Ford Powerstroke Diesel Forum - Reply to Topic
Thread: No WTS light, no tach, no start, dead pedal. Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-20-2019 06:12 AM
camshaftwillie OBS. Mechanical pump there. I’ll try that with a plug out of the rail. It won’t start or hit at all with ICP unplugged
06-19-2019 03:55 PM
Hydro Remove the ICP sensor and crank the engine over -- should squirt oil out, that will let you know if the hpop can pump oil

Fuel pump running?

Need a monitor to see what the PCM is reading -- Torque Pro , Forscan or others
06-19-2019 12:17 PM
camshaftwillie Awesome. Thank you!
06-19-2019 11:52 AM
Patrick Feeley If stuck open oil will be directed back to the crankcase. Cheers!
06-19-2019 10:58 AM
camshaftwillie No CEL. What happens when IPR is stuck open? Where does oil go?
06-19-2019 09:14 AM
Patrick Feeley Is the CEL illuminated? You may need to get a scanner on it to see what ICP and IPR Duty Cycle are doing while cranking. Do you know if you have good lube oil pressure? Cheers!
06-19-2019 05:56 AM
camshaftwillie The HPOP reservoir is not draining with cranking. I don’t think it’s delivering oil at all to anywhere.
06-17-2019 08:14 PM
camshaftwillie Checked IPR voltage and it’s good, also have a ground when key is on. Pulled one of the 5/8 plugs out of the oil rain and absolutely nothing came out. No pressure? Stuck IPR? Crapped out pump?
06-16-2019 07:39 PM
Hydro Short answer = yes

Check the voltage at the IPR connector with it disconnected -- if you want take a small size paper clip, straighten out one end, and slip that "probe" alongside the insulation from the rear of the connector -- it should slide in and touch the terminal -- you can then test voltage with the connector hooked up

Helps if you polish(round) the tip of the homemade probe to help it slide in easier and not damage the insulation
06-16-2019 06:45 PM
camshaftwillie Check voltage with IPR disconnected or leave it plugged in? Oil level is good.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome