Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Pytanie dotyczące usunięcia Ebpv

8.5K views 20 replies 7 participants last post by  hansel  
#1 ·
Ok, więc mam mały wyciek oleju (to znaczy, nie zauważam spadku poziomu oleju i nie muszę regularnie uzupełniać oleju między wymianami), ale jest on w dolinie silnika. Myślę, że to obszar podstawy turbosprężarki, więc rozważam usunięcie ebpv i przyglądałem się dostępnym zestawom, czy ktoś używał tych zestawów i jak długo to zajmie? To jest zestaw, który rozważam

https://www.ebay.com/itm/For-7-3L-9...03-Turbo-Pedestal-Ebp-Valve-Delete-Upgraded-Billet-Wheel-Up-Pipes-/173665740281

Mój Excursion jeździ dobrze, ale mam wrażenie, że trochę się dławi, jakby ebpv się zacinał.

#2 ·
#5 ·
Koło jest częścią wydajnościową. Pomoże w rozruchu, a także zwykle przy wyższym doładowaniu. Nie wszystkie koła są takie same. Mają różne ilości łopatek, 4 duże łopatki, 7 małych łopatek, cokolwiek, wszystkie mają wzrost wydajności.

#6 ·
Koło jest częścią wydajnościową. Pomoże w rozkręcaniu, a także zwykle w wyższym doładowaniu. Nie wszystkie koła są takie same. Mają różne ilości łopatek, 4 duże łopatki, 7 małych łopatek, cokolwiek, wszystkie mają wzrost wydajności.
Ok, ale moje pytanie brzmi, czy trzeba go wymienić podczas usuwania ebpv? Jeśli nie, to nie mam nic przeciwko czekaniu, aby wymienić go na dobry później.

#7 ·
Jeśli sam wykonujesz tę pracę, będąc już w środku, zrób koło i łożysko 360 stopni wraz z cokołem do usuwania EBPV. Osobiście nie kupiłbym części z serwisu Ebay, która jest wykonana z jakiegokolwiek metalu i umieszczałbym jej w naszych ciężarówkach, zwłaszcza niczego związanego z turbosprężarką.

#8 ·
Koła nie trzeba dotykać. Jak powiedział Jarred, powinieneś zrobić łożysko 360 i odbudowę podczas wymiany koła i części EBPV, ale nie jest to wymagane. Jeszcze raz powiem, nie kupuj koła z serwisu eBay, ale EBPV i rury w górę są w porządku.

#9 ·
Koło w ogóle nie musi być dotykane. Jak powiedział Jarred, powinieneś zrobić łożysko 360 i przebudować je podczas robienia koła i części EBPV, ale nie jest to wymagane. Jeszcze raz powiem, nie kupuj koła z eBay, ale EBPV i rury górne są w porządku
Ok, dziękuję, o to mi chodziło. Tak, nie zamierzam używać koła turbo z eBay, zastąpię je później kołem z riffraff. Wiem, że lepiej byłoby zrobić to wszystko od razu, ale w tej chwili to po prostu nie wchodzi w grę i zajmę się kołem i łożyskiem później.

#10 ·
Co masz na myśli mówiąc, że ciężarówka jest "zadławiona"?

Nie wydałbym ani grosza na usunięcie ebpv, naprawdę nic nie da. W najgorszym przypadku możesz go zdjąć i wyczyścić. Mnóstwo pomocnych filmów na YouTube i zajmuje to tylko 10 minut.

Dolot/wydech/tuner byłby ogromnym wzrostem wydajności dla 99% właścicieli.

"Wicked wheel 2" od riffraff może być pomocne, ale co najwyżej zobaczysz 2-3 psi więcej doładowania i ledwo zauważalne szybsze wkręcanie się na obroty, i mówię ledwo.

#12 ·
Co masz na myśli, że ciężarówka jest zadławiona?

Nie wydałbym ani grosza na usunięcie ebpv, to naprawdę nic nie da. W najgorszym przypadku możesz go zdjąć i wyczyścić. Mnóstwo pomocnych filmów na YouTube i zajmuje to tylko 10 minut.

Dolot/wydech/tuner byłby ogromnym wzrostem wydajności dla 99% właścicieli.

Złe koło 2 z riffraff może być pomocne, ale co najwyżej zobaczysz 2-3 psi więcej doładowania i ledwo zauważalne szybsze wkręcanie się na obroty, i mam na myśli ledwo.
Jeśli masz 6-biegową skrzynię, koło jest mocną poprawą, zdecydowanie nie zgadzam się z tym, że tego nie zauważysz.

Aha, rozumiem. Źle zrozumiałem i pomyślałem, że mówi o małym czujniku wydechu w pobliżu pompy wodnej, to jakiś czujnik ciśnienia zwrotnego spalin, który niektórzy ludzie usuwają hahahaha.

Żeby było jasne. Usunąłem zawór ciśnienia zwrotnego spalin w turbosprężarce i zainstalowałem wylot o wysokim przepływie i złe koło 2 i wcale nie było dużej różnicy. Najwyżej 2-3 psi więcej i ledwo, jeśli w ogóle, skrócony czas wkręcania się na obroty, niezależnie od tego, czy jest dostrojony, czy w standardowym programowaniu. Zrobiło to jednak to, co miało zrobić.

Wyeliminowało skok turbosprężarki dla mojego cięższego holowania i dało mi kilka dodatkowych psi doładowania itp.

Przepraszam, źle przeczytałem i naprawdę byłem zdezorientowany, dlaczego myślałem, że usuwa mały czujnik wydechu z przodu z powodu wycieku oleju z tyłu :doh: musi być bardziej widoczne przy zwiększonej kontroli 6-biegowej skrzyni biegów w porównaniu do automatu, który mam itp.

#14 ·
Dlaczego po prostu nie zablokować klapy ebpv w pozycji otwartej? Wydaje się to o wiele łatwiejszym rozwiązaniem.

owns 2006 Ford F250 Lariat FX4
#17 ·
Dlaczego po prostu nie zablokować klapy ebpv w pozycji otwartej? Wydaje się to o wiele łatwiejszym rozwiązaniem.
W której części hrabstwa mieszkasz? Rozmawiałem wczoraj z zaufanym warsztatem diesla na temat zrobienia tego u mnie. Powiedział mi, że jeśli ktoś mieszka tutaj na północy, robię MT, to trzeba je zostawić w stanie fabrycznym, aby ciężarówka lepiej się rozgrzewała, ponieważ mogą mieć tendencję do nieprawidłowego rozgrzewania się. Tylko coś do rozważenia.
W zimie dość często widzę -30. Absolutnie żadnej poprawy czasu nagrzewania. Po prostu walczysz z zamykaniem zaworu, aż się wystarczająco nagrzeje. Ponadto ebpv przecieka i jest $$$ i uciążliwy do odbudowy w porównaniu do po prostu usunięcia go.

Jeśli potrzebujesz ebpv do rozgrzania ciężarówki, nie działa ona prawidłowo.

Dobry olej syntetyczny, prawidłowo działający układ świec żarowych, czarna nagrzewnica to wszystko, czego potrzebujesz.

#15 ·
W której części hrabstwa mieszkasz? Rozmawiałem wczoraj z zaufanym warsztatem diesla tutaj na temat zrobienia tego u mnie. Powiedział mi, że jeśli ktoś mieszka tutaj na północy, ja robię MT, to trzeba je zostawić w standardzie, aby ciężarówka lepiej się rozgrzewała, ponieważ mogą mieć tendencję do nieprawidłowego rozgrzewania się. Tylko coś do rozważenia.

#16 ·
Powodem EBPV jest rozgrzanie ciężarówki, prawda. Możesz je usunąć lub zostawić w stanie fabrycznym, ja usunąłem swoje tutaj w PA, ponieważ albo podłączam je do prądu, albo mam czas, aby je rozgrzać. Mają tendencję do zacinania się i powodowania utraty mocy, a także są miejscem wycieku oleju, gdy ulegną awarii. Osobiście, po prostu się ich pozbądź, mój zawiódł przy około 170 000. wyciekł olej wszędzie i zablokował się.

#20 · (Edited)
Pracuję większość wieczorów do 20:00, jeśli nie później, więc mój wolny czas na pracę nad moją ciężarówką jest bardzo ograniczony. Zabrałem moją ciężarówkę do bardzo dużego i, co trzeba przyznać, niezwykle renomowanego warsztatu z powodu błędu P1211. Powiedzieli mi, że potrzebuję uszczelek wtryskiwaczy. Dobrze, wierzę wam, ale chcę to sprawdzić, ponieważ właśnie wymieniłem wtryskiwacze i zgaduję, że mogłem jeden uszkodzić, ale nie wiem. Zablokowałem HPOP i mam 2100 PSI... brak oleju w paliwie, brak paliwa w oleju. ZAWSZE sprawdzaj podwójnie.

Ciężarówka mojego kolegi (02) nie przeszła przeglądu, ponieważ miała prostą rurę. Zabrałem ją do następnego gościa i bam, nie ma problemu...

#21 ·
Z mojego doświadczenia: usuń podstawę, wymień rury wylotowe, przebuduj turbosprężarkę, zainstaluj wirnik kompresora billet, wszystko jednocześnie. Bije się w pierś za to, że nie przebudowałem mojej turbosprężarki, a teraz uszczelka się zepsuła. Więc teraz muszę wyciągnąć turbosprężarkę po raz trzeci:crying: