Otrzymane części wyglądały identycznie jak części fabryczne. Zakładam więc, że mają taką samą jakość. To prowadzi mnie do następnego tematu...
Dziś zadzwoniłem do Forda i próbowałem omówić z nimi ten problem. Zasadniczo mój samochód ciężarowy jest naprawiony, więc nie mam powodu, żeby ich nękać w sprawie napraw gwarancyjnych (ani złościć się z tego powodu. Cieszę się, że mój samochód ciężarowy jest naprawiony i mogę cieszyć się pięknym wiosennym powietrzem). Moim głównym celem było skontaktowanie się z kimś, kto faktycznie może przyjrzeć się problemowi i zrozumieć, że nie trzeba wymieniać całego zespołu szyberdachu, a jedynie małe szyny. Około 140 dolarów na części i godzina pracy dla technika powinny kosztować około 300 dolarów naprawy. Pani, z którą rozmawiałem na linii obsługi klienta, była bardzo miła, ale w zasadzie powiedziała, że nie mają kontaktu z nikim spoza swojego call center. Informacje, które jej przekazuję, trafiają więc do pliku opinii i są przekazywane komuś, kto wie gdzie. Bardzo chciałbym porozmawiać z kimś, kto faktycznie może przyjrzeć się problemowi i jestem gotów pomóc, gdzie tylko mogę. Nie jestem zdenerwowanym klientem i chciałbym, żeby to przyniosło korzyści obu stronom. Mając to na uwadze, czy ktoś ma numer kontaktowy do osoby, z którą mogę porozmawiać, aby móc właściwie przekazać, co tu próbuję zrobić? Zrozumiałbym, gdybyś nie mógł tego opublikować publicznie, więc wiadomość prywatna byłaby równie dobra.