Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Oczekiwana żywotność pompy paliwa w laboratorium paliwowym

4.2K views 11 replies 6 participants last post by  JustinOOO9  
#1 ·
Cześć, próbuję skontaktować się z kilkoma członkami, którzy używają pomp paliwa Fuel Lab w swoich platformach, aby zorientować się, czy są one tak niezawodne jak fabryczne pompy paliwa Super Duty, poziom hałasu. Również jaki model używają. Moja ciężarówka ma tylko 180/100 i Garrett GTP38R, więc nie jestem do końca pewien, który model byłby najlepszy dla mojej aplikacji. Próbuję tylko zebrać jak najwięcej informacji przed dokonaniem zakupu. Ta ciężarówka będzie codziennym kierowcą. Dzięki

#6 ·
Osobiście dla 7.3l, chyba że pchasz dużą turbosprężarkę, duże wtryskiwacze, zbudowaną skrzynię biegów, pompa OEM jest więcej niż wystarczająca dla umiarkowanych modyfikacji. Wciąż używam mojej oryginalnej OEM z 1999 roku. Byłem w -20 i 105+ i po prostu wlewała paliwo lol.
Więc wtryskiwacze 180/100 stage 2 i turbosprężarka rolkowa GTP38R z Hydra/custom tunes nie są za duże? Warsztaty diesla mówią mi, że potrzebuję większej pompy paliwa, ale oni zarabiają na sprzedaży tego sprzętu. Naprawdę staram się dotrzeć do ludzi z modyfikacjami "wtryskiwacze, turbosprężarka, strojenie" zbliżonymi do moich i zobaczyć, czego doświadczyli. Myślę, że najlepsze, co mogę zrobić, to kupić nową pompę Bosch i jeśli nie utrzyma ciśnienia pod w.o.t., przejdę na podwójny system Bosch. Moja ciężarówka nie generuje szalonej mocy, ale na pewno nie jest seryjna. CNC FAB powiedział, że moje modyfikacje powinny wynosić 400-420 KM "ball park"
stock będzie działać dobrze, wymieniłem pompę raz w 265k mil i 23 lata
Jakich wtryskiwaczy, turbosprężarki, strojenia używasz w standardowej pompie?

#7 ·
@Rayzimk72

Utrzymywałem mój silnik 7.3l w większości w stanie fabrycznym. Moje poprzednie 6.0ls miały tylko inną turbosprężarkę, tuning, a pomagałem innym przy wymianie wtryskiwaczy 180 i turbosprężarki van, a on używa pompy paliwa OEM w swoim 7.3l automacie z 1999 roku bez problemów.

Jak długo używasz tego zestawu?
Czy masz obecnie problemy z pompą OEM?

#11 ·
@Rayzimk72

Zachowałem swój 7.3l w większości w stanie fabrycznym. Moje poprzednie 6.0l miały tylko inną turbosprężarkę, tuning i pomagałem innym przy wymianie niektórych wtryskiwaczy 180 i turbosprężarki van, a on używa pompy paliwa OEM w swoim 1999 7.3l auto bez problemów.

Jak długo używasz tego zestawu?
Czy masz obecnie problemy z pompą OEM?
Właściwie kupiłem ciężarówkę rozbitą od starego, oryginalnego właściciela. Musiałem włożyć nową przednią część ramy do ciężarówki i złożyć ją z powrotem. Ciężarówka jest prawie gotowa. Pompa paliwa w niej jest zmęczona. Już opuściłem zbiornik i go zaharpunowałem. Spada do około 20 psi przy wysokich obrotach. Szczerze mówiąc, wątpię, czy kiedykolwiek będę mocno eksploatował swoją ciężarówkę, z wyjątkiem raz na hamowni po jej ustawieniu, a potem może raz na torze. Poza tym jeżdżę jak stary facet, którym jestem. Ale chcę móc uzyskać 100% mocy, jaką mogą wygenerować moje modyfikacje. Myślę, że to strata $ na ulepszanie części, chyba że wszystkie moje wspierające modyfikacje/system pozwolą mojej ciężarówce osiągnąć pełny potencjał dla modyfikacji, które mam. Ale myślę, że kupię nową Bosch FP200-7 i zobaczę, jak sobie radzi. Jak powiedziałeś, jeśli nie, zbuduję system pompy równoległej twin S.D. DIY.

#10 ·
Potrzebujesz większego przepływu? Po prostu połącz dwie pompy fabryczne równolegle.

owns 2006 Ford F250 Lariat FX4