Ford Powerstroke Diesel Forum - Reply to Topic
7.3L IDI (Non-Powerstroke) Diesels Technical discussion of topics related to vehicles powered by the 7.3 Liter In-Direct Injection Navistar engines.

Thread: no starting with glow all glow plugs on Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
03-09-2019 06:37 PM
jamo1
no starting with glow all glow plugs on

I have a 1989 7.3 bucket International bucket truck with 55000 miles that won't start without a squirt of starter fluid. All glow plugs glow on start up. I suspect there is so much carbon in the pre-chambers the fuel won't ignite.
I was thinking to remove injectors and glow plugs and use a wire brush with cleaning solvent to clean inside glow pug holes then blow compressed air through injector holes and let the loose deposits
go through the glow plug holes. Does any one have a better idea other then removing heads?

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome