Starting issue - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 09-18-2019, 04:52 PM Thread Starter
Member
 
cmayeski51@gmail.com's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Starting issue

Another issue... No surprise there. ts not wanting to start. I have good battery power it sounds fine starting, just doesn't want to start. I don't know if it's the glow plugs or something else. I can't don't know how I would go about testing and trying to figure out how to go about it. I don't know if it is a fuel issue. Any help would be amazing.
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 09-18-2019, 06:59 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Sep 2009
Location: Atlanta area
Posts: 737
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 33 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
You have to check ICP, IPR, FICM SYNC and FICM VOLTS for starters.
Banshee365 is offline  
post #3 of 6 Old 09-19-2019, 02:52 AM
Old School
 
Chris's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 218
Thanks: 28
Thanked 12 Times in 12 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Quoted: 42 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
What are you using to measure fuel pressure?

2006 Ford F250 CCSB FX4 6 Speed Manual
KC Stage 1 Turbo, Spearco Intercooler, SCT X4 w/ Custom TSD Tunes, ARP Studs, South Bend Dual Disc Clutch SFDD3250-6.0, AirDog II-4G Pump, AFE HD Momentum CAI, AFE CAC Pipes, AFE Intake Horn, AFE Front and Rear Dif Covers, Magnaflow 4" Turbo Back, EGR Delete, Sinister 200 Amp Alternator, Sinister Coolant Filter, BPD Radiator, BPD Water Pump, Big 3 Upgrade, Blue Spring, EDGE Insight CTS2, Morimoto BI-LED Projector Retrofit, Morimoto LED Fog Lights, Bilstein 5100s
Fast, cheap, reliable...pick two.
Chris is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old 09-19-2019, 08:46 PM Thread Starter
Member
 
cmayeski51@gmail.com's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Banshee365 View Post
You have to check ICP, IPR, FICM SYNC and FICM VOLTS for starters.
Didn't get to check anything really today, but the FICM Ignition voltage was at 11.50 to 12.50. And it actually kicked over today which i was really surprised cause it hasn't wanted to in almost a week. It is a lot colder today then it has been I think the high was like 75. I don't know if the heat has anything to do with it not starting. Another thing, I got a egr code for min. max issue and I checked the valve it looked fine. I don't know what would be wrong.
post #5 of 6 Old 09-19-2019, 09:30 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 4,102
Thanks: 30
Thanked 241 Times in 223 Posts
Mentioned: 75 Post(s)
Quoted: 324 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
The problem in this thread was most likely the FICM or the X-1 connector (end plug).

https://www.powerstroke.org/forum/6-...some-help.html


Did you solve this issue?
bismic is offline  
post #6 of 6 Old 09-21-2019, 11:44 AM Thread Starter
Member
 
cmayeski51@gmail.com's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well, I had oil pressure when it isn't starting before. Today after a shot die to get a whole in downpipe fixed, no oil pressure and it wont start again. I think the pump went out.
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome