Rozważam zakup zimnego dolotu powietrza AFE i zastanawiam się, czy ktoś mógłby rzucić trochę światła na następujące pytania. Zrobiłem małe rozeznanie i przeczytałem, że wszelkie modyfikacje silnika, w tym dolot, spowodują utratę gwarancji. Czytałem również, że instalacja dolotu może spowodować wyświetlenie kodu przez komputer, czy któraś z tych rzeczy jest prawdą?
Wcześniej posiadałem problematyczny silnik 6.0 i ciągle woziłem ciężarówkę do dealera. Podczas mojej początkowej wizyty dealer chciał wszystko zrzucić na mój kompletny system Banks. Biorąc to wszystko pod uwagę, jeśli istnieje niewielka szansa, że dodanie AFE spowoduje utratę gwarancji przez producenta, to po prostu zrezygnuję z wszelkich modyfikacji silnika.
Wcześniej posiadałem problematyczny silnik 6.0 i ciągle woziłem ciężarówkę do dealera. Podczas mojej początkowej wizyty dealer chciał wszystko zrzucić na mój kompletny system Banks. Biorąc to wszystko pod uwagę, jeśli istnieje niewielka szansa, że dodanie AFE spowoduje utratę gwarancji przez producenta, to po prostu zrezygnuję z wszelkich modyfikacji silnika.