Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Wymiana końcówki w standardowym wydechu

13K views 6 replies 6 participants last post by  HighHP  
#1 ·
Chcę wymienić końcówkę w moim standardowym wydechu z filtrem na końcówkę 6". Ciężarówka jest usunięta, więc nie martwię się o ciepło. Nie martwię się też o gwarancję, ale tak naprawdę nie chcę robić pełnego wydechu. Ciężarówka jest z 2013 roku. Nie mogę uzyskać jednoznacznej odpowiedzi, czy standardowy filtr back ma 3,5" czy 4". Jeśli ma 3,5", czy mógłbym dopasować śrubę 4"? Trudno znaleźć wlot 3,5", wylot 6". I tak zamierzałem położyć kilka spawów punktowych, żeby go utrzymać. Dajcie znać swoją opinię i co zrobiliście. Z góry dziękuję

James

#3 ·
Chciałbym poznać rozmiar wlotu dla standardowej końcówki wydechu. Mogę być zainteresowany kupnem standardowej końcówki wydechu, aby wymienić obie końcówki w moim zestawie wydechowym MBRP split dual exit. Szukam wymiany moich pojedynczych końcówek MBRP na podwójne, ale nie mogę znaleźć nikogo, kto robi podwójne końcówki z wlotami wystarczająco dużymi dla mojego zestawu MBRP. Jak mierzy się wydech? Średnicę? Jak usunąć standardową końcówkę wydechu? Czy nie są one przyspawane?

#6 ·
Zastępujesz to, odcinając je przed lub za spoiną. Przypuszczam, że można spróbować je zeszlifować, ale zajęłoby to więcej czasu. Jeśli chodzi o założenie końcówki wlotowej 4" na rurę 3,5", nie uda się zacisnąć końcówki dookoła, zwykle nie kompresuje się ona tak bardzo, można spróbować zbliżyć ją do siebie, a następnie spawać tak dużo, jak to możliwe, ale rura nie byłaby wyśrodkowana.

#7 ·
Niestety, najpierw nie zmierzyłem i kupiłem końcówkę wlotową 4". Skończyło się na tym, że kupiłem reduktor kołnierza wydechowego, który przechodzi z 3,5 na 4 i wspawałem go na standardowym wydechu, a następnie przykręciłem moją końcówkę 4".