Ford Powerstroke Diesel Forum banner

1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Hello,I have a e99 f250 in stock form with 250k. I changed out my idm last week becasue it had water damage and wouldnt start. I went with a used 120v vs the 110v that was in it (e99). truck ran great, heads up display was saying 21.5mpg. after 25 miles i noticed the milage drop to 19, no biggy. I then filled up and truck ran the same. Next day I made a 100 mile trip to work and 30miles into it, when i had to stop for a stop sign I noticed a chugging-rough idle under 1000rpms. It kept getting worse, shakes the whole truck cold or hot. Its not random chug, has a rythem. No check engine light either. Blows alot of white smoke on start up. I first thought bad fuel so I drained and dropped fuel tank, cleaned pick up screens, changed fuel filter. New fuel and no change, unplugged icp, no change. cleaned ebvp hose it was super dirty but that didnt help. It is also getting harder to start. It has to spin over longer before it fires each time i start it, very similar to when my old idm was failing. Havnt changed cps but I do know its light gray and my tach works. I dont have fuel pressure gauge, nor a scan tool. I do have scanxl but not the ford program to read ford codes.
My question is to everybody, do you think the used idm i put in is failing already? I'm having a hard time beliving that something else randomly failed but then again what do i know.
 
1 - 1 of 1 Posts
Top