Zdenerwowałem się osłoną podczas wymiany pompy wody. Klipsy się urwały i usunąłem całą osłonę. Jak ważne jest to dla tych silników w kwestii kierowania powietrza do chłodnicy? Dzięki!
Proszę wyjaśnić. Wiem, że WIELE osób używa 6.0 bez osłony i bez problemów.Ważne w każdym silniku przy normalnym użytkowaniu. Nawet mój silnik glebogryzarki Briggs and Stratton.
Wysłane z mojego telefonu, którego nikt mi nie pomógł zdobyć.
Przestań go uruchamiać lub ryzykujesz uszczelki głowicy. Tak, usuń, plus chłodnica oleju, plus monitor. Trzymaj się z daleka od dwuczęściowych usunięć EGR.ok Myślałem, że to było potrzebne... już mam kolejny w drodze. Mam kolejny większy problem, ponieważ mój zawór EGR jest mokry i szybko traci płyn chłodniczy. Chcę naprawić problem, zanim dojdzie do uszczelek głowicy. Zakładam, że usunięcie EGR jest wskazane. Jakieś rady?
Szczerze mówiąc, sprawdź na ebayu, dostałem moją chłodnicę oem w drodze, za 220 $ z wysyłką, a podstawowe usunięcia egr kosztują 105 $.what is best of bottom line units that I can do on my own?
Tak jest, to powód, dla którego chłodnica EGR ulega awarii, brak płynu chłodzącego z powodu zatkanej chłodnicy oleju. Dlatego monitor i filtr płynu chłodzącego są również absolutnie niezbędne.so a oil cooler is automatic if you delete egr?
Tuner nie jest konieczny, w zasadzie odradzałbym go, chyba że masz pieniądze na uszczelki głowicy. Oczywiście jest wielu ludzi, którzy powiedzą ci, że dostępne są melodie bez kołków i nie stanowią problemu. To decyzja, którą będziesz musiał podjąć. Istnieją instrukcje dotyczące zaślepiania standardowego egr za pomocą zaślepek i spawania ich na miejscu, jeśli nie martwisz się przejściem testów emisji, na eBayu itp. są tanie usunięcia egr, gotowe do zainstalowania.Wysłane z mojego telefonu, którego nikt mi nie pomógł zdobyć.czy tuner jest w 100% konieczny? Myślę o sct x3. Czy mogę po prostu wbić zaślepkę w koniec rury i odciąć przepływ spalin?
Wysyłam Ci PW.Snake, jestem naprawdę zaskoczony, że to słyszę.
Jak w każdym silniku, osłona działa jako kanał powietrzny, kierujący przepływ powietrza do chłodnicy. Układ chłodzenia 6.0 jest nieco za mały dla ilości BTU generowanych przez silnik. Ford zmniejszył pojemność chłodnicy, próbując zaoszczędzić trochę wagi na przednich osiach. Celem wentylatora ze sprzęgłem o dużej objętości jest zrekompensowanie tego, próbując ukierunkować wzór wymiany ciepła na to, czego chciał Ford.
Osobiście nie sądzę, żeby im się to do końca udało.
To nie jest moja teoria, ale powiedziano mi to przez kilku inżynierów systemów chłodzenia.
Jeden z Forda, jeden z Dow Chemical i jeden z Dupont Chemical w ciągu półtora roku, podczas gdy przeprowadzali ankietę/test opłacony przez mojego pracodawcę, 3/4 miliona dolarów. Jedyne, co ci chłopcy robili, to rozmawiali o sprawach zawodowych, z wyjątkiem sytuacji, gdy pytali mnie o najlepsze miejsca do poznawania kobiet.
Jest konfiguracja wskaźnika, którą możesz wygooglować, test uszczelki głowicy 6.0. Czy wiesz, czy masz słynne czarne uszczelki onyksowe?any ideas?
Ok, masz OEM. Tak, do pewnego stopnia, wraz z przegrzaniem, przepełnieniem i skłaniam się ku temu, że uszkodzona pompa wodna również.Mam jakiekolwiek uszczelki, które zainstalowałby dealer. Czy uszkodzona chłodnica EGR/chłodnica oleju powodowałaby wyrzucanie płynu z butelki odgazowującej?
Przepraszam, skoro zapytałeś, nie myślałem poprawnie. Musisz naprawić egr, zanim będziesz mógł przetestować uszczelki głowicy, jeśli nie jesteś pewien stanu chłodnicy oleju, najlepiej to również zrobić. Ale wierzę, że możesz usunąć egr bez wyciągania wlotu i chłodnicy oleju. Kilka sposobów, aby to zrobić. W zależności od funduszy. Gdybym to ja był, naprawiłbym/usunął egr, a następnie sprawdził delty, a następnie, jeśli nadal miałbym nadciśnienie w butelce odgazowującej, przetestowałbym uszczelki głowicy. To zależy od finansów, moja ciężarówka nie jest dd i mojej zdolności mechanicznej.nowa pompa wodna. Gdybyś był na moim miejscu, jak byś sobie z tym poradził?
Jeszcze żadnego nie zrobiłem, iirc, jest jeden producent, który twierdzi, że demontaż dolotu nie jest konieczny, większość można wykonać poluzowując dolot. Inni, którzy są bardziej zaznajomieni, zabiorą głos, nie chcę podawać Ci niedokładnych informacji.czy wszystkie zestawy do usuwania egr wymagają demontażu kolektora dolotowego i turbosprężarki?
Mój jest lekko wilgotny w niektórych miejscach, wydaje się, że jest to nagromadzenie oleju z wieloletniego oleju ccv. Żadnych innych problemów, które wskazywałyby na coś innego. Więc osobiście uważam, że możliwe jest, że jest lekko wilgotny od odrobiny oleju.Wysłane z mojego telefonu, którego nikt mi nie pomógł zdobyć.Twój dolot powinien być suchą warstwą węgla. Jeśli jest wilgotny, albo przecieka z egr, albo zasysasz opary oleju przez stronę świeżego powietrza turbosprężarki.