Ford Powerstroke Diesel Forum banner
sensor
1-20 of 26 Results
  1. 99-03 7.3L Powerstroke Problems
    I recently noticed my coolant temperature was over 500 degrees Fahrenheit when I had just started the engine. Great! I replaced the ECT sensor. It's located just to the left of the thermostat housing. I attached a photo to be crystal clear of what I replaced. Now my temperature is reading...
  2. 6.0L Ford Excursion Discussion
    Wondering if someone can help me. I’ve been looking for a wiring harness for the reverse sensors. My previous owner replaced the rear bumper and discarded wiring harness for the sensors. He said he didn’t think he would need it anymore :frown2: I called our local Ford dealer and they don’t have...
  3. General 6.0L Discussion
    2005 Ford F-250 4x4, 6.0. Have an ABS light on. Code is C1234 no input from right front sensor. Replaced same, no luck, same message. Thought maybe sensor bad from stock. Replaced RF sensor again, reset message again, light came on again, same fault code. Performed continuity check on wires...
  4. 6.0L Electronics Discussion
    I have a 2007 6.0 and was wondering where the automatic headlight sensor is? It is on the dash by the windshield on every other 6.0 and 7.3 I have seen, but not mine. I have the automatic selection on the switch. Sometimes when I switch it to automatic, the lights come on. Other times, they do...
  5. 99-03 7.3L Powerstroke Problems
    Hi All, So within the past couple months I have been noticing excessive vibration only while at a stop. It doesn't do it all the time, however, it has been occurring more often recently than it has the last month or so. When you put the truck in park, the increase in vibration goes away...
  6. 99-03 7.3L Powerstroke Problems
    Been having issues with my engine stalling out in the mornings. It will start up just fine everytime and I let it idle for 10 minutes or so in south Texas which should be fine. No issues idling in park, but once put into reverse it wants to stall. Also within the first 20 minutes of driving if I...
  7. 94-98 7.3L General Powerstroke Discussion
    hello all, this is my first post to the powerstroke group but i have been working/struggling with an the old subject vehicle for 4 years now. All of a sudden now, when i start her up and then go into gear (automatic trans) with the foot on the break, its like the transmission will not disengage...
  8. 6.4L Problems Forum
    So I've been having a rear door position sensor intermittently tell me, while driving or parked, that the door was ajar. It got so bad that I bought a new one, only to find the original had just gotten unplugged. I plugged it back in and it began working again, and that was about 2 months ago...
  9. 6.4 Electronics Discussion
    So I've been having a rear door position sensor intermittently tell me, while driving or parked, that the door was ajar. It got so bad that I bought a new one, only to find the original had just gotten unplugged. I plugged it back in and it began working again, and that was about 2 months ago...
  10. 6.7 Problems Forum (2011-2016)
    Truck broke down 4 times in six month period including two of them being stranded on side of road. The two major breakdowns were verified by both the dealer's service manager and the mechanic to be a known problem in these trucks. The first was a faulty exhaust temp sensor that needed to be...
  11. 911 Urgent Situations
    Ok so today I was changing the vacuum pump of my truck and while I was removing the vacuum line, I dropped the old pump. I didn't think anything of it and prodceeded on finishing the job. When I got everything back together, I started the truck and the check engine light was on. Upon further...
  12. 94-98 7.3L General Powerstroke Discussion
    Hey guys, recently bought my first powerstroke 97 7.3 dump/plow truck. So far i love it.Has about 85k miles on it and i am the second owner. First owner maintained it regularly and religiously ran amsoil in the motor, trans, axels. From my knowledge it is completely stock except for the dual...
  13. 6.0L Problems Forum
    Hey experts, I've got a bit of a problem that I hope someone can answer. I'm in the middle of changing my ICP sensor on my 2003 6.0. I ordered the correct replacement part and now that I've got the truck apart i have found that "For Diesels" sent me the wrong part. I ordered part number...
  14. 6.0 Trannie problems
    I've been having the tow/haul light flash a few times when starting the truck recently. It would flash until the tranny temp finally came above the cold, then everything would drive smoothly. Until the temp was normal the shifts were very hard and seemed to be in 'limp' mode. Yesterday the...
  15. 6.0L Problems Forum
    How do I remove the ebp sensor on my 2005 6.0 f350. It looks as if it has 2 nuts on the exhaust end. Is there a video or a detailed outline anywhere. Thanks.
  16. 99-03 7.3L General Discussion
    Ok, I've been rebuilding my motor and I've been looking into everything and I need some help. From what I think; witch is probably wrong :tard:; there are two intake air temp sensors. 1st is located in the intake right by the air filter box and the 2nd is located in the intake manifold / turbo...
  17. 6.0L Problems Forum
    My truck was making a chirping noise and it sounded like a belt slipping but it was very faint (I could barely hear it over the engine). I ran the codes on my scanner and the only one that came up was P0528: fan speed sensor no signal. I had my fan clutch replaced about a month ago due to it...
  18. 99-03 7.3L Powerstroke Problems
    Ok whenever I drive my truck in the cold between 25 and 40 mph as I start to give it throttle its acts as if whatever boost would be going to my motor is going thru a blow off valve. Sounds a little like whrn you put your hand over the intake on a lawn mower. Combined with no power. If I let off...
  19. 99-03 7.3L General Discussion
    I traded for a 2000 f350 6-speed the other day. The guy indicated that he had a new set of glow plugs but they needed to be installed. So after checking the relay to make sure, I went ahead and changed them out tonight. Now it starts great but it's running really rough. Almost like its only...
  20. 94-98 7.3L Problem Forum
    I have a 1995 F-350 one ton with a 5-speed manual trans in it. I have been having issues starting it and I think it is because the clutch sensor switch is going out. I have cleaned the wires connected to the sensor switch and it helped for a short bit. My question is, is it the clutch sensor or...
1-20 of 26 Results
Top