Can't use SCT with Insight CTS? - Page 2 - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Performance Parts Discussion What has or has not worked for you?

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 55 Old 08-28-2012, 12:26 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
ctrow89's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Jackson, MO
Posts: 268
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Lilpooh View Post
Thank you very much for that link! I knew someone out there had to have that problem, but could not for the life of me find the thread where it was discussed. I'm on the phone with SCT right now to try and get this resolved! Thank you very much again for being able to find that.. I searched for almost three weeks with no luck.
ctrow89 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 55 Old 08-29-2012, 12:46 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
ctrow89's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Jackson, MO
Posts: 268
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Well bad news from SCT.. I was finally able to get an answer about getting the VIN number put into my stock file and they said they do not do that. The gentleman said at one time they did, but they aren't doing it because of the risk they take in doing it. They said that their file is probably 99.9% the same as a stock file, but it's still different in some ways and that causes a chance for the new file to not work. I guess I will get in touch with Edge and see what they will do for it..
ctrow89 is offline  
post #13 of 55 Old 08-29-2012, 12:59 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
ctrow89's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Jackson, MO
Posts: 268
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Ok.. called Edge and they said to call SCT.. go figure.. So I gave the dealership a whirl and they said for about $100-150 they will put the latest flash on it and try to put the VIN number in that way, but the guy said he's not even sure if that will do it.. Is there a Ford tech reading this by chance that knows the answer.. If I get the newest flash installed will it put my VIN number onto the PCM so that I can run both the SCT and the CTS?!
ctrow89 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14 of 55 Old 08-29-2012, 02:30 PM
Motor Head.
 
robertc68's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Maryland
Posts: 1,731
Thanks: 51
Thanked 31 Times in 29 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Quoted: 91 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
I had the same issue a few years back,I think edge needs to help you.I have not read all the replys but edge needs to target your unit , so you can put in the vin number manually.I was told the same thing call sct,but edge fixed it.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
04 350 DRW CC LB,4:10,245/75/17,tires 4X4..Coolant filter. CTS.Stage II AFE.EGR Delete,Zoodad ,regulated return, ,Arp,OemHG,AD150,WPE ported int,58FICM,190/30 Injec,05 coil conversion.KC 2R turbo,2011 rear leafs,13 tailgate,flight fab trac bars. Power/folding/Extend mirrors.
robertc68 is offline  
post #15 of 55 Old 08-29-2012, 02:32 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
ctrow89's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Jackson, MO
Posts: 268
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by robertc68 View Post
I had the same issue a few years back,I think edge needs to help you.I have not read all the replys but edge needs to target your unit , so you can put in the vin number manually.I was told the same thing call sct,but edge fixed it.
They told me there was nothing they could do about it...
ctrow89 is offline  
post #16 of 55 Old 08-29-2012, 02:40 PM
Motor Head.
 
robertc68's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Maryland
Posts: 1,731
Thanks: 51
Thanked 31 Times in 29 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Quoted: 91 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Quote:
Originally Posted by ctrow89 View Post
They told me there was nothing they could do about it...
I will have to look back at some previous messages,but our 03/04 trucks were having issues reading all the pids,now I know for sure with mine edge had to target my unit the cs, ,I had to manually add my vin,after that it always remembered the vin.I also heard you could (as you may have mentioned )go to ford and I thought they can program your vin into . I don't think it was a reflash.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
04 350 DRW CC LB,4:10,245/75/17,tires 4X4..Coolant filter. CTS.Stage II AFE.EGR Delete,Zoodad ,regulated return, ,Arp,OemHG,AD150,WPE ported int,58FICM,190/30 Injec,05 coil conversion.KC 2R turbo,2011 rear leafs,13 tailgate,flight fab trac bars. Power/folding/Extend mirrors.
robertc68 is offline  
post #17 of 55 Old 08-30-2012, 10:40 AM
Motor Head.
 
robertc68's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Maryland
Posts: 1,731
Thanks: 51
Thanked 31 Times in 29 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Quoted: 91 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Did you get anything resolved ? I did read all the previous post and the link from lil pooh,which was the same issues I had.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
04 350 DRW CC LB,4:10,245/75/17,tires 4X4..Coolant filter. CTS.Stage II AFE.EGR Delete,Zoodad ,regulated return, ,Arp,OemHG,AD150,WPE ported int,58FICM,190/30 Injec,05 coil conversion.KC 2R turbo,2011 rear leafs,13 tailgate,flight fab trac bars. Power/folding/Extend mirrors.
robertc68 is offline  
post #18 of 55 Old 08-30-2012, 08:11 PM
Powerstroke.org Rookie
 
1892FF1785's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 27
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
SCT inserted my trucks vin into my stock program for me back in May when I bought my SCT/Insight combo. Hopefully I won't have any problem to where I have to change my ECM on my truck.
1892FF1785 is offline  
post #19 of 55 Old 08-31-2012, 05:45 AM
Compression Ignition Addict
 
extremlx's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Virginia
Posts: 430
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to extremlx
I have an o4 and only had to put the vin in once and I'm running the SCT X3 with custom tunes from IDP and TSD no probs at all.
extremlx is offline  
post #20 of 55 Old 09-01-2012, 03:58 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
ctrow89's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Jackson, MO
Posts: 268
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Still haven't gotten anything resolved.. Have yet to get it in with the dealer to give that a try. As far as SCT doing it, 1892FF1785, I think you'll be fine as would I IF they would do it for me..
ctrow89 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome