6.4 problems help please! - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.4L Problems Forum Having Trouble? Post here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 11-12-2018, 04:53 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
6.4KJ's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
6.4 problems help please!

I have an 08 6.4 powerstroke. I just recently got the truck. Drove it a week and didn't have a minutes worth of trouble. Couple of days ago I took my son to school, came back to the truck, started it put it in drive and it died. Sat a minute, started it back, drove home fine. Go to get back in it a hour or so later and started it. Went up the road and the traction control light flashed then abs,then check brake system and the truck went into limp mode. Brought it home and cut it off went to start it back and NOTHING. Wont crank won't do anything. The theft light pops on along with every other light that they put in them. It does have an h&s mini maxx tuner but the screen is blacked out and I can't read codes. I bought a cheap scan reader at auto zone and it reads u0155 and u0073 and it shows where I have 8th cylinder glow plug bad. Any help would be greatly appreciated because I have looked non stop for a reason for it doing this and can't come up with anything.
6.4KJ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 11-13-2018, 04:10 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 799
Thanks: 5
Thanked 64 Times in 64 Posts
Mentioned: 8 Post(s)
Quoted: 209 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
A wiring harness is making a bad connection somewhere I bet.

Disconnect, clean and re seat the three pcm connectors (located on the passenger side firewall) as well as the connectors on the drivers side inner fender. I bet you will find one loose or corroded.
SOOTIE is offline  
post #3 of 8 Old 11-13-2018, 04:39 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
6.4KJ's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I will give that a try today! What's the best thing to clean it with?
6.4KJ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 Old 11-13-2018, 07:09 AM
Compression Ignition Addict
 
RandomForumGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1,168
Thanks: 2
Thanked 86 Times in 80 Posts
Mentioned: 8 Post(s)
Quoted: 213 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 6.4KJ View Post
I will give that a try today! What's the best thing to clean it with?
maf cleaner, compressed air, toothbrush
RandomForumGuy is offline  
post #5 of 8 Old 11-13-2018, 08:00 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
6.4KJ's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Okay, so I checked the harnesses and everything seemed pretty clean. Not dirty or loose at all. Any ideas now?
6.4KJ is offline  
post #6 of 8 Old 11-13-2018, 09:55 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 799
Thanks: 5
Thanked 64 Times in 64 Posts
Mentioned: 8 Post(s)
Quoted: 209 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
What is battery voltage?


Turn the ignition to the run position and try and start the truck with the jumper wire located by the passenger side battery. It is a brown bullet connector. Touch the wire that heads down towards the starter to the positive terminal of the battery. The truck should crank.
SOOTIE is offline  
post #7 of 8 Old 11-13-2018, 10:39 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
6.4KJ's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I tried that. It cranks but won't start due to the security light flashing I'm guessing. Battery is good. I put the jump box on it just in case that was the issue and still not it. I'm thinking it may have something to do with the h&s programmer. The screen is white so I can't see whats going on there.
6.4KJ is offline  
post #8 of 8 Old 09-14-2019, 04:12 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Did you ever resolve the problem? I am having the exact same issue, different brand tuner. Jeff 973-277-8444
Jeffrey Edwards is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome