Bunch of codes at once - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Problems Forum Having Trouble? Post here

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 08-25-2019, 11:51 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
2003 6.0l F250. Starts and runs fine. Hooked up my scanner and had many codes. Scanner was not able to read the all the functions of the engine such as oil temp, egr, icp. Could only read engine rpms and air temp. Codes 1,2,6,7 cylinder contribution. P132B P1378 P2614 P2617
May I add the 4x4 control module is bad in truck and is being replaced which is also affecting my 4x4 switch that is not working.

Last edited by Hunter_707; 08-29-2019 at 08:38 AM.
Hunter_707 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 08-25-2019, 12:21 PM
Premium Member
 
djmaguire's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: NWI
Posts: 6,130
Thanks: 172
Thanked 1,040 Times in 936 Posts
Mentioned: 270 Post(s)
Quoted: 1586 Post(s)
Garage
Feedback Score: 2 reviews
Are you sure that the contribution codes aren't for 1, 4, 6, and 7? I say this because - with most of your cylinder list and the 14/17, I'd start with checking your FICM connectors.

In fact, I'd still start with your FICM connectors.

Please update on the contribution codes. You might also try pushing on the injector harness with a stick or a dry gloved hand and seeing if anything changes.

2004 F550 CC Lariat
BPD oil cooler relocation and upgraded EGR cooler (spooled), BPD oil bypass filtration, aFe Magnum Force CAI, Mishi radiator, 7.3L fan clutch, EC1 ELC, XDP coolant bypass filtration, '08 trans pan/filter, PTP direct clutch solenoid, blue spring, 6.4 starter, MBRP y-pipe, BD boots/clamps, '05 intake elbow, ccv reroute, Torque Pro + OBDLinkô LX, Autometer EGT
djmaguire is offline  
post #3 of 6 Old 08-25-2019, 12:37 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Cylinder 1,2,6,7
I do have #4 glow plug code. Engine starts and runs fine but I am not able to access the data on my scanner that I should be able to see. I’m not home right now to inspect wiring but will update when I have the chance
Please see attached Photos!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	98D87336-26BE-472C-8CE0-81EDA2A27504_1566765232102.jpeg
Views:	10
Size:	1.60 MB
ID:	722231   Click image for larger version

Name:	9F2020C4-069B-4E76-A433-622ACB5753A4_1566765289397.jpeg
Views:	10
Size:	1.74 MB
ID:	722233   Click image for larger version

Name:	091AF2A8-BB20-4CDF-B8A7-92B1DFA2184E_1566765323435.jpeg
Views:	8
Size:	1.81 MB
ID:	722235  
Hunter_707 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old 08-29-2019, 08:37 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by djmaguire View Post
Are you sure that the contribution codes aren't for 1, 4, 6, and 7? I say this because - with most of your cylinder list and the 14/17, I'd start with checking your FICM connectors.

In fact, I'd still start with your FICM connectors.

Please update on the contribution codes. You might also try pushing on the injector harness with a stick or a dry gloved hand and seeing if anything changes.
Update: pushed on the ficm connections and even tried pushing on the injector harness with an old cleaning rod and same codes pop back up. I cleared the codes and they return quickly after start up
Hunter_707 is offline  
post #5 of 6 Old 08-29-2019, 07:06 PM
Premium Member
 
djmaguire's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: NWI
Posts: 6,130
Thanks: 172
Thanked 1,040 Times in 936 Posts
Mentioned: 270 Post(s)
Quoted: 1586 Post(s)
Garage
Feedback Score: 2 reviews
...but the truck runs fine, yes?

2004 F550 CC Lariat
BPD oil cooler relocation and upgraded EGR cooler (spooled), BPD oil bypass filtration, aFe Magnum Force CAI, Mishi radiator, 7.3L fan clutch, EC1 ELC, XDP coolant bypass filtration, '08 trans pan/filter, PTP direct clutch solenoid, blue spring, 6.4 starter, MBRP y-pipe, BD boots/clamps, '05 intake elbow, ccv reroute, Torque Pro + OBDLinkô LX, Autometer EGT
djmaguire is offline  
post #6 of 6 Old 08-29-2019, 07:56 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Truck starts and runs fine to my knowledge. First 6.0 I’ve owned and purchased last week. No smoke out of exhaust, no rpm fluctuations at idle or cold start. All these codes and no symptoms has me scratching my head. Still do not know why my scanner can not access more engine data
Hunter_707 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome