Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Najlepszy olej

1 reading
37K views 14 replies 10 participants last post by  BigGreen06  
#1 ·
Zastanawiałem się, jaki olej wszyscy stosują w swoim 2. generacji 6.7?
Używałem Valvoline Premium Blue w moim 6.0l i w moim 6.4l. I Motorcraft Synthetic w moim 1. generacji 6.7l. Używam tego samego w moim 2019 F450, ale zastanawiam się, czy jest coś lepszego.

#2 ·
Pomijając wszystkie znane już dobre oleje... nic mi nie przychodzi do głowy. Valvoline Premium Extreme, Rot T6, MC 5w40 byłyby świetnymi wyborami.

Ponieważ nowy silnik 6.7L nie potrzebuje oleju do wtryskiwaczy, wybór oleju nie jest zbyt trudny.

#3 ·
Dostaniesz tak wiele odpowiedzi lol... Trzymaj się znanych marek przez większość czasu, a wszystko będzie dobrze. Osobiście używałem Delo i Rotella we wszystkich urządzeniach przemysłowych z silnikami Diesla, samochodach ciężarowych i moich własnych, i wszystko było w porządku. Dopóki jest przeznaczone do silników Diesla, wszystko jest w porządku. Nie mam nic przeciwko żadnej firmie, z wyjątkiem Amsoil... To dobry olej, ale nie magia, która sprawia, że świat się kręci za cenę, jaką żądają lol. Ale hej, to też nie mój portfel.

#7 ·
Każdy olej z tej listy o odpowiedniej wadze do Twojego użytku.
10w30 jeśli nie ma paliw z dodatkiem bio i bez holowania.
5w40 do holowania, bio i niskich temperatur.
15w40 do holowania, bio i umiarkowanych temperatur.
Przykro mi, Valvoline Premium Blue nie ma na liście.
Syntetyk Motorcraft jest znacznie zawyżony jak na jakość w butelce, poszukaj Kendall lub Phillips66 dla identycznego oleju do MC plus dodatek tytanu,

#13 ·
Czy Valvoline 10w30 i 15w40 Heavy Duty na liście nie byłby Premium Blue? Valvoline Heavy Duty nie jest Premium Blue. To olej podstawowy, który jest dostępny w białej butelce, podobnie jak ich Daily Protection do samochodów. To był krótki epizod, pojawił się i zniknął w ciągu około roku.

#15 ·
Używałem go w moim 6.0, moim 6.4 i moim 14 6.7 i wydawało się, że jest dla nich świetny. Używałem rzeczy Forda i było w porządku, ale myślę, że mogę kupić olej taniej na własną rękę, niż to, co pobiera dealer.