Cześć wszystkim, nowy w świecie diesla, więc pomyślałem, że zdobędę trochę informacji i omówię z wami kilka spraw. Niedawno kupiłem nowy dla mnie model 2020 F250 lariat 6.7 60000 mil 4x4 podniesiony na 37's. Ponieważ niekoniecznie wiem, jak dobrze był serwisowany i ponieważ nie jest objęty gwarancją, chcę się upewnić, że jest w dobrym stanie. Zamówiłem wszystkie nowe filtry paliwa, wszystkie oem, ponieważ wydają się być najlepsze. Ponieważ nie ma już gwarancji, kupiłem zestaw zapobiegania katastrofom s&s dla spokoju ducha dla "cp4". Rozumiem, że należy je wymieniać przy każdej drugiej wymianie oleju i opróżniać separator wody i paliwa około raz w miesiącu. A także stosować dodatek do paliwa i starać się unikać oleju napędowego o niskiej zawartości siarki. Przy następnej wymianie oleju zrobię olej i filtr, a także płyn do skrzyni biegów. Na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę lub co powinno być zrobione przy 60 tys. milach? Zdałem sobie również sprawę, że moje drzwi kierowcy nie zamykają się ani nie otwierają za pomocą pilota ani przycisków w środku. Czy powinienem wymienić siłownik, ale gdzieś czytałem, że trzeba przeprogramować BCM. Nie jestem pewien, czy FORScan by zadziałał, ale to na pewno naprawiłoby kontrolkę ciśnienia w oponach. Wszelka pomoc lub porada dotycząca konserwacji lub ogólnie dla nowego właściciela diesla byłaby mile widziana.