Ford Powerstroke Diesel Forum banner

ecm

  1. General 6.7 Discussion (2017-2019)
    Hello all and TIA for any help and info. I was wondering if anyone had a pic or could tell me where the dpf wiring harness actually plugs in under the hood. I’m deleting my truck and want to completely remove the harness all together.
  2. 6.7 Problems Forum (2011-2016)
    2016 6.7. 55k Miles. Delete / EZ Lynk Tuner / Motorops PSP5 V1.69.2 Doing routine maintenance today I pulled the truck in the garage. Changed oil / filter... started... verified... no issues. Shut down. Changed rear fuel filter. Front fuel filter. Routine... nothing to note. Went to execute...
  3. General 6.4L Discussion
    Hello everyone, over the past month I've been having the same issue with my truck so I thought I would make an account on here to see if anyone could possibly have any insight. I've looked through other threads on here to see if anyone else has had a similar issue but had no luck. I recently...
  4. General
    I have lots of parts laying a round the garage and yard for 99-03 7.3l's. Ive had a couple of parts trucks so I have a lot of random stuff left over after ive gotten my use out of them. Also have a 1995 F250 cab and chassis sitting in the yard. Still have the 2wd auto transmission from it. The...
  5. 99-03 7.3L Powerstroke Problems
    Ok well back to working on the F350 and it doesn't have any communication with the obdII. I believe the ECM has an issue so I am trying find out which ones are compatible. the part # is a DPC-422 XC3F-12A650-BG. Thanks in advance.
  6. 94-98 7.3 Motor Problems
    Ok so my 98 Quigley 4x4 club wagon van 7.3ps shut down while driving when I was in CA visiting my inlaws. cranked but no start. All fuses were ok, could not connect a scanner though there was power at the obd2 port and at the lighter, no fuel pressure, and wait to start was not lighting. did...
  7. 99-03 7.3L Powerstroke Problems
    Hi, I just bought a 2002 7.3. The truck didn't run and sat for a year. It supposedly ran when it was parked. It needed a starter and 2 batteries and a glow plug relay. When I installed them, it still wouldn't go. When I crank it, it turns over fast but takes almost a min of cranking to...
  8. 99-03 7.3L Performance Parts
    When i was installing my new ts performance chip i unhooked the batteries but didn't tie the terminal back and it made contact as i was installing the chip now i think i fried my ecu :doh: my ecu code is apx1 1c3f 12a650-yb and i cant find a ecu is there other ecu's that would work in my truck...
  9. What is This?
    I have a 03 F350, today i put a TS performance chip in it. it ran good with the chip, but when i got out i kicked the cord that goes to the chip in the ECM that allows you to change the postion on the chip. Now the truck wont start with the chip in or with it out. it will crank over but the...
  10. 6.4L Problems Forum
    I replaced both batteries. Everything was cool. Then my alternator fried. As it was toasting itself, my voltage gauge was going batty. Then it all shut down. No dash control. No radio or air. Took it right home. So I Just replaced the alternator, AGAIN. I figured the first was defective. I...
  11. 6.0L Performance Parts Discussion
    Well, we finally got around to picking up a nice little 6.0L so we could really start beating on these things and see what they're going to handle. We did some dyno testing relating to calibration differences, but that's for another post. I want to cover here specifically what benefits we saw...
Top