06 6.0 Voltage issue - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 05-25-2019, 11:54 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
06 6.0 Voltage issue

Hello all,

I have a new to me 06 f350 which is my first diesel. The truck has an edge programmer and I have noticed during cranking the voltage can drop down into the 9's.

I took the truck in today and had the batteries tested at Les Schwab where the batteries were purchased (They are 4 years old with a 84 month warranty)
These are their premium extreme batteries rated for 850 CCA at 0 degress and 1000 at 32 degrees. Their machine stated one battery came back at 670CCA and the other 689CCA. The mechanic stated that is within spec for being 4 years old. He then stated that my alternator was the problem. While driving home I noticed my voltage was around 13.2-13.4 for about 5 minutes and then slowly picked up and was peaking at 13.8 after about 15 minutes on the road.

I am a bit confused here as I think the batteries need to be replaced but they were flat out saying i was wrong. I don't think they want to have to prorate new batteries.

Also according to my battery charger at home which I just put on they were at 80% charge.

Thank you for your help my friends.
tinkerab is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2004 6.0 Randomly Won't Start kilika50 6.0L Problems Forum 11 08-15-2018 07:28 PM
Motor issue pretending to be a tranny issue....left scratching my head Tsox32 6.0 Motor problems 11 04-13-2018 09:32 AM
Vacuum Issue/voltage issue nolan3387 99-03 7.3L Powerstroke Problems 10 03-01-2018 06:07 AM
Another hot start issue cdfelton 6.0L Problems Forum 1 02-08-2018 09:36 PM
'04 Blue Sticker 6.0 issue choate79d 6.0L Problems Forum 4 08-15-2016 03:25 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome