Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Najlepszy zestaw baterii do mojego 6.0

43K views 40 replies 28 participants last post by  Slug69  
#1 ·
Czy Optima to najlepsza trasa? Jakie 2 akumulatory powinienem włożyć do mojego bestii?

#3 ·
Właśnie zamówiłem parę akumulatorów Odyssey 65-PC1750. Zawsze miałem bardzo dobre doświadczenia z akumulatorami marki Odyssey.

#4 · (Edited)
Mój wybór 1000 CCA Autozone Golds, najlepsza gwarancja w branży 3 lata bezpośredniej wymiany, 8 lat proporcjonalnie..................I Autozone jest WSZĘDZIE.

Mam je w trzech moich samochodach i POWERSTROKE.............działają świetnie.

Akumulatory Autozone są produkowane przez Johnson Controls..................Który produkuje również MOTORCRAFT i KIRKLAND

• Like
Reactions: Jeff kresyman
#17 ·
Mój wybór 1000 CCA Autozone Golds, najlepsza gwarancja w branży 3 lata bezpośredniej wymiany, 8 lat proporcjonalnie..................I Autozone jest WSZĘDZIE.

Mam je w trzech moich samochodach i POWERSTROKE.............działają świetnie.
Chciałem kupić Optimas, ale nie mogłem uzasadnić wydawania dodatkowych 70 dolarów za sztukę, więc kupiłem Duralast Gold od autozone. Jak na razie dobrze. Kręcą naprawdę mocno i szybko. :thumb:

#9 ·
Czy Optima jest warta swojej ceny?

Wysłane z mojego SAMSUNG-SGH-I727 za pomocą Tapatalk
Moim zdaniem nie. Rada Deltajohna jest właściwym rozwiązaniem i to właśnie mam, jak również w innych pojazdach.

Gość z Autozone próbował mi sprzedać Optimę, więc podszedłem do tego z otwartym umysłem i przyjrzałem się CCA między Autozone Gold a Optimą - Gold miał więcej CCA i był o wiele tańszy.

#6 ·
Nie potrzebujesz dwóch wątków na ten sam temat. lol

#8 ·
Wiem, że mój Droid X jest okropny. Dostaniesz jednak odpowiedź! Poszedłem z parą motorcrafts. Jestem z nich zadowolony, oryginały wytrzymały ponad 100 tysięcy.

#11 ·
Nie kupuj Optima. To złom, złom, złom. Miałem wiele akumulatorów w wielu pojazdach, które padły w ciągu roku. Najnowszy to żółty akumulator, 3 lata gwarancji i ma 14 miesięcy gwarancji i odmawiają wymiany, a ja mam paragon. Więc nie kupuj Optima.

Interstate lub Motorcraft

#18 ·
NIE KUPUJ OPTIMAS. Są teraz produkowane w Meksyku i SĄ DO DUPY. Akumulatory Odyssey są najlepsze, jeśli masz kasę. Akumulatory DieHard Platinum II to tak naprawdę akumulatory Odyssey, ale znacznie tańsze, ponieważ mogą sprzedawać duże ilości przez Sears. Kosztują około 200 dolarów za sztukę.

Używałbym DieHard Platinum, ale miałem proporcjonalną gwarancję i nie mogłem się oprzeć 2 nowym DuraLast Gold za 140 dolarów. Wydają się być dobrymi akumulatorami, ale lubię wspierać produkty Made in USA i nie wierzę, że Golds są tutaj produkowane.

No więc tak, jeśli masz kasę, Platinums, jeśli nie, DuraLast Golds są dobre. Nie ufam zbyt wielu innym markom. Optima to OSTATNI akumulator, jaki kiedykolwiek kupiłbym.

• Like
Reactions: Jeff kresyman
#20 ·
Chyba będę musiał wycofać moje oświadczenie w sprawie akumulatorów Optima. Chyba wiele się zmieniło na przestrzeni lat. W latach 90., kiedy zajmowałem się car audio, to była prawdziwa furia.

#22 ·
^Ja również miałem problemy z akumulatorami Optima w ciągu ostatnich 5 lub 6 lat. Nikt nie honorował gwarancji i po prostu ciągle padały. Wtedy znalazłem Odyssey i już nigdy nie spojrzałem wstecz

#23 ·
Cieszę się, że to nie tylko ja mam pecha z Optima. Kiedyś były dobre, ale kiedy się wyprzedały i przeniosły do Meksyku, ich cena wzrosła, a jakość poszła do wychodka. Autostrady są dla mnie łatwo dostępne i jeszcze żadnej nie musiałem reklamować. Mam tu na farmie około 20 aktywnych akumulatorów w różnych rzeczach. Więc znalezienie tych dobrych i tych do bani nie zajmuje dużo czasu.

• Like
Reactions: Patriot
#24 · (Edited)
Chociaż "najlepszy" może być nieco subiektywny, postawiłbym swoje pieniądze na Odyssey lub DieHard Platinum jako "najlepsze" akumulatory na rynku. Odyssey produkuje akumulatory DieHard Platinum, które pasują do silnika 6.0L (Model P-2). Są jednym z nielicznych producentów, którzy wykorzystują czysty, dziewiczy ołów, a ich metody konstrukcyjne są znacznie lepsze od metod innych producentów. Ponadto zarówno Odyssey, jak i Sears oferują 4-letnią gwarancję bez proporcjonalnego rozliczenia i 100-miesięczną gwarancję proporcjonalną.

Sprawdź tę specyfikację:
http://www.odysseybattery.com/documents/US-ODY-DLR-004_1210_000.pdf

Jedyną wadą tych akumulatorów jest być może koszt. Są droższe niż tradycyjne akumulatory. Jednak biorąc pod uwagę, że zapewniają większy prąd rozruchowy, mają dłuższą żywotność, mogą być głęboko rozładowywane bez uszkodzeń i zapewniają poziom ochrony przed awariami, które mogą skutkować uszkodzeniem FICM/wtryskiwaczy, uważam, że są cenną inwestycją.

#25 ·
W zeszłym tygodniu wstawiłem akumulatory 850cca w Costco. Około 170 dolarów po zwrocie starego akumulatora z 3-letnią gwarancją wymiany.

Wiele lat temu miałem Optima red top przez ponad 10 lat i w 3 różnych samochodach. To było nie do przebicia.

#27 ·
Biorę baterie z Tractor Supply w wersji 84-miesięcznej...mają 36-miesięczną pełną gwarancję wymiany, można je wymieniać co 32 miesiące bez pytania od tej pory... nie pytaj mnie skąd wiem ;-)

#28 ·
Motorcrafts lub Interstates.