Czy ktoś doświadczył sytuacji, w której klimatyzacja wieje tylko przez nawiewy odszraniania? Wieje zimnym powietrzem, ale coś z panelem musi być nie tak. Jakieś przemyślenia?
Mogłoby być. Pomyślałem, że poproszę o kilka sugestii, zanim zacznę wymieniać części, aż zacznie działać.Blend door actuator?
Sent from my XT1080 using Tapatalk
^^^ x2. U mnie było to samo i była to mała szara linia podciśnienia, która przebiega przez przegrodę silnika.Wyciek podciśnienia. Jeśli masz wyciek podciśnienia, domyślnie przełączy się na rozmrażanie.
Klapa mieszająca jest elektroniczna i kontroluje temperaturę, nie mówiąc, że twoja nie jest uszkodzona, ale jeśli dostajesz zimną klimatyzację, a następnie możesz przejść do gorącego ciepła, to klapa mieszająca i siłownik są w porządku. EDYCJA, ABY DODAĆ: nie marnuj pieniędzy na uszkodzony siłownik mieszający Dorman.
Istnieją 3 siłowniki podciśnienia HVAC,
1 rozmrażanie, odpowietrzanie, podłoga
2 świeże powietrze, powietrze obiegowe
3 zawór odcinający wąż nagrzewnicy max ac
1 i 2 znajdują się pod deską rozdzielczą, 3 znajduje się pod maską po prawej stronie skrzynki HVAC z szarą linią podciśnienia. Często ta szara linia jest pomijana.
Podciśnienie kontroluje również piasty ESOF 4x4.
Więc wyciek, zła pompa lub przekaźnik są prawdopodobne, niestety wyciek zwykle kończy się na uszczelnieniach zwrotnicy.
Elektrozawór podciśnienia EGR...? :shrug:Więc dostałem siłownik, ale okazało się, że to nie to. Zajrzałem pod maskę do elektrozaworu podciśnienia EGR i węże były spróchniałe i pęknięte. Przykleiłem do tego trochę taśmy izolacyjnej i bum, otwory wentylacyjne przesunęły się do przodu i na podłogę po wybraniu. Nowa część zamówiona i przynajmniej ten problem jest rozwiązany. Teraz do reszty tego rujnującego bank projektu
Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk Pro
wygląda na pogryzione przez myszy![]()
Yup
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
najbardziej, jak wiem, to klimatyzacja i brzmi to tak, jakby coś tam przeciekało, być może odpowietrznik przecieka, co z pewnością tłumaczyłoby wtargnięcie ciepłego powietrza do klimatyzacji, zwiększające się wraz z prędkością, ponieważ pod maską dmuchane jest więcej powietrza :dunno:Moja klimatyzacja robi to samo. Kiedy włączam zapłon, słychać pracę pompy próżniowej, która nigdy się nie zatrzymuje. Czuję, że powietrze wydostaje się z tego obszaru - nie wiem, co to jest. Czy to skrzynka nagrzewnicy? Jeśli tak, czy wewnątrz tej skrzynki znajduje się czujnik podciśnienia, który może być uszkodzony?
Powietrze było zimne przy wszystkich ustawieniach, tylko nie wydobywało się z niczego innego niż nawiewy odmrażaczaCzy twoja ciężarówka wcześniej bardziej przeciekała kondensatem? brzmi jak podobny problem u mnie....AC wieje zimniej przy mniejszych prędkościach, a podczas jazdy autostradą nie jest zimno... nie chcę przejmować wątku, tylko próbuję rozwiązać mój problem.
dzięki