kiedy zapaliła się kontrolka, przejechałem jeszcze 100 mil. Potem zaparkowałem i wymieniłem filtr paliwa. Ale kontrolka nadal się świeci. I zapala się kontrolka ostrzegawcza na desce rozdzielczej. Założyłem, że po wymianie filtra paliwa będzie to łatwa naprawa. A może ktoś wie, czy pominąłem jakiś krok podczas wymiany filtra paliwa...? Hmmm.

#8 ·
Tak. Kiedy zapaliła się kontrolka, przejechałem nią kolejne 100 mil. Potem zaparkowałem i wymieniłem filtr paliwa. Ale kontrolka wciąż się świeci. I zapala się kontrolka ostrzegawcza na desce rozdzielczej. Założyłem, że po wymianie filtra paliwa będzie to łatwa naprawa. A może ktoś wie, czy pominąłem jakiś krok podczas wymiany filtra paliwa...? Hmmm.
Cóż, musimy wiedzieć, jaki kod powoduje zapalenie się kontrolki. Jak powiedziałem, Forscan można pobrać za darmo, a adapter kosztuje 50 $. Mniej niż filtry, które kupiłeś. Jest to niezbędne, abyśmy mogli wskazać Ci właściwy kierunek, w przeciwnym razie będziemy strzelać na oślep. Jeśli działa dobrze, zanieś go do warsztatu, jeśli wolisz.

#10 ·
To kod po stronie wysokiego ciśnienia. Czujnik ciśnienia na szynie, regulator lub cp4. Większość ludzi kupuje nową szynę oem, która zawiera oba urządzenia, jeśli to nie zadziała, następny jest cp4. Powinieneś być w stanie stwierdzić, wyciągając szynę, czy w systemie znajdują się metalowe zanieczyszczenia. Jeśli tak, nie zawracaj sobie głowy wkładaniem nowej szyny. Moim zdaniem czujnik lub regulator, ponieważ mówisz, że nadal dobrze działa. Jednak dla ostrożności nie jeździłbym nim zbytnio lub wcale.

#11 ·
Nie pamiętam, ale wydaje mi się, że miałem ten sam kod, wymieniłem szynę paliwową po stronie kierowcy. Nowa szyna jest dostarczana z regulatorem/czujnikiem ciśnienia paliwa. Możesz to zrobić sam, to nie było takie trudne. Będziesz potrzebować albo narzędzia do przewodów paliwowych, nacięcia w nasadce, albo adaptera do klucza oczkowego. Poszedłem do Harbor Freight i kupiłem adapter do klucza oczkowego. Chcę powiedzieć, że zajęło to około dwóch godzin.