Ford Powerstroke Diesel Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter #1
Ok here goes. When I first got my 2001 f350 7.3L It was having a hard time starting in the morning. SO I replaced the following CPS, GPR, glow plugs and after all of that I found that it was the #2 and #8 fuel injectors via a comparison test. So I changed all 8 fuel injectors. ( i figured that i might as well while I had it apart and the truck has 230000 miles on it.) So I got that done and the truck ran great Got it up to 120 MPH with no problem. Fast forward 2 months blew second gear in the auto transmission so I had it rebuilt.
Now comes the new problem the truck seems to run rough. When I get it up to 80 it bucks. At all speeds it just doesn't seem to run like it did before the transmission went. I had a friend put it on a computer and I got a P1118 manifold temp. sensor error as well as another and I will post that when I get home. Also did another comparison test and injector #8 showed out of balance. Could it be possible that the injector went bad already. I give up Help me please
 

·
Registered
Joined
·
5,534 Posts
wow... I am dreeding the day I need all those repairs, cant really help ya but someone should be along shortly....oh ya bump
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter #3
The codes I got are as follows

P1118- manifold air temp sensor low input
P1212- ICP not at expected pressure
P0284- Cyl 8 balance fault ( got after running comparison test)
 
1 - 3 of 3 Posts
Top