Ford Powerstroke Diesel Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
I bought a 2000 f250 7.3 about 7 months ago, been trouble free till this morning, going down the highway about 105 km, turbo boost normal at 6 or so psi, rpm around 2000 all of a sudden noticed a chirping not too loud but loud enough I could hear it over the truck. Dramatic loss of speed and power and rpm through the roof, motor started vibrating. Pulled over to see what was up when I slowed down the vibration went away and the chirping seemed to go away, oil level was fine and I only had about 5 minutes remaining, so I went on trouble free, I don't want to ignore it and have it leaving me stranded, the truck has 413xxx kms on it and I don't know what the previous owner did or didn't do... Any help is greatly appreciated!
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #3
Figured maybe the uvch's we're coming apart, so I changed those as well as the glow plugs while I was in there, as well as a new fuel filter, took it for a test drive and about ten minutes down the road it started missing and running rough again, brought it back and went and talked to a ford mechanic, he suggested changing the fuel pump since it was original and had 400kms on it, changed the fuel pump starts way easier now, bout 20 minutes this time and did the same loss of power running rough as before, dropped the truck off at the dealer they scanned it and checked every damn thing on the motor with it turning up fine, I asked about the in tank filters they said it for sure wouldn't be that, so I brought the truck home and pulled the tank, the filters in the tank were plugged solid. 4 can of brake clean later, problem solved.
 

Attachments

1 - 4 of 4 Posts
Top