Myślę, że IPR w 6.0, nad którym pracuję, jest zły. Ciężarówka to F250 z 2006 roku. Od 6 miesięcy remontowałem silnik. Silnik dostał nowe łożyska korbowodów i główne, nowe pierścienie tłokowe, honowanie wszystkich 8 cylindrów, nową pompę oleju niskiego ciśnienia, wszystkie nowe popychacze rolkowe, zestaw do aktualizacji złączki hpop i zaślepki. Szyny olejowe hpop dostały nowe rury pionowe ze wszystkimi nowymi oringami. Właściciel nie chciał nowej turbosprężarki, nowej hpop ani nowych wtryskiwaczy. Zadzwonił do mnie w czwartek i powiedział, że jego ciężarówka nie chce odpalić. Podjechał na stację benzynową, żeby kupić paliwo i ciężarówka nie chciała odpalić po zakupie paliwa. Kazał odholować ciężarówkę do mojego warsztatu. Podłączyłem kable rozruchowe z mojej ciężarówki do jego, ponieważ jego akumulatory były prawie rozładowane. Myślę, że kręcił nią przez jakiś czas. Podłączyłem do niej mój laptop i monitorowałem ciśnienie sterowania wtryskiwaczem i % regulatora icp podczas rozruchu. Regulator ICP był na poziomie 87% podczas rozruchu. Ciśnienie sterowania wtryskiwaczem wynosiło 45 funtów. Ciśnienie sterowania wtryskiwaczem zaczęło powoli rosnąć po trzeciej próbie uruchomienia. Osiągnęło 300 funtów i ciężarówka zaczęła odpalać. Próbowałem dalej ją uruchomić i doszło do tego, że zaczynała pracować i natychmiast gasła. Zrobiła tak 3 razy, a potem pozostała włączona. Wyłączyłem ją i uruchomiłem ponownie kilka razy. Podczas pracy ciśnienie sterowania wynosiło około 890 psi na biegu jałowym. Regulator ICP był na poziomie 27% na biegu jałowym. Czy istnieje jakiś sposób sprawdzenia regulatora ICP, aby sprawdzić, czy się nie psuje?