Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Ciągle słyszę o tym oleju dwusuwowym TC-W3...

1 reading
12K views 10 replies 5 participants last post by  hansel  
#1 ·
Najwyraźniej to jest to? Co z tym robisz i czy powinienem to robić?

#2 ·
Tak, zdecydowanie powinieneś to zrobić. To naprawdę wygładza pracę ciężarówki i nieco wycisza hałas wtryskiwaczy. Przebieg nie uległ zmianie +/- przez krótki czas, w którym go używam. Po prostu dodajesz go do paliwa podczas tankowania. Jeśli używam samego TCW3, dodaję 1 uncję na galon paliwa, a mieszając z Diesel Kleen, dodaję 2 uncje TCW3 i 8 uncji Diesel Kleen i jestem bardzo zadowolony z tych proporcji (dla 39-galonowego zbiornika).

#3 ·
Super, dzięki za szczegółowe informacje. Nie byłem pewien, czy ludzie używają tego zamiast produktów takich jak Diesel Kleen, czy nie. Używam Diesel Kleen dość regularnie. Będę musiał spróbować dodać trochę tego oleju 2-suwowego przy następnym lub dwóch tankowaniach. Czy jest jakieś konkretne miejsce, gdzie można to dostać?

#5 ·
awesome thanks for the detailed info. I wasnt sure if people were using it in place of products such as Diesel Kleen or not. I have been using Diesel Kleen pretty regularly. Im going to have to try add some of this 2 stroke oil in the next fuel up or two. Any specific place to find this stuff?
Olej Walfart supertech jest najlepszym wyborem dla wielu, jednak każdy olej TCW3 będzie działał. 128oz kosztuje 13 dolarów, więc jest to dość ekonomiczne na zbiornik. Zwykłem używać 12oz Diesel Kleen na zbiornik lub co drugi, ale nigdy nie miałem żadnych zauważalnych +/-. Jak tylko zaczniesz używać mieszanki oleju 2-suwowego, usłyszysz, jak silnik się wygładza i dla mnie osobiście poczułem się lepiej w pedale. Oto porównanie z "prawdziwymi" dodatkami

• Like
Reactions: 7.3LDriver
#4 ·
To wszystko, TYLKO NIE najlepsze z najlepszych / IMHO.... ;) Nie mogę sobie wyobrazić, dlaczego rozsądna osoba miałaby wybrać używanie tego zamiast właściwego dodatku, faktycznie stworzonego w celu ulepszenia kilku rzeczy w USLD. Dla mnie to może być tylko lenistwo, to po prostu takie wygodne, żeby biegać do WW zamiast trzymać coś w domu.... (Tak, wiem,,,,, to wkurzy niektórych ludzi ~ co? :wink[3]:)

#7 ·
Wydaję dodatkowe 1,00 $ za każde tankowanie za 150 $ i używam OptiLube XPD (na górze powyższej listy). Dzięki temu zyskuję lepsze smarowanie niż 2-suwowy PLUS dodatkową korzyść w postaci środka zapobiegającego żelowaniu, poprawiacza liczby cetanowej i demulgatora.

Oto dlaczego ważne jest, aby używać czegoś w naszych ciężarówkach (które nie zostały zaprojektowane dla ULSD) -> http://rivrdog.typepad.com/files/copy-of-diesel-fuel-additive-version-3.pdf

I naprawdę nie chcę być lekceważący, szczerze mówiąc, nigdy nie byłem w stanie wejść w "głowę" tych, którzy decydują się używać tylko 2-suwowego. Próbowałem,,,, ale jedyne, co mogę wymyślić, to to, że jest to staromodny środek na olej napędowy, jak ci, którzy wlewali zużyty olej do zbiorników, który jest łatwy do zdobycia i lepszy niż nic....

Moje przemyślenia są zawarte w tym wątku, 1/2 w dół na tym forum -> http://www.powerstroke.org/forum/99-03-7-3l-general-discussion/722793-tc-w3-2-stroke-oil-review.html

#8 ·
Wydaję dodatkowe 1,00 $ za każde tankowanie za 150 $ i używam OptiLube XPD (na górze powyższej listy). Dzięki temu uzyskuję lepszą smarność niż w przypadku 2-suwowego PLUS dodatkową korzyść w postaci środka zapobiegającego żelowaniu, poprawiacza liczby cetanowej i demulgatora.

Oto dlaczego ważne jest, aby używać czegoś w naszych ciężarówkach (które nie zostały zaprojektowane dla ULSD) -> http://rivrdog.typepad.com/files/copy-of-diesel-fuel-additive-version-3.pdf

I naprawdę nie chcę być lekceważący, szczerze mówiąc, nigdy nie byłem w stanie wejść w "głowę" tych, którzy decydują się używać samego 2-suwowego. Próbowałem,,,, ale jedyne, co mogę wymyślić, to staromodny środek na olej napędowy, jak ci, którzy wlewali zużyty olej do zbiorników, który jest łatwy do zdobycia i lepszy niż nic....

Moje przemyślenia są w tym wątku, 1/2 w dół na tym forum -> http://www.powerstroke.org/forum/99-03-7-3l-general-discussion/722793-tc-w3-2-stroke-oil-review.html
przeczytałem twój post, ale w pewnym sensie zgadzam się i nie zgadzam, aby dolać oliwy do ognia, używam wyłącznie tc-w3 w moim paliwie (z wyjątkiem zimy) i nie martwię się dodatkiem i oto dlaczego...

1. wygładził moje obroty jałowe i wyciszył wtryskiwacze. więcej niż mogę powiedzieć o innych dodatkach, których używałem zarówno w oleju napędowym, jak i benzynie. i jest łatwo dostępny (nie widzę zbyt wiele optilube na stacjach benzynowych w okolicy)

2, w zależności od źródła paliwa (duże) już otrzymujesz paliwo, które już zawiera dodatki, jeśli źródło paliwa jest warte funta kłaków/jest stale używane, więc dodając dodatek do "anti gel / cetane / demulsifeing" możesz przesadzić. (tylko coś do przemyślenia)

anti-gel nie jest naprawdę potrzebny do miesięcy zimowych, a większość stacji miesza olej napędowy nr 1 i nr 2, aby obniżyć temperaturę żelowania, ale zwykle dodaję zimą środek do obróbki oleju napędowego Howes dla ubezpieczenia, jeśli używam oleju napędowego nr 2.

Uważam, że jeśli przynajmniej używasz jakiegoś dodatku, jesteś przed grą, 7.3 nie został zaprojektowany dla ulsd, ale wciąż miliony z nich jeżdżą i obstawiam, że właściciele nawet nie używają dodatków (czy myślisz, że publiczny system szkolny zainwestował w to dla autobusów szkolnych po wydaniu ULSD)?

#9 ·
Używałem Opti-lube, Diesel Kleen, Lucas, Rev-X i TC-W3, a TC-W3 jest jedynym, w którym zauważyłem różnicę, miał płynniejszą pracę na biegu jałowym, działał naprawdę dobrze i wydawał się cichszy.

W tej chwili używam Diesel Kleen z TC-W3, ponieważ wtryskiwacze w ciężarówce, którą właśnie kupiłem, potrzebują teraz trochę TLC, a po tym, jak je uruchomię, myślę, że lepiej działają, przełączę się z powrotem na Rev-X.

Rev-X to to, co sprzedaje mój technik diesla i co Bill i Jay z PHP używają, więc to jest to, czego teraz używam, poza tym, że używam trochę diesel kleen. Opti-lube jest co prawda najlepszy, ale nie jest dostępny lokalnie, ale jeśli chcesz uzyskać najlepszy stosunek jakości do ceny z Opti-lube, myślę, że mieszanka letnia, której proporcja wynosi 1 galon, potraktuje 2500 galonów oleju napędowego.

#10 · (Edited)
Dużo dobrych informacji. Prawdopodobnie nie użyłbym tylko TC-W3. Używam Diesel Kleen dość regularnie... słyszałem o Rev X i nigdy nie widziałem Optilube. To mój pierwszy diesel, był mojego taty, więc po prostu chcę się upewnić, że dam mu jak najlepszą szansę na przejechanie pół miliona mil. Po przejrzeniu powyższej tabeli prawdopodobnie znajdę coś nieco lepszego niż Diesel Kleen

#11 ·
Dużo dobrych informacji. Prawdopodobnie nie użyłbym wyłącznie TC-W3. Używam Diesel Kleen dość regularnie... słyszałem o Rev X i nigdy nie widziałem Optilube. To mój pierwszy diesel, był mojego taty, więc po prostu chcę się upewnić, że dam mu jak najlepszą szansę na przejechanie jeszcze pół miliona mil. Po przejrzeniu powyższej tabeli prawdopodobnie znajdę coś nieco lepszego niż Diesel Kleen
Oto Opti-lube, 1 galon wystarcza na ponad 2500 galonów oleju napędowego. Jeśli spojrzysz na tabelę leczenia, to 1 uncja na 10 galonów, czyli około 3 uncji na tankowanie, jeśli tak jak ja masz zbiornik o pojemności 29 galonów.dfi-summer+

• Like
Reactions: 700hauler