Ford Powerstroke Diesel Forum - Reply to Topic
6.7 Electronics Discussion (2011-2016) 6.7 Electronics Discussion

Thread: Nexus 7 Install Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
12-15-2016 09:57 PM
k7lvo I'm having to trouble finding Timur. I can find plenty of stuff ABOUT him, but not by him...
I've deleted/disabled a bunch of stuff, but it still won't sleep. I've noticed that the gps has a fix the instant the tablet comes on, which can't be right... I'm on the road for a week now, so I won't have much time to play until after Christmas.
12-10-2016 10:31 AM
SuchTrk
Quote:
Originally Posted by k7lvo View Post
I'm still having basic problems with mine. It never goes into a deep sleep with Temur's Kernel. The battery goes dead within 2-3 days. I don't even know where to start looking... :-(
The best help for this would be on timur's reddit forum. my bet is you have an app open that is stopping it from going all the way to sleep. make sure to uninstall/disable all the things you don't need to have installed in the truck. after that there are some other places i can possibly walk you threw checking.
12-07-2016 09:55 PM
k7lvo I'm still having basic problems with mine. It never goes into a deep sleep with Temur's Kernel. The battery goes dead within 2-3 days. I don't even know where to start looking... :-(
11-28-2016 12:48 PM
Warljk14 Thanks for all your help. I haven't had time to mess with this since the last time I posted but you def. understood what it was I was asking and I hope that it'll work for me when I try it. Will post results when I mess with it. Most of my time was spent running a switched power lead from the engine fuse box since all my interior electronics have constant 12v. I like your advice on the backup camera, that was probably gonna be might next question (now I dont have to ask it lol)
10-30-2016 03:28 PM
SuchTrk
Quote:
Originally Posted by FLOstroked View Post
How does the backup camera activate?
sorry for the late response. i got busy and didn't see the notificaton for your post. Currently i manually launch mine as i haven't had time to mess with the joycon any more. but there are several ways you can do it.

One, if your running the joycon you can tap your reverse light and use that wire as an input to signal the joycon and it can then launch the app that works with the camera that you chose. this is what i want to finish when my life settles down a bit.

two, also if you are using the joycon, there should be a canbus message that will normally notify everything that you are in reverse and when you leave reverse. you could then program that you launch an app. i chose not to do this as i didn't want to sit for an hour shifting gears to find the code and i couldn't find it online

three, the kernel that i'm using and app i'm using can use device detection and launch when it detects the camera connected in this way you would just tap the reverse light brake line and tie it to the camera power. i also chose not to use this method because i wanted to be able to use the camera at any time not just in reverse. i have my camera powered any time the truck is on.
10-30-2016 03:21 PM
SuchTrk
Quote:
Originally Posted by Warljk14 View Post
Thanks for the quick response, I really appreciate it! I will try to implement these steps tonight when I get home and report back.

Also, with respect to the check boxes, Do you remember if you unchecked the last four boxes for every Byte No. or just Byte No. 0 like it shows in your pic? I was experimenting with checking and unchecking boxes but there are too many combinations to choose from lol (8 Byte boxes with 8 check boxes for each).
Sorry for the late response things got super busy for me. i just unchecked the last 4 for each message. so my joycon is only looking for the first half of each message as i think on my truck the last 4 change each time the message is sent. Does that answer your question? correct me if i missunderstood
10-26-2016 01:08 PM
FLOstroked How does the backup camera activate?
10-20-2016 09:42 AM
Warljk14 Thanks for the quick response, I really appreciate it! I will try to implement these steps tonight when I get home and report back.

Also, with respect to the check boxes, Do you remember if you unchecked the last four boxes for every Byte No. or just Byte No. 0 like it shows in your pic? I was experimenting with checking and unchecking boxes but there are too many combinations to choose from lol (8 Byte boxes with 8 check boxes for each).
10-20-2016 09:23 AM
SuchTrk no worries on the revive. i'm glad it helped.

if you look through my screen shots of the joycon setup, i think pic 24 ( if i counted correctly) shows me deselecting some checkboxes. these checkboxes tell the joycon which part of the message to look for. i had selected only the first 4 as like yours the last 4 seemed to be random when the message came accrossed. the joycon will then ignore the slots that you leave unselected.

as far as the momentary press i don't exactly remember. i'm currently on leave away from home so i cannot verify. but i believe on the top left of the joycon explorer there is a set of tabs. if you click on the button tab there should be a column for hold time. i believe i set that to one to correct it. i know that it is a setting some where in the joycon. i apologize for not being able to help more with that at this time. if you continue to have issues with it i will be home next week and can hook up to mine and take a look at my loaded file
10-20-2016 07:41 AM
Warljk14
Need help with Joycon settings.

Quote:
Originally Posted by SuchTrk View Post
So more good news I found what CAN messages are for Media, Seek, and volume. I will post more information on the configuration of the joycon once i get it fully working. as of right now the joycon is seeing me press the button but it thinks i'm holding it down so i am looking at settings to see what i have wrong but this means no need to buy the other module as the joycon EXC can see the correct messages... just a pain in the but to figure out.
Sorry to revive this old post but I need some help with the Joycon settings that you eventually figured out. I am having the same trouble with the Joycon over the CAN Bus on my Mercedes C300. I got the Joycon wired up and its seeing me press the steering wheel controls (although it doesn't do it consistently). When it does read it, and I map it to a keyboard key like volume down, but it shows that I'm holding it down for some reason.

An example of where I think the problem lies is that the volume up message is 10 00 and the following two bytes are random like B0 6C or D0 FB. Even if I set the message to 10 00 00 00 on the right side window of the can scan, and hit Send the left window will still show a random number in the last 2 bytes.

I'm a noob when it comes to all of this and I was only able to get this far using your screenshots that you provided. For All I know it doesn't even matter if the last two bytes are random and it could be something else all together.

Any help would be appreciated.

Thanks!
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome