Ford Powerstroke Diesel Forum

Ford Powerstroke Diesel Forum (https://www.powerstroke.org/forum/)
-   General 6.7 Discussion (2017-2019) (https://www.powerstroke.org/forum/general-6-7-discussion-2017-2019/)
-   -   Dash information screen issue? (https://www.powerstroke.org/forum/general-6-7-discussion-2017-2019/1366453-dash-information-screen-issue.html)

MagnoliaTom 07-24-2019 11:08 AM

Dash information screen issue?
 
Having a weird issue. Every time I start the truck, the screen opens up to towing info instead of what I had it on when I shut the truck down. It just started doing this. Any ideas on what is going on? Iíve looked through the settings but didnít find anything that allows for a ďdefaultĒ screen.

Thanks for any help


Sent from my iPhone using Tapatalk

jd4010 07-24-2019 12:03 PM

Mine does the same thing. Appears to be a known issue:
https://ford.oemdtc.com/3132/instrum...7-f-super-duty

Jim Smyth 07-24-2019 12:57 PM

Ya a real PITA. I have had it happen 4-5 times over the last year and a half. First time I had to take it to Ford and it took the Service Guys (2 of them) 45 minutes to figure it out. I can now muddle through it but I havent done it enough for it to go smoothly. I am copying those directions for future use.

MagnoliaTom 07-24-2019 01:16 PM

Quote:

Originally Posted by jd4010 (Post 16309643)
Mine does the same thing. Appears to be a known issue:

https://ford.oemdtc.com/3132/instrum...7-f-super-duty



Thanks. Iíll give those directions a try


Sent from my iPhone using Tapatalk

cletusjermal 07-24-2019 03:16 PM

Did it start after you towed a trailer?

MagnoliaTom 07-24-2019 04:05 PM

Dash information screen issue?
 
Quote:

Originally Posted by cletusjermal (Post 16309727)
Did it start after you towed a trailer?



Not immediately but a couple days afterwards...but I figured out what happened.
I was scrolling through the dash screen to see how many miles Iíve towed the trailer and I guess it didnít automatically go back to ďno active trailerĒ when thereís no trailer hooked up.

So a quick selection of ďno active trailerĒ in the towing menu got it all back to normal.


Thanks to jd4010!

Sent from my iPhone using Tapatalk


All times are GMT -8. The time now is 01:06 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

vB.Sponsors
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome