Ford Powerstroke Diesel Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #1 ·
2003 f350 6.0 2 weeks ago replaced hpop, oil cooler, ipr, and icp, it ran good until Monday then started experiencing no start when it got hot so pulled the ipr and cleaned it real good. Fired up but still no hot start. Hooked it up to forscan and when it was hot it would lose ficm sync and sync and low icp. But now it won't cold start just cranks and cranks and on forscan as stated above no ficm sync no sync low icp and ipr stays at 14.8 and forgot ficm came from ficm fixer about 2 months ago with the 40 horse tune
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #7 ·
The first one is cranking and the second one is key on and the batteries where charged prior to the pictures just drained down from cranking so much
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #9 ·
I cleared it out and it doesn't change like I said the first picture is the live data and I have changed the o rings on the oil rail on passenger side with new cups as well new cam sensor and crank sensors new ipr and icp new oil cooler and all gaskets new hpop just so confusing to me because of after replacing all of that it ran good good for about 2 weeks then started the no hot start issue
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Could it be an electrical issue because I'm not getting sync with the cam and crank and the rpm gauge doesn't move while cranking
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #16 ·
I pulled the crank sensor and checked for ohms and its wasn't reading so ordered a new one and it will be here today
 
1 - 7 of 7 Posts
Top