Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Przełącznik Upfitter używa

37K views 22 replies 15 participants last post by  Tricon  
#1 ·
Mam sześć przełączników, które tylko czekają, żeby coś zrobić, ale nie mogę wymyślić ani jednej fajnej rzeczy, którą mógłbym zrobić z którymkolwiek z tych przełączników.
Jeśli byłby to samochód roboczy, mógłbym pomyśleć o kilku rzeczach, ale mój jest codziennym kierowcą i nie jest używany do pracy.
Czy ktoś z was mógłby mi powiedzieć, do czego wy ich używacie?
Z góry dziękuję.

#2 ·
Dodatkowe światła, światła awaryjne (straż/ems), przełącznik wysokich obrotów biegu jałowego, włącznik/wyłącznik sprężarki powietrza, włącznik zasilania wyciągarki; zastosowań jest niezliczona ilość. W moim 14 mam czerwone światła (strażackie) podłączone do aux 1, aux 2 jest dla moich przednich świateł drogowych, aux 3 jest dla stroboskopów w czterech rogach, a aux 4 jest dla moich tylnych reflektorów.

Naprawdę żałuję, że mam tylko 6

#3 ·
Niezależnie od tego, czy jest to ciężarówka robocza, czy nie, światła cofania LED pod łóżkiem są fantastyczne!!

#5 ·
blwnsmoke- Jakich świateł LED użyłeś? Gdzie je zamontowałeś i jakiego przełącznika upfitter użyłeś? Dzięki!
Użyłem otworu w ramie haka holowniczego.. Nie chciałem wiercić w zderzaku ani używać istniejącego otworu, ponieważ jest pomalowany i odpryśnie i zardzewieje. Chciałem również bardziej ukrytego widoku, gdzie były schowane i ukryte, chyba że spojrzałeś pod ciężarówkę. Użyłem #4 (najniższe natężenie prądu), ponieważ są to diody LED i nie zużywają dużo.. Jasne jak cholera. (Mam 15, więc tylko 4 Upfitters).
Image
https://www.amazon.com/gp/product/B013HCEE04/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&th=1Właściwie zamierzam kupić jeszcze 2 zestawy i zamontować je również z tyłu mojej przyczepy kempingowej, a także w połowie drogi, więc podczas cofania w nocy oświetla wszystko wokół niej.

#9 ·
dobra robota. Mogę umieścić jakieś światła za moją przyczepą kempingową.
Zamierzam zamontować 2 z tyłu po każdej stronie i 2 na północ od przednich drzwi po każdej stronie, aby pokazać całe boki przyczepy kempingowej.Próba cofania w całkowitej ciemności z przyczepą kempingową o długości 40 stóp na kempingu jest... cóż... :banghead:Do cholery, ja i moja żona nie możemy się nawet usłyszeć, krzycząc do siebie z tak daleka (musimy kupić krótkofalówki) hahaha..

#7 ·
Czy można podłączyć te światła cofania LED do świateł cofania? Mam zapasowy przełącznik Upfitter w moim '08, ale chciałbym go zachować na coś innego.

#8 ·
Czy możesz podłączyć te światła cofania LED do świateł cofania? Mam zapasowy przełącznik Upfitter w moim '08, ale chciałbym go zachować do czegoś innego.
Założę, że możesz, ponieważ potrzebuje tylko zasilania. Zrobiłem to w moich upfitterach, ponieważ chciałem, żeby były włączone bez konieczności wrzucania biegu wstecznego w ciężarówce (odśnieżanie - chcę, żeby były włączone przez cały czas na parkingu... na kempingach itp... zbyt wiele powodów, żeby chcieć je włączać niezależnie).

• Like
Reactions: baptizo
#18 ·
Przednia blokada E.

#20 ·
Nurkowałem dzisiaj pod deską rozdzielczą, żeby spróbować znaleźć przewody przelotowe, ale wydaje się, że nie mogę ich znaleźć. Znalazłem te w komorze silnika wystarczająco łatwo...czy ktoś pomoże bratu i wskaże mi właściwy kierunek? Wydaje się, że w instrukcji obsługi też nic o nich nie ma?

Próbuję podłączyć moją kamerę samochodową i chciałbym uniknąć prowadzenia wszystkiego przez firewall. Czy mogę podłączyć ją bezpośrednio do przełączników upfittera? To byłoby prawdopodobnie najłatwiejsze.

#22 ·
Nurkowałem dziś pod deską rozdzielczą, żeby spróbować znaleźć przewody przelotowe, ale nie mogę ich znaleźć. Znalazłem te w komorze silnika wystarczająco łatwo... czy ktoś może pomóc bratu i wskazać mi właściwy kierunek? Wydaje się, że w instrukcji obsługi też nic o nich nie ma?

Próbuję podłączyć moją kamerę samochodową, chciałbym uniknąć prowadzenia wszystkiego przez firewall. Czy mogę podłączyć ją bezpośrednio do przełączników upfittera? To byłoby prawdopodobnie najłatwiejsze.
Czy patrzyłeś na panel wnęki na nogi pasażera? Wydaje mi się, że są one ukryte na zewnętrznym panelu tuż przed drzwiami pasażera. Jest kilka filmów na YouTube, które mogą być pomocne.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk