Ludzie -
Nigdy wcześniej nie musiałem nic robić z przodem mojej ciężarówki, więc to wszystko jest dla mnie nowe. Chcę potwierdzić kilka rzeczy przed zamówieniem części.
2009 F250 CCSB 4x4 ze standardowym zawieszeniem
115 tys. mil
Zauważyłem stukanie przy skrętach w lewo i w prawo przy niskiej prędkości, które można poczuć pod stopami po stronie kierowcy i pasażera.
Podniosłem przód i próbowałem wszystko poruszyć. Jedyną rzeczą, jaką mogę znaleźć, która ma luz, jest drążek, który biegnie od zwrotnicy po stronie pasażera do zwrotnicy po stronie kierowcy - nie drążek, który biegnie od ramienia pitmana do strony pasażera - ten poniżej.
Umieściłem na YouTube film z luzem w przegubie po stronie pasażera. Jest on pod adresem ericinboca i nazywa się "Luz w przedniej części"
Kilka pytań -
Czy to za duży luz? Nie trzeba było wkładać dużo wysiłku, aby poruszyć drążek.
I jakich części potrzebuję?
Myślę, że potrzebuję:
* końcówka drążka kierowniczego, zewnętrzna, prawa
* wewnętrzna końcówka drążka kierowniczego, prawa
* zewnętrzna końcówka drążka kierowniczego, lewa
Jeśli schemat części jest pokazany w wątku, to numery części to 9, 5 i 6.
Jakieś inne przemyślenia lub rady?
Dzięki.
Nigdy wcześniej nie musiałem nic robić z przodem mojej ciężarówki, więc to wszystko jest dla mnie nowe. Chcę potwierdzić kilka rzeczy przed zamówieniem części.
2009 F250 CCSB 4x4 ze standardowym zawieszeniem
115 tys. mil
Zauważyłem stukanie przy skrętach w lewo i w prawo przy niskiej prędkości, które można poczuć pod stopami po stronie kierowcy i pasażera.
Podniosłem przód i próbowałem wszystko poruszyć. Jedyną rzeczą, jaką mogę znaleźć, która ma luz, jest drążek, który biegnie od zwrotnicy po stronie pasażera do zwrotnicy po stronie kierowcy - nie drążek, który biegnie od ramienia pitmana do strony pasażera - ten poniżej.
Umieściłem na YouTube film z luzem w przegubie po stronie pasażera. Jest on pod adresem ericinboca i nazywa się "Luz w przedniej części"
Kilka pytań -
Czy to za duży luz? Nie trzeba było wkładać dużo wysiłku, aby poruszyć drążek.
I jakich części potrzebuję?
Myślę, że potrzebuję:
* końcówka drążka kierowniczego, zewnętrzna, prawa
* wewnętrzna końcówka drążka kierowniczego, prawa
* zewnętrzna końcówka drążka kierowniczego, lewa
Jeśli schemat części jest pokazany w wątku, to numery części to 9, 5 i 6.
Jakieś inne przemyślenia lub rady?
Dzięki.