Ford Powerstroke Diesel Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
284 Posts
Discussion Starter #1
k guys I live west Texas and it is starting to get hot as a mother, and my a/c decided to start blowin out hot air a week ago. What should I do? just use some free on or what?

thanks
 

·
Registered
Joined
·
1,744 Posts
try some freon and if that doesnt work...might be a compressor gone bad
 

·
duct tape & zip ties
Joined
·
10,761 Posts
Take it to a professional if you do not have the proper tools. Just because it stopped working, does not mean you are low of freon. There can be a lot of different issues causing this.
I aggree with this. But I would say for the cost of about 10 bucks. You can get the can of R-134 almost anywhere. It comes with the gauge. You screw it on the low pressure side. Just follow the directions. If it does not cure your problem then seek a professional.
 

·
Registered
Joined
·
3,203 Posts
I have had issues with the pressure switches on our trucks at work ... jump the pressure switch off the compressor with a paperclip or wire.. if the ac kicks on the switch is f'ed
 

·
Premium Member
Joined
·
9,603 Posts
I have had issues with the pressure switches on our trucks at work ... jump the pressure switch off the compressor with a paperclip or wire.. if the ac kicks on the switch is f'ed
this isnt always true. if you jump that switch it will kick the compressor on regardless of amount of Freon (even if system is empty...). I would hook a set of gauges up and look at pressure before jumping the switch.. :thumb:
 

·
Registered
Joined
·
284 Posts
Discussion Starter #7
Take it to a professional if you do not have the proper tools. Just because it stopped working, does not mean you are low of freon. There can be a lot of different issues causing this.

sorry I havn't got to reply guys, my computer was down for awhile. But Dirk, i did take it to a shop, they hooked up the gauges and it showed nothing, so we gave it a few cans of freon and looked for leaks, we didnt see or hear any so we let it run. It has been doing fine for now. Thanks for the help guys.
 

·
Registered
Joined
·
2,191 Posts
mine does not work and its 111 here
 

·
Registered
Joined
·
521 Posts
mine does not work and its 111 here
Willyp, Sorry to here that. I just replaced my compressor for the 5th time. So I feel your pain.

This time though, I found a plug in my evaporator :doh: . Flushed it out and now it's colder then ever. :thumb:

Do you know what the problem is?
 

·
Registered
Joined
·
2,191 Posts
Willyp, Sorry to here that. I just replaced my compressor for the 5th time. So I feel your pain.

This time though, I found a plug in my evaporator :doh: . Flushed it out and now it's colder then ever. :thumb:

Do you know what the problem is?
YEAH JUST DONT HAVE THE MONEY TO FIX
 

·
Registered
Joined
·
521 Posts
I understand.

Atleast you can always save for a good system if you switch the v10 to your PSD.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top