Ford Powerstroke Diesel Forum banner

1 - 20 of 34 Posts

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #1
So i think my hpop just went out is there anyway to limp it home???

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #3
No oil pressure.. oil levels are good if not high. Plus it gave no warning had a buddys who went out as well

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #5
I guess we will find out when i get er to the shop lol

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #6
I havent checked the icp yet and the oil gauge was moving but not now

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #8
My cs threw codes p6030 and p1000 is all

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 

·
Beach Bum
2014 F250 CCSB 4wd
Joined
·
26,655 Posts
My cs threw codes p6030 and p1000 is all

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
Ya those dont help then haha.


It should throw a icp lower than desired code if the hpop is a issue iirc. My 7.3 did.


So holding the starter down doesn't register oil pressure on the dash?
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #10
Also did blue spring mod yesterday could i have knocked loose a vacuum line

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #11
It was for the first couple times but the last one it didn't

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #12
Well my dad went out and tried to start it it started and said it ran fine haven't driven it to see how it acts could it be an air bubble in my fuel lines from my spring job

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #14
It acted as though someone put a plastic bag over the intake and it suffocated

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
If it were a 7.3 I would say cam shaft position sensor. I would guess that to be a good place to look on the 6.0. Sometimes it will run briefly after failing, sometimes not at all, sometimes will start and run for a few days after initial incident, but at any rate, only cure is a new one.
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #16
How much we lookin at to replace? Would an international dealer be cheaper

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
I think the last one I bought was around $30 at Ford. I bought 2 and keep one in the glove box, but I don't keep the 10mm wrench to pull get it off and on. The sensor is behind the serpentine belt on the passenger side of the block on the 7.3. Hard to get at but a do-able repair if your arms are long enough to reach from the ground. Use a good light and a mirror to find it and the first time it will pull out hard. Use a silicon or dielectric grease to prevent sticking if you ever have to do it again. Search around the forum, there may even be pictures of the repair. But no guarantee this is your problem but it is one of the most prevalent shut down problems on the 7.3.
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #18
Ill look around and see what the forum says about it and give y'all updates

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
Discussion Starter #20
Did you replace the harness or just tape it and call it good? Where is it located on the 6.0

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
 
1 - 20 of 34 Posts
Top