Aftermarket or factory - Page 2 - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.7 Electronics Discussion (2011-2016) 6.7 Electronics Discussion

 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 17 Old 06-22-2017, 09:41 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Hamilton, Va
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 8 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Heavy_GD View Post
Yea the 7 is nice, I have the 8" alpine because Im compensating

Buy a double din with an operating system you like and DO NOT spring for the nav... just a waste of money.


8"?? How did you get that to fit? Or does the newer dash fit the larger screen?
msk182 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 17 Old 06-22-2017, 09:55 AM
Premium Member
 
mhelm's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Monticello, MN
Posts: 160
Thanks: 0
Thanked 19 Times in 17 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 21 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Heavy, it's really not that hard. The internet is amazing, im sure after a couple days of searching we could find a file that would perform the way we wanted it to. Most people can do this, I didn't think about it for my truck until after my post. How many of you can install apps on your phone? This is not much harder, however this electronic stuff and wiring does come second nature to me. After I receive mine, I'll play with it and re post updates.

Sent from my SM-G930V using Tapatalk
Heavy_GD likes this.
mhelm is offline  
post #13 of 17 Old 06-22-2017, 10:02 AM
Super Moderator

 
Heavy_GD's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: 804Va
Posts: 21,736
Thanks: 4,240
Thanked 2,112 Times in 2,020 Posts
Mentioned: 428 Post(s)
Quoted: 3121 Post(s)
Garage
Feedback Score: 4 reviews
Quote:
Originally Posted by msk182 View Post
8"?? How did you get that to fit? Or does the newer dash fit the larger screen?
thats what she asked...

An 8" will just barely fit in a double din dash, Ive done it on the older style many times.

GD

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Quote:
Originally Posted by djmaguire View Post
So says the internet... ...and so it shall be.
Quote:
Originally Posted by G8orFord View Post
OK, thanks for the info. To show my ignorance, what is the problem with 3 nipples...
Heavy_GD is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 17 Old 06-22-2017, 10:03 AM
Super Moderator

 
Heavy_GD's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: 804Va
Posts: 21,736
Thanks: 4,240
Thanked 2,112 Times in 2,020 Posts
Mentioned: 428 Post(s)
Quoted: 3121 Post(s)
Garage
Feedback Score: 4 reviews
Quote:
Originally Posted by mhelm View Post
Heavy, it's really not that hard. The internet is amazing, im sure after a couple days of searching we could find a file that would perform the way we wanted it to. Most people can do this, I didn't think about it for my truck until after my post. How many of you can install apps on your phone? This is not much harder, however this electronic stuff and wiring does come second nature to me. After I receive mine, I'll play with it and re post updates.

Sent from my SM-G930V using Tapatalk

I hear ya 200%, I think that would be an awesome "build thread"
sbluke55 likes this.

GD

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Quote:
Originally Posted by djmaguire View Post
So says the internet... ...and so it shall be.
Quote:
Originally Posted by G8orFord View Post
OK, thanks for the info. To show my ignorance, what is the problem with 3 nipples...
Heavy_GD is offline  
post #15 of 17 Old 07-01-2017, 05:08 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Hamilton, Va
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 8 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
well now you did it.. I want an 8 inch display. Looks like Alpine is the only one available (Alpine X108U).
msk182 is offline  
post #16 of 17 Old 07-26-2017, 08:39 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Hamilton, Va
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 8 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Are any of the head units you've come across able to display EGTs?
msk182 is offline  
post #17 of 17 Old 08-01-2017, 10:44 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Hamilton, Va
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 8 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Or are there any systems/links out there that I can use to send the EGT data feed to display on a head unit through an auxiliary video input? Im trying to avoid putting an additional screen in my truck, and was hoping to utilize one of the video inputs for the monitoring option. Id only really monitor it when towing.

Only thing Ive found are rumors of the ezlink working to do this... but at that point, Id probably just use my phone.
msk182 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome