Najwyraźniej to jest to? Co z tym robisz i czy powinienem to robić?
Olej Walfart supertech jest najlepszym wyborem dla wielu, jednak każdy olej TCW3 będzie działał. 128oz kosztuje 13 dolarów, więc jest to dość ekonomiczne na zbiornik. Zwykłem używać 12oz Diesel Kleen na zbiornik lub co drugi, ale nigdy nie miałem żadnych zauważalnych +/-. Jak tylko zaczniesz używać mieszanki oleju 2-suwowego, usłyszysz, jak silnik się wygładza i dla mnie osobiście poczułem się lepiej w pedale. Oto porównanie z "prawdziwymi" dodatkamiawesome thanks for the detailed info. I wasnt sure if people were using it in place of products such as Diesel Kleen or not. I have been using Diesel Kleen pretty regularly. Im going to have to try add some of this 2 stroke oil in the next fuel up or two. Any specific place to find this stuff?
przeczytałem twój post, ale w pewnym sensie zgadzam się i nie zgadzam, aby dolać oliwy do ognia, używam wyłącznie tc-w3 w moim paliwie (z wyjątkiem zimy) i nie martwię się dodatkiem i oto dlaczego...Wydaję dodatkowe 1,00 $ za każde tankowanie za 150 $ i używam OptiLube XPD (na górze powyższej listy). Dzięki temu uzyskuję lepszą smarność niż w przypadku 2-suwowego PLUS dodatkową korzyść w postaci środka zapobiegającego żelowaniu, poprawiacza liczby cetanowej i demulgatora.
Oto dlaczego ważne jest, aby używać czegoś w naszych ciężarówkach (które nie zostały zaprojektowane dla ULSD) -> http://rivrdog.typepad.com/files/copy-of-diesel-fuel-additive-version-3.pdf
I naprawdę nie chcę być lekceważący, szczerze mówiąc, nigdy nie byłem w stanie wejść w "głowę" tych, którzy decydują się używać samego 2-suwowego. Próbowałem,,,, ale jedyne, co mogę wymyślić, to staromodny środek na olej napędowy, jak ci, którzy wlewali zużyty olej do zbiorników, który jest łatwy do zdobycia i lepszy niż nic....
Moje przemyślenia są w tym wątku, 1/2 w dół na tym forum -> http://www.powerstroke.org/forum/99-03-7-3l-general-discussion/722793-tc-w3-2-stroke-oil-review.html
Oto Opti-lube, 1 galon wystarcza na ponad 2500 galonów oleju napędowego. Jeśli spojrzysz na tabelę leczenia, to 1 uncja na 10 galonów, czyli około 3 uncji na tankowanie, jeśli tak jak ja masz zbiornik o pojemności 29 galonów.dfi-summer+Dużo dobrych informacji. Prawdopodobnie nie użyłbym wyłącznie TC-W3. Używam Diesel Kleen dość regularnie... słyszałem o Rev X i nigdy nie widziałem Optilube. To mój pierwszy diesel, był mojego taty, więc po prostu chcę się upewnić, że dam mu jak najlepszą szansę na przejechanie jeszcze pół miliona mil. Po przejrzeniu powyższej tabeli prawdopodobnie znajdę coś nieco lepszego niż Diesel Kleen