Ford Powerstroke Diesel Forum banner
21 - 38 of 38 Posts
Umieść ten chłodnicę OEM na wewnętrznym błotniku
Nie chcę zawłaszczać, ale zastanawiałem się, czy kiedykolwiek podłączyłeś filtr IPR szeregowo z chłodnicą. Zrobiłem to i nie widzę żadnego znaczącego wzrostu delty z filtrem na miejscu i filtrowaniem lub w trybie obejścia. Właściwie nie miałem dobrego odczytu, zanim go podłączyłem, ale to, co sprawdziłem, jest prawie takie samo, jak z nim na miejscu.

Czy zestaw do zmiany trasy chłodnicy oleju IPR to ten, z którym wiele osób miało problemy?

Wysłane z mojego SAMSUNG-SM-G900A używając Tapatalk

• Like
Reactions: ZMANN
jeszcze nie
chciałem sprawdzić, jak zdobyć narzędzie do filtra
czy przypadkiem używasz takiego? Nie mogę nawet znaleźć zdjęcia takiego LOL
Zdecydowałem się zdobyć jeden z tym nowym filtrem, ale nigdy nie używałem takiego z tym, który masz teraz, z wyjątkiem wymiany uszczelek przed wysłaniem go do Ciebie. Jeśli spojrzysz na radełkowanie na dolnej części, możesz zobaczyć blizny po użyciu imadła i/lub dużych regulowanych szczypiec. :look:

Oto narzędzie. Małe kołki ładnie pasują do dolnej części i ułatwiają rozłożenie na części. Nie wspominając o tym, że wszystko wygląda lepiej.

https://www.iprresearch.com/IPR-Coolant-Filter-Tool.html

Edycja: Możesz usunąć ten link, jeśli narusza CoC. Ale nie sądzę, żeby ktoś inny oferował podobny przedmiot.

Czy zestaw do zmiany trasy chłodnicy oleju ipr to ten, z którym wiele osób miało problemy?

Wysłane z mojego SAMSUNG-SM-G900A za pomocą Tapatalk
Nie rozmawialiśmy o zestawie do zmiany trasy IPR, tylko o filtrze płynu chłodzącego IPR używanym z zestawem do relokacji chłodnicy oleju BPD.

Były osoby, które miały problemy z relokacją IPR, ale wiele osób jest z niej zadowolonych. Większość zgadza się jednak, że zestaw BPD jest lepszy.

ohh dzięki
ciągle wyciągasz obudowę filtra z głowicy filtra za pomocą nasadki lub czegokolwiek na części sześciokątnej na dole obudowy filtra

wtedy używasz tego narzędzia, aby rozdzielić obudowę filtra, aby wyjąć filtr

trochę głupkowaty projekt, IMO
myślałem, że powiedział, że można wyczyścić filtr przy drodze w kilka minut, jeśli trzeba?

ohh dzięki
nadal wyciągasz obudowę filtra z głowicy filtra za pomocą nasadki lub czegokolwiek na części sześciokątnej na dole obudowy filtra.

Następnie używasz tego narzędzia, aby rozdzielić obudowę filtra, aby wyjąć filtr.
Tak, ale musisz uważać, jak mocno dokręcasz cały zespół do głowicy filtra. Usunąłem już samą zewnętrzną obudowę, ponieważ zbyt mocno dokręciłem zespół do głowicy. To sprawia, że ​​zdjęcie cienkiego kawałka z bloku filtra jest nieco trudniejsze. Duże szczypce to chyba jedyny sposób. Z o-ringiem nie musi być aż tak mocno dokręcony, ale będąc facetem...

dziwny projekt IMO
myślałem, że powiedział, że można wyczyścić filtr przy drodze w kilka minut, jeśli trzeba?
Teoretycznie można go wyczyścić na poboczu, ale nie polecałbym tego, chyba że w nagłych wypadkach. Gdyby było tak źle, prawdopodobnie po prostu wyjąłbym element i założył pustą obudowę z powrotem i wyczyścił filtr, gdybym gdzieś dotarł i miał trochę CLR lub coś w tym stylu. Z drugiej strony, jeśli w twoim systemie jest wystarczająco dużo brudu, aby zatkać element na tyle, aby spowodować problem, uruchamianie go bez elementu może nie być dobrym pomysłem.

Jedyną negatywną rzeczą, jaką mogłem znaleźć w filtrach IPR, jest to, że gdy są one połączone szeregowo ze zdalną chłodnicą, w dużej odległości od chłodnicy, np. do ramy, mogą mieć nadmierne delty. Post, który śledziłem, aby to uzyskać, został zainstalowany w furgonetce i nie miał miejsca na umieszczenie filtra na górze.

Miałem mój chłodnicę IPR zainstalowaną bardzo krótko, pełnym przepływem, z adapterem do chłodnicy OEM zainstalowanym normalnie, w dolinie, więc filtrowała po chłodnicy oleju. Zdecydowałem się założyć chłodnicę oleju chłodzoną powietrzem BPD i nie zainstalowałem zestawu IPR. Zestaw filtra IPR oszczędzam na wycieczkę, którą planuję kiedyś odbyć.

Na fte rozmawiali o konfiguracji ipr. Jest to podobno odlew, a nie kęs. Następnie powlekany ze względu na metodę odlewania i ludzie mieli wycieki. Nie mam osobistych doświadczeń, tylko to, co zostało opublikowane ze zdjęciami i tym podobnym

Więc dzisiaj planowałem kupić płyn do mycia naczyń i spuścić płyn chłodniczy. Cóż, skończyło się na tym, że poszedłem naprawić klimatyzację. Prawdopodobnie 60 mil w obie strony. Obserwowałem, jak mój płyn chłodniczy utrzymywał się na poziomie 192-196 i temperatura oleju wahała się w zakresie 240-249. Miałem to samo w sobotę, ale temperatura otoczenia wynosiła 113*, więc zaparkowałem ciężarówkę i wsiadłem do drugiej. Ponieważ jak zawsze nie jestem na bieżąco, nie mam zapasowej pokrywy chłodnicy oleju do modyfikacji. Więc jeśli będę miał szczęście, dziś wieczorem włożę kaskadę do ciężarówki i pójdę do kilku warsztatów Powerstroke i zobaczę, czy uda mi się zdobyć zepsutą chłodnicę oleju na części. Jeśli nie, zobaczymy, czy uda mi się uzyskać jakąś ulgę, dopóki nie będę mógł uzyskać bardziej odpowiedniej konfiguracji.

Cześć,

Założyłem konto, aby zabrać głos w tym wątku, ponieważ miałem fantastyczne wyniki.

Przed płukaniem chłodnicy oleju:

ECT - 190

EOT - 210-236 (236 pod górę bez obciążenia)

Po płukaniu chłodnicy oleju:

ECT - 190

EOT - 193

Przed płukaniem, chyba że pracowałem na biegu jałowym, ciężarówka miała co najmniej 10 stopni różnicy. Po płukaniu ciężarówka nigdy nie osiąga 200 stopni, chyba że wykonuję kilka długich, pełnych gazów.

Schładza się, gdy tylko zwalniam. Za około 100 dolarów jestem więcej niż zadowolony z wyników.

Szczęśliwego Nowego Roku!

Dzięki,
20046.0runner

lub po prostu przeczytaj wątek
lub po prostu przeczytaj wątek
Właściwie to chciałem odpowiedzieć użytkownikowi 20046.0runner, ponieważ jego numery są tam, gdzie ja jestem.
Właśnie przepłukałem chłodnicę wodą i powietrzem, aż prawie nic nie wychodziło, a następnie użyłem trochę środka do usuwania kamienia na 5 minut i uzyskałem więcej, aż znowu prawie nie było cząsteczek, a następnie zrobiłem jeszcze jeden środek do usuwania kamienia na 10 minut.
Teraz wszystko zamknąłem, ale nie wiem, czy powinienem przepłukać vc9. Chłodnica i egr zostały wymienione 6 tys. mil temu, ale pierwotna praca została wykonana z powodu uszkodzenia chłodnicy i dostania się oleju do układu, który najwyraźniej nie został odpowiednio wyczyszczony.
Myślę, że uruchomienie vc9 ponownie zatkałoby chłodnicę i musiałbym powtórzyć płukanie przed ponownym włożeniem płynu chłodzącego.
769442

769441

Właściwie to próbowałem odpowiedzieć do 20046.0runner, ponieważ jego #s są tam, gdzie ja jestem.
Właśnie przepłukałem chłodnicę wodą i powietrzem, aż prawie nic nie wychodziło, a potem użyłem trochę środka do usuwania kamienia na 5 minut i dostałem więcej, aż znowu prawie nie było cząstek, a potem zrobiłem jeszcze jeden środek do usuwania kamienia na 10 minut.
Teraz wszystko zamknąłem, ale nie wiem, czy powinienem płukać vc9. Chłodnica i egr zostały wymienione 6 tys. mil temu, ale pierwotna praca została wykonana z powodu uszkodzenia chłodnicy i dostania się oleju do układu, który najwyraźniej nie został odpowiednio wyczyszczony.
Myślę, że uruchomienie vc9 ponownie zatkałoby chłodnicę i musiałbym powtórzyć płukanie przed ponownym włożeniem płynu chłodzącego.
Po vc-9
Wyciągnąłem trochę rzeczy. Trochę białych płatków, więcej "złota
769468

21 - 38 of 38 Posts