Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Dystanse do kół

15K views 14 replies 7 participants last post by  ars5147  
#1 ·
Pomoc dotycząca kół

Myślę, że zdecyduję się na podnośnik Rough Country 4 cale z oponami Toyo Open Country MT 35 cali. Szukam jednak porady dotyczącej kół. Nie wiem, czy wybrać 22x14 czy 22x12. Lubię, gdy koła wystają, ale czuję, że 14-calowe byłyby za duże, więc bardziej skłaniam się ku 12-calowym. Jeśli użyję 12-calowych, czy dystanse do kół to zły pomysł??? Jeśli możesz, opublikuj kilka zdjęć swoich ciężarówek z kołami 12-calowymi lub 14-calowymi. Każda rada się przyda

Dzięki, Christian

Wysłane z mojego iPada za pomocą Tapatalk

#2 · (Edited)
Felga 10" jest wystarczająco szeroka dla opon 35", jeśli mają one szerokość 12,50. Jeśli mają 14,50, to felga 12" będzie w porządku. Osobiście nie używałbym dystansów, zwłaszcza na osi skrętnej

owns 1997 Ford F-250 XLT
#4 ·
Nigdy dobry pomysł. Koła i odsadzenie itp. są zaprojektowane tak, aby środek koła znajdował się nad częścią osi przenoszącą obciążenie... piastą itp.

Widziałem zbyt wiele awarii dystansów, a wszyscy robią to dla szerokiej postawy, która wydaje się być fajna. Bardzo poświęcasz niezawodność i zużycie części.

#7 ·
Nigdy dobry pomysł. Koła i odsadzenie itp. są zaprojektowane tak, aby środek koła znajdował się nad nośną częścią osi.... piastą itp.

Widziałem zbyt wiele awarii dystansów i każdy robi to dla szerokiej postawy, która wydaje się być fajna. Bardzo poświęcasz niezawodność i zużycie części.

Image

typowy przedni dystans osi kierowniczej OEM stosowany w dually

ford dana 80 (większość dually) tylny dystans

Image

widać, że odległość do środka łożyska uległa dramatycznej zmianie

jeśli używasz dystansu, upewnij się, że masz odpowiedni styl (tj. centrowany na piaście) i dobrą markę

każdy dually z oponami ponadgabarytowymi używa dystansu dually między felgą
Image

ale eliminujesz każdy błąd użytkownika lub punkt awarii produktu, nie używając dystansu

to samo można powiedzieć o trzymaniu się standardowych kół i opon, zgaduję

#12 · (Edited)
Po prostu zdobądź dystanse na tył, a 12 cali szerokości będzie dobre. Ciężarówki OBS, tylna szerokość toru 10,25" jest o 4" węższa niż przednia Dana 60. Nie używaj dystansów z przodu. Zdobądź dwa 2" dystanse na tył.

Mam 20x12 SOTA Awols, -51 offset, jak sądzę, i bardzo wystają. To z 2" dystansami z tyłu, tylko po to, aby skorygować szerokość toru. Z przodu nie ma dystansów.

Attachments