Ford Powerstroke Diesel Forum banner

Wydajność i zużycie paliwa 2013 f250

5.4K views 13 replies 11 participants last post by  HeavyAssault  
#1 ·
Szukam rekomendacji dotyczących usunięcia EGR, wydechów, tunerów, dolotów, wszystkiego, aby uzyskać lepsze zużycie paliwa i więcej mocy.

Samochody ciężarowe w standardzie, 4-drzwiowe z długą skrzynią. Przygotowane do przewozu kampera. Właśnie przejechałem 130 tys. mil, należące do starszego pana.

#6 ·
Zalecenia: Zostań przy standardzie.
Jakieś uzasadnienie? Mam 30 lat, ale jeżdżę jakbym miał 80. Naprawdę szukam tylko lepszego zużycia paliwa. Mam 06 6.6 Lbz 4-drzwiowy krótki bagażnik, który spala 18 w mieście i 24 na autostradzie (efi live, zimne powietrze wlot 4" prosta rura) jazda jak pani Daisy z tyłu pomaga... próbuje uzyskać lepszy wynik niż 13 w fordzie

#8 ·
2013 F350 z długim łóżkiem tutaj kupiony, w standardzie i nigdy nie widziałem nic lepszego niż 13 mpg. Teraz usunięty i nadal średnio 13 mpg. Mogę uzyskać 15 na autostradzie z tempomatem ustawionym na 75, ale to najlepsze, co kiedykolwiek widziałem. Mam opony 37" na fabrycznych 20" felgach, więc jestem pewien, że to wcale nie pomaga w moim przypadku. Nie ma znaczenia, czy jestem podłączony do mojej 12K 5th wheel załadowanej sprzętem, przebieg nadal wynosi od 12 do 15 mpg w zależności od warunków jazdy. Mogę przejechać nieco ponad 450 mil z 37,5-galonowego zbiornika, nie jeżdżąc do całkowitego opróżnienia i zostawiając kilka galonów w środku, aby upewnić się, że nie umrę z głodu ani nie wyślę powietrza i gówna do pompy wtryskowej. Na pewno tęsknię za przebiegiem, jaki miał mój 03 5.9 Cummins, ale wnętrze i różnica mocy w stosunku do 6.7 Powerstroke rekompensują to.

#9 ·
Jeśli szukasz przebiegu, kup Hondę. Nawet gdyby tuning nie był problemem w dostępie, kwota pieniędzy wydana na "próby uzyskania lepszych MPG" prawdopodobnie nigdy by się nie opłaciła.

#13 ·
Mam usunięte 08, usunąłem je, ponieważ EGR i DPF zaczęły mi szwankować. Więc w moim przypadku zdecydowanie polecam, ale jak mówi stare przysłowie, jeśli coś jest dobre, nie naprawiaj tego.

Jeśli chodzi o mpg, meh. Zauważyłem kilka mpg więcej, ale nic, co by mnie zachwyciło. Miałem nadzieję uzyskać więcej z baku, ale nie po to mam diesla. Mniej więcej 15 w mieście, 20 na autostradzie. Ja też jeżdżę jak 89-latek, żeby to osiągnąć.

Zdecydowanie rozumiem chęć uzyskania lepszych mpg, chociaż, kiedy wydaję 50-70 dolarów na zatankowanie baku, robi mi się trochę słabo. Ale znowu, nie po to mam diesla.

Powiem, że usunięcie sprawiło, że ciężarówka stała się znacznie mocniejsza i bardziej niezawodna. Kiedy duży rząd angażuje się w sprawy, zwykle je psuje.