Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Który bezpiecznik w ciężarówce zasila przyczepę napięciem 12 V?

27K views 16 replies 10 participants last post by  SgtNick_PSD  
#1 ·
Zasilanie świateł w przyczepie, ale mój włącznik światła do oświetlenia wnętrza nic nie robi, który bezpiecznik zasila okrągłe złącze przyczepy?

#2 ·
Moja instrukcja okablowania z 2004 roku mówi, że bezpiecznik 2.6 zasila dodatkową skrzynkę przekaźników dla złączy przyczepy. 2 oznacza, że ​​jest w centralnej skrzynce połączeniowej (chyba nie w skrzynce bezpieczników pod maską) i w gnieździe numer 6. Powinien mieć 20 amperów i być pod napięciem przez cały czas. Jeśli to nie pomoże i nie otrzymasz więcej informacji, wyślij mi wiadomość prywatną, a ja pójdę do stodoły i zajrzę do instrukcji obsługi (2004 F350).

#4 ·
Fajnie, sprawdzę rano... Wyglądałem tak bardzo Ghetto, będąc w przyczepie bez świateł i używając latarek obok DUŻYCH zamkniętych przyczep z ich klimatyzacjami i generatorami, które działały, a ja nie mogłem nawet włączyć żarówki :)

#6 ·
W moim '05 jest pod kierownicą i to rodzaj dziwnej niebieskiej bezpiecznik. Chcę powiedzieć, że to numer 27? Sprawdzę to. Musiałem go raz wymienić po zakupie źle okablowanej przyczepy do koparki i przetransportowaniu jej do domu.

#7 ·
To numer 107, a nie 27. Niebieski bezpiecznik topikowy 20A. Pod kierownicą. Na prawo od tego w lewym górnym rogu. Wydaje się, że zaangażowany jest również przekaźnik, ale nie pamiętam, który to był.

• Like
Reactions: SgtNick_PSD
#17 ·
To numer 107, a nie 27. Niebieski bezpiecznik topikowy 20A. Pod kierownicą. Na prawo od tego w lewym górnym rogu. Wydaje się, że zaangażowany jest również przekaźnik, ale nie pamiętam który.
Przepraszam, że wskrzeszam stare forum, ale to właśnie mnie uratowało! Nie zgadłbym, że bezpiecznik "ładowania akumulatora przyczepy" zasila oświetlenie wnętrza! Dziękuję Keith!

#9 ·
Mój brat wyjechał z miasta i zostawił swój 02 zaparkowany przed domem. Zadzwonię do niego rano i sprawdzę, czy zostawił klucz w jakimś miejscu i sprawdzę.

#11 ·
Tylko słowo rady. Jakiś czas temu miałem problem z okablowaniem przyczepy i w trakcie tego procesu odkryłem, że wszystkie różne modele ciężarówek z danego roku są różne. hehe Znajdź kogoś z tym samym rocznikiem co Twój i dowiedz się od niego szczegółów. Wszyscy tutaj chcą Ci pomóc, ale jeśli nie znają różnic między modelami z danego roku, tylko Cię dezorientują.

#12 · (Edited)
Myślę, że znajdziesz skrzynkę bezpieczników pod kierownicą. Jest panel, który jest mocowany za pomocą dwóch mocowań obracanych o 1/2 obrotu, które obraca się monetą.

Tam znajduje się skrzynka bezpieczników w moim '02 F350

Najlepiej po prostu zajrzeć do instrukcji obsługi (jeśli ją masz), a światła przyczepy powinny być również wymienione ;)

#14 ·
Miałem ten sam problem, przetestowałem wszystkie bezpieczniki i znalazłem jeden 20-amperowy otwarty i wciąż pod napięciem. Kluczyk też musi być włączony. Nadal miałem zasilanie. Poprowadziłem przewód 10ga z akumulatora. Zabezpieczyłem go bezpiecznikiem 30A przy akumulatorze.

#15 ·
Co to jest bezpiecznik #107 w F350 diesel 6.0? Poza tym po lewej stronie kierownicy miga małe niebieskie światełko bez żadnych napisów wokół niego. Dealer Forda twierdzi, że w 2005 roku nie było niebieskich świateł. Jeśli nie, co byłoby w tym miejscu? Mieliśmy problem z uruchomieniem, w którym zamontowaliśmy czujnik wału korbowego, czujnik wałka rozrządu, zestaw zaworu STC, pompę oleju niskiego ciśnienia i pompę oleju wysokiego ciśnienia. Działa okropnie, ale teraz z dobrym ciśnieniem oleju, ale niskimi obrotami. Brzmi strasznie z dużą ilością czarnego dymu. Pomocy!!

#16 ·
Co to jest bezpiecznik #107 w F350 diesel 6.0? Ponadto po lewej stronie kierownicy miga mała niebieska lampka bez żadnych napisów wokół niej. Dealer Forda twierdzi, że w 2005 roku nie było niebieskich świateł. Jeśli nie, co byłoby w tym miejscu? Mieliśmy brak rozruchu, w którym założyliśmy czujnik wału korbowego, czujnik wałka rozrządu, zestaw zaworu STC, pompę oleju niskiego ciśnienia i pompę oleju wysokiego ciśnienia. Działa okropnie, ale z dobrym ciśnieniem oleju teraz, ale niskimi obrotami. Brzmi strasznie z dużą ilością czarnego dymu. Pomocy!!
Ktoś dodał niebieskie światło. Urządzenie antykradzieżowe?

Tak czy inaczej, musisz założyć własny wątek we właściwej sekcji, aby uzyskać odpowiednie widoki.

Ford 03-07 6.0L Powerstroke Forums - Ford Powerstroke Diesel Forum

Dobre miejsce, aby tam zacząć.