Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Malowane felgi. Wrzućcie swoje zdjęcia.

30K views 15 replies 9 participants last post by  7.3coal roller  
#1 ·
Hej wszystkim. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad pomalowaniem moich fabrycznych felg na czarno. Widziałem co najmniej jednego innego członka, który pomalował swoje felgi i chciałbym zobaczyć różne zdjęcia członków, którzy to zrobili. Użyłbym farby w sprayu, nie jestem pewien, czy zdecydowałbym się na czarny mat czy czarny połysk. Najprawdopodobniej zostawiłbym kołpaki chromowane lub pomalowałbym wszystko oprócz fałszywych nakrętek i kołpaków. Ale kto wie? Może po prostu pomalować wszystko na czarno. Pomyślałem też o pozostawieniu zewnętrznego pierścienia chromowanego. Nadal nie jestem pewien. Dlatego chciałbym zobaczyć zdjęcia członków, którzy zrobili to przede mną. Cóż, dzięki.

To kilka zdjęć tego, co zamierzałem zrobić. Nadal nie jestem pewien, jak dokładnie chcę to zrobić.

Poza tym wcześniej malowałem felgi, grill w moim Crown Vic i cały pocketbike, a także przyciemniałem tylne światła w moim Vic, więc mam duże doświadczenie z farbą w sprayu i myślę, że mogę wykonać całkiem przyzwoitą robotę.

#4 ·
Ładne. Dobrze pasuje do czarnej kratki i stosów. Czy to czarny satynowy?

Prawdopodobnie zrobiłbym swój w błyszczącym czarnym lub półmatowym i na razie zostawiłbym nakrętki chromowane. Zrobię to wkrótce, gdy pogoda na to pozwoli. Muszę również pomalować środek mojej kratki na czarno. W tej chwili ma naprawdę brzydki, wyblakły kolor. Mam nadzieję, że wkrótce zrobię obie rzeczy i nadam mojej ciężarówce nowy wygląd. Cóż, dzięki za zdjęcia.

#5 ·
Wiem, że to głupie pytanie, ale co jest nie tak z Chrome?
Twój F-250 z 2001 roku wygląda dobrze.
Doug

#6 · (Edited)
Wiem, że to głupie pytanie, ale co jest nie tak z Chrome?
Twój F-250 z 2001 roku wygląda dobrze.
Doug
:nod: :thumb:

EDIT: Powiem jednak, że wygląda całkiem ostro, jeśli pomalujesz szarą część grilla na czarno, zrobiłem to u siebie jakiś czas temu i zrobiło to ogromną różnicę. :thumb:

#7 · (Edited)
Cóż, nie wiem, czy to moje edytowanie zdjęć, czy jakiś trik ze światłem dziennym, ale szare paski i obszary w grillu naprawdę wyglądają w rzeczywistości brzydko, jak jakiś zepsuty szary plastik. Jeśli chodzi o felgi, to chyba mógłbym spróbować je wypolerować, ale one też nie wyglądają zbyt ładnie. A ponieważ mają 16 cali, to naprawdę nie wyglądałyby zbyt ładnie, nawet gdybym je wypolerował. Myślę, że gdybym miał pomalować: środek grilla, koła (minus kołpak i może zewnętrzny pierścień) i przemalować haki holownicze (z których odpadła prawie połowa czarnej farby i widać na nich rdzę), to nie tylko cały samochód miałby bardzo unikalny wygląd, ale wyglądałby też o wiele nowszy. Czarna farba na grillu powinna również sprawić, że chromowane części będą bardziej widoczne, takie jak emblemat i obramowanie. Planuję również potraktować moje tylne światła i trzecie światło stopu preparatem Niteshades. Planuję motyw czerni i chromu w moim samochodzie.

Aha, właśnie zdałem sobie sprawę, że ten wątek byłby prawdopodobnie bardziej odpowiedni w sekcji opon i felg. I znalazłem sporo zdjęć seryjnych felg pomalowanych na czarno. Jedno z nich przedstawiało czarnego pickupa takiego jak mój i wyglądał świetnie. Znalazłem też kilka zdjęć czarnego pickupa takiego jak mój z chromowanym grillem i zderzakiem oraz czarnymi środkami grilla. Też wyglądało świetnie. Myślę więc, że mogę zacząć realizować ten projekt w ten weekend. Będę was informował na bieżąco. Poza tym, jeśli ktoś chce wymienić moje seryjne felgi na czarne, które dobrze wyglądają, to bardzo chętnie.

#8 ·
Cóż, nie wiem, czy to moje edytowanie zdjęć, czy jakiś trik ze światłem dziennym, ale szare paski i obszary w osłonie chłodnicy naprawdę wyglądają w rzeczywistości brzydko, jak jakiś zepsuty szary plastik. Kiedy pomalujesz środkową część i obie sekcje plastra miodu na obu końcach, zrób kilka warstw, aby uzyskać ładne, ciężkie wykończenie, ja zrobiłem to latem zeszłego roku i zaczyna wyglądać na zwietrzałe, ponieważ zrobiłem tylko trzy warstwy. :thumb: Jeśli chodzi o felgi, to mogę spróbować je wypolerować, ale też nie wyglądają zbyt ładnie. A ponieważ są to 16-calowe, to też nie będą wyglądały zbyt ładnie, jeśli je wypoleruję. Myślę, że jeśli miałbym pomalować: środek osłony chłodnicy, koła (minus kołpak i może zewnętrzny pierścień) i przemalować haki holownicze (z których odpadła prawie cała czarna farba i widać na nich trochę rdzy), to nie tylko cały samochód miałby bardzo unikalny wygląd, ale także wyglądałby o wiele nowszy. Czarna farba na osłonie chłodnicy powinna również sprawić, że chromowane części będą bardziej widoczne, takie jak emblemat i otoczenie. Planuję również potraktować moje tylne światła i trzecie światło stopu jakimś Niteshades. Planuję motyw czarno-chromowy w moim samochodzie. Mam takie same koła jak ty, moim zdaniem nie wyglądają tak źle. Myślę, że zrobię to samo... http://www.powerstroke.org/forum/at...-discussion/26654d1309823989-my-new-truck-finally-comming-together-dsc_0126.jpg dzięki uprzejmości t-ray-4ray. :thumb: Zdałem sobie również sprawę, że ten wątek byłby prawdopodobnie bardziej odpowiedni w sekcji opon i kół. I znalazłem sporo zdjęć seryjnych kół pomalowanych na czarno. W szczególności był to czarny samochód jak mój i wyglądał świetnie. Znalazłem też kilka zdjęć czarnego samochodu jak mój z chromowaną osłoną chłodnicy i zderzakiem oraz czarno pomalowanymi środkami osłony chłodnicy. Też wyglądało świetnie. Myślę więc, że mogę zacząć realizować ten projekt w ten weekend. Będę was informował na bieżąco. Również, jeśli ktoś chce wymienić moje seryjne felgi na jakieś czarne, które dobrze wyglądają, to bardzo chętnie. :)
Będziemy informować na bieżąco! :thumb:

#9 ·
Kopalnie w mojej sygnaturze

#10 ·
the1laf - Dzięki za rady bracie. Dobrą rzeczą w tym malowaniu natryskowym jest to, że zawsze można je zeszlifować i spróbować ponownie, a także łatwo to zrobić, gdy wyblaknie lub się zniszczy. I tak, to też fajny wygląd. Ale myślę, że lepiej sprawdza się na jasnych ciężarówkach. Ponieważ moja ciężarówka jest czarna, wszystko, co pomaluję na czarno, trochę się wtopi, a ja lubię moje kołpaki. Moje felgi, niezbyt. lol.

HVAC SuperTech - To świetnie wyglądający samochód. Uwielbiam czerń i czerwień. Mój T/A miał kilka standardowych felg, które były pomalowane na czerwono i też wyglądały świetnie. Uwielbiam też czerwone nakrętki. Naprawdę się wyróżniają.

Cóż, oto kilka zdjęć, z których czerpałem inspirację. Wciąż zastanawiam się, czy pomalować zewnętrzną krawędź felgi, czy nie. Wygląda dobrze w obie strony. I tak, zdecydowanie pomaluję grill. Może powinienem spróbować zdobyć czarne i chromowane logo Forda, aby zastąpić niebieskie i chromowane.

Image

Image

Image

Image

Image

#11 ·
the1laf - Dzięki za rady bracie. Dobrą rzeczą w tym malowaniu natryskowym jest to, że zawsze można je przeszlifować i spróbować ponownie, a także jest to łatwe do zrobienia, gdy wyblaknie lub się zniszczy. I tak, to też fajny wygląd. Ale myślę, że lepiej sprawdza się na jasno pomalowanych ciężarówkach. Ponieważ moja ciężarówka jest czarna, wszystko, co pomaluję na czarno, trochę się wtopi, a ja lubię moje kołpaki. Moje felgi, niezbyt. lol.

HVAC SuperTech - To świetnie wyglądający sprzęt. Uwielbiam czerń i czerwień. Mój T/A miał kilka standardowych felg, które były pomalowane na czerwono i też wyglądały świetnie. Uwielbiam też czerwone nakrętki. Naprawdę sprawia, że ​​wyróżnia się.

Cóż, oto kilka zdjęć, z których czerpałem inspirację. Wciąż zastanawiam się, czy pomalować zewnętrzną krawędź felgi, czy nie. Wygląda dobrze w obie strony. I tak, zdecydowanie pomaluję grill. Może powinienem spróbować zdobyć czarne i chromowane logo Forda, aby zastąpić niebieskie i chromowane.

Image

Image

Image

Image

Image
Dzięki! Wciąż zastanawiam się nad poprowadzeniem czerwonego paska wokół krawędzi felgi, aby ją wyróżnić. Naprawdę myślę, że czerwone nakrętki wyglądają dobrze, ale farba łatwo się na nich łuszczy, gdy zdejmujesz koła lub próbujesz dokręcić nakrętki. Najlepsze byłoby malowanie proszkowe.

Przy okazji, niewiele dla szerokiej, polerowanej krawędzi na czarno-szarej dwukolorowej ciężarówce. Po prostu nie w moim stylu. Na Mustangu wygląda dobrze, nie na ciężarówce.

Wysłane z mojego SCH-I500 za pomocą aplikacji AutoGuide

#12 ·
Zgadza się, ta zewnętrzna obręcz bardziej pasuje do sportowego wyglądu. Chyba wybiorę wszystko czarne, z wyjątkiem kołpaka. Będzie bardziej wyglądać jak radiowóz, tak jak mój Crown Vic miał ze stalowymi felgami i chromowanymi kołpakami. lol. Powinno dobrze wyglądać, ponieważ moje opony mają białe litery. Przypomina mi to teraz o radiowozach Z56 Tahoe.