Ford Powerstroke Diesel Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Just bought a used 2003 F250 6.0L. Doesn't get cold very often in AZ, but this morning was 70 degrees and rainy. Engine started fine, let it run for a few minutes then pulled out. When I did, the engine shudders like it's missing or a cylinder ins't firing at low RPM. Once it starts to increase RPM (over 2000) the shudder goes away, but it feels as if there is no BOOST and there is not enough power to accelerate. The engine revs up to 3000 and stays there. No acceleration, no power, it just runs at 3000 RPM. Eventually it will clunk into 2nd and then the BOOST kicks in a it starts to accelerate. This continues until the engine is at full operating temps. Once there, seems to run great.

It does have an Edge Juice installed (there when I bought it) - not sure if it has anything to do with it. I would like to remove it and go back to stock, but I am not sure if you can do that or not?

Thanks in advance for the help
John
 

·
Super Moderator
Joined
·
31,730 Posts
Yes you can pull the Edge unit and go back to stock easily. As to your issue it could be caused by a number of things. Need to get it on a good scanner
 

·
Registered
Joined
·
597 Posts
Could also need the inductive heat flash for the PCM. This retuning of the computer will allow the injectors to preheat the spool valves in the injectors. The valves will stick when they are cold, and not allow the injector to fire until the valves heat up. This is a known issue. Not sure if it affects 2003 year models though. Would need to check the TSB.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top