Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Usunięte pytanie

9.9K views 20 replies 11 participants last post by  Joshwyle  
#1 ·
Właśnie usunąłem mojego 17 6.7 dla trwałości, mając nadzieję na lepsze mpg. Jak dotąd tak nie jest. Powiedziano mi, że moja ciężarówka może potrzebować trochę czasu, aby przyzwyczaić się do usunięcia, a przejście na pojedynczy program zamiast sotf pokaże lepsze wyniki. Czy to wszystko brzmi prawdziwie, czy tylko puszczanie dymu? Dzięki

#2 ·
Usunąłem właśnie mojego 17 6.7 dla trwałości, mając nadzieję na lepsze mpg. Jak dotąd tak nie jest. Powiedziano mi, że moja ciężarówka może potrzebować trochę czasu, aby przyzwyczaić się do usunięcia i przejście na pojedynczy tuning zamiast sotf pokaże lepsze wyniki. Czy to wszystko brzmi prawdziwie, czy tylko puszczanie dymu? Dzięki
Powinno zająć kilka mil, aby nauczyć się parametrów operacyjnych. Jak długo to trochę czasu?

#3 ·
Brzmi jak dużo prezentacji sprzedażowej.

Powinieneś nam powiedzieć:
  • co widziałeś wcześniej, a co widzisz teraz
  • jak używasz ciężarówki
  • gdzie/w jakim klimacie znajduje się ciężarówka
  • w jakim stanie i konfiguracji jest ciężarówka (najlepiej ze zdjęciami)

#4 ·
17 6.7 powerstroke drw lariat 4x4 60 000+ mil. Przed tuningiem uzyskiwałem 10,1 ciągnąc moją przyczepę o masie 10 000 funtów. Po tuningu uzyskiwałem od 8 do 9. Kiedy kupiłem ciężarówkę, uzyskiwałem 16 w połączeniu i od 12 do 13 podczas holowania. Założyłem więc, że usunięcie przynajmniej przywróci mnie do pierwotnych liczb. Chłodnica EGR usunięta/usunięta Explosive diesel tune sotf 40 KM, 80, 125, 200 KM. Mówi, że cai zalecane dla 200. Tuner sct c4. Czy mogę również użyć czujnika egt z mojego dpf i uzyskać dokładny odczyt za pomocą sct, czy muszę kupić sondę? Mam ten z silnika obecnie w nim, ponieważ nie mogłem wyjąć innych. Nie ma mnie w domu, więc nie mogę robić zdjęć

#5 ·
Dlaczego miałbyś uzyskać więcej mpg? Tylko ze względu na czystsze powietrze? Wiele świetnych powodów, dla których egr i dfp nie mają racji bytu w żadnym silniku, poza głupimi politycznymi mandatami, ale mpg, myślę, że nie. Nigdy nie używałem przebudowanego sprzętu politycznego w żadnej z moich ciężarówek i zawsze miałem słabe mpg, więc przepraszam, ale nie ma żadnych zysków mpg.

#7 ·
To
Zyski Mpg z powodu zatkanego dpf. Miałem lepsze mpg, kiedy kupiłem ciężarówkę. Potem mpg zaczęło spadać, im więcej go używałem
To jest zabawne, ponieważ zauważyłem również spadek MPG. Ciągnę 13 000 5TH koło i dostawałem około 11/12, ale teraz trudno jest uzyskać 11. Nie zamierzam usuwać mojej ciężarówki, ponieważ mieszkam w tym stanie. Ale osobiście myślę, że nigdy bym nie usunął, gdybym się przeprowadził. Zbyt wielu facetów ma dzisiaj problemy z melodiami.

#9 ·
Czy czytasz z deski rozdzielczej? Jeśli tak, to pytanie jest bezprzedmiotowe.
Istnieje wiele czynników, które się na to składają... Czy Twoja skrzynia biegów zakończyła ponowną naukę (i czy faktycznie na to pozwoliłeś, co zwykle zajmuje kilkaset mil)? Jakiego tuningu używasz? Tuning do holowania i osiągów mają różne punkty zmiany biegów/strategie blokowania konwertera. Ogólnie rzecz biorąc, ludzie uważają, że najlepsze tuningi MPG są gdzieś pośrodku. Jeśli dużo holujesz, zostaw to na tuningu do holowania. Utrata 2% oszczędności paliwa to nic w porównaniu do spalenia skrzyni biegów.

Z biegiem czasu usunięte ciężarówki generalnie oszczędzają paliwo, ale prawie nigdy nie będzie to OGROMNY zysk. Brak konieczności spalania paliwa do regeneracji OSZCZĘDZA paliwo.

Te ciężarówki aktywnie się "uczą", gdy nimi jeździmy, gdy stroisz ciężarówkę, ta pamięć jest zwykle wymazywana. To także zły czas w roku, aby rozmawiać o oszczędności paliwa, zimowe paliwo naprawdę wypacza liczby.

Przechodząc do strat przebiegu z czasem, witamy w problemach z konserwacją posiadania tych ciężarówek. Istnieje wiele naprawdę ciężkich komponentów, które muszą się swobodnie obracać od silnika do kół. Wszystko zużywa się z czasem... Dlatego też ludzie, którzy stroją ciężarówkę z wyższymi tuningami mocy, mają tendencję do "miewania problemów". Przy 100 000 milach rzeczy będą się zużywać, co tylko dodaje stresu dalej. Opony, hamulce, konserwacja płynów, łożyska, przeguby krzyżakowe, akcesoria przykręcone do silnika (klimatyzacja, alternator itp.)................ Lista jest długa. Utrata oszczędności paliwa to %1, co wskazuje, że czas na konserwację. Jeśli zauważyłeś spadek oszczędności paliwa przed tuningiem, usunięcie prawdopodobnie nie jest Twoim "rozwiązaniem".

• Like
Reactions: Heavy_GD
#10 ·
Opony są dużym czynnikiem wpływającym na MPG. Nawet opony w standardowym rozmiarze różnych marek wpływają na przebieg. Myślę, że ma to związek z konstrukcją bieżnika. Crazy ma rację, ponieważ niektóre rzeczy się zużywają. Dlatego dbam o konserwację. Używam tylko filtrów Motorcraft i używałem tylko oleju Motorcraft, ale mój dealer ma problem z dostaniem oleju, więc zdecydowałem się na Rotella T6. Serwisuję u dealera i mówię im, żeby wszystko sprawdzili. Jak dotąd wykonują dobrą robotę.

#12 ·
Zauważyłem natychmiastowy wzrost o 4 mpg. Ale jak mówi mój mechanik - "Jeśli to nie jest pełne usunięcie, to nie jest usunięcie". Więc posłuchałbym tutaj profesjonalistów i porównał, czy Twój mechanik zadbał o wszystkie komponenty, a nie tylko o DEF. Mój samochód ciężarowy jest również znacznie mocniejszy - nawet poczułem się trochę "żabowaty" przy przyspieszaniu. 2012 F350 Lariat. Powodzenia!

#13 ·
Sam usunąłem. Usunąłem dpf, chłodnicę egr. Zastanawiam się nad k&n cai, wciąż próbuję zbadać. Obecnie działa lekki program do holowania. Chłopaki, od których mam program, powiedzieli mi, żebym uruchomił pojedynczy program, dopóki moja ciężarówka nie przyzwyczai się do usunięcia, zanim uruchomię sotf. Kto wie, czy to coś rozwiąże. Zdecydowanie czuję różnicę w mocy, więc wiem, że dostaję więcej KM. Jakie są wasze przemyślenia na temat cai?

#14 ·
Sam usunąłem. Usunięto dpf, chłodnicę egr. Zastanawiam się nad k&n cai, wciąż próbuję zbadać. Obecnie działa lekki tryb holowania. Chłopaki, od których dostałem melodię, powiedzieli mi, żebym uruchomił pojedynczą melodię, aż moja ciężarówka przyzwyczai się do usunięcia przed uruchomieniem sotf. Kto wie, czy to coś rozwiąże. Zdecydowanie czuję różnicę w wigorze, więc wiem, że dostaję więcej KM. Jakie są wasze przemyślenia na temat cai?
Zrób sobie przysługę i zdobądź wlot s&b lub afe. Zamiast k&n dla twojego 6.7

#17 ·
Ok dzięki. Więc myślisz, że tuning 200 KM będzie lepszy niż tuning 125 KM? Mam opcje: 1) standardowa moc 2) ciężkie holowanie 40 KM 3) lekkie holowanie 80 KM 4) ulica 125 KM 5) wyścig 200. Ale mówi, że wyścig potrzebuje CAI. Czuję, że ulica też by tego potrzebowała. Wszelkie informacje lub przemyślenia są bardzo mile widziane.

#18 ·
Nie potrzebujesz CAI do standardowej ciężarówki. I tak, samo usuwanie i dodawanie melodii nadal kwalifikuje się jako "standardowa" ciężarówka, jeśli chodzi o osiągi. Gonienie za dobrym smokiem MPG jest niemal daremne, prowadzisz prawie 5-tonową cegłę.

• Like
Reactions: reddog7.3
#20 ·
Cóż, tylko aktualizacja. Myślę, że moja ciężarówka potrzebowała trochę czasu, żeby przyzwyczaić się do usunięcia. Nie przejechałem jeszcze pełnego baku, ale patrząc na wskaźnik paliwa i liczbę przejechanych mil, mogę śmiało powiedzieć, że zyskuję co najmniej 5 mpg. Może więcej