EATC - climate control - Ford Powerstroke Diesel Forum
6.0L Electronics Discussion TV's, Radios, everything electric and NON-Performance.

 7Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 22 Old 05-05-2019, 10:10 AM Thread Starter
Premium Member

 
letsmow10's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Farmville, NC
Posts: 385
Thanks: 51
Thanked 34 Times in 34 Posts
Mentioned: 5 Post(s)
Quoted: 116 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
EATC - climate control

Has anyone ever seen a climate control "EATC" do this. I have had the "blank display" issue several times in the past but this time when it came back on it looks like this. Nothing seems to make any difference.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

2003 Excursion Limited 6.0 PSD 4x4 6" lift 35x12.50x20
KDD Long block, KDD O-ringed heads, Colt stage 2 cam, Mahle .020" pistons, ARP head studs,
OE oil cooler and LPOP. OdawgS3, HD up-pipes, Performace valve springs, 190/30 WDI, Marty's Reg return & NeverStranded v2 Fuel System, Adrenaline HPOP, TSD tunes, KC Stage2
letsmow10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 22 Old 05-05-2019, 10:25 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Aug 2011
Location: So. IL
Posts: 181
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 11 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by letsmow10 View Post
Has anyone ever seen a climate control "EATC" do this. I have had the "blank display" issue several times in the past but this time when it came back on it looks like this. Nothing seems to make any difference.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
Have you tried disconnecting both plugs then plug them back it?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
4x4ff is offline  
post #3 of 22 Old 05-05-2019, 10:35 AM Thread Starter
Premium Member

 
letsmow10's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Farmville, NC
Posts: 385
Thanks: 51
Thanked 34 Times in 34 Posts
Mentioned: 5 Post(s)
Quoted: 116 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 4x4ff View Post
Have you tried disconnecting both plugs then plug them back it?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
Unfortunately, yes. It comes back up like this. I'm thinking of buying one on ebay but man they are costly. Normally when it goes blank cutting the truck off and back on, cycling the lights or some combination brings it back. Hopefully someone has seen this combination of lights before.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

2003 Excursion Limited 6.0 PSD 4x4 6" lift 35x12.50x20
KDD Long block, KDD O-ringed heads, Colt stage 2 cam, Mahle .020" pistons, ARP head studs,
OE oil cooler and LPOP. OdawgS3, HD up-pipes, Performace valve springs, 190/30 WDI, Marty's Reg return & NeverStranded v2 Fuel System, Adrenaline HPOP, TSD tunes, KC Stage2
letsmow10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 22 Old 05-05-2019, 11:25 AM
Premium Member
 
jokester00's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: The Great Pacific Northwest
Posts: 2,009
Thanks: 133
Thanked 222 Times in 223 Posts
Mentioned: 37 Post(s)
Quoted: 456 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Have you tried pusing "OFF" then "AUTO" then "OFF" again? - usually when I disconnect my batteries, it does exactly what you show, and that sequence of buttons is what fixes it.

-jokester
zsargent likes this.

2005 F350 CCLB FX4 Lariat
SCT SF3 - Currently running PHP 80hp Daily Driver Tune with Atlas 40 FICM Tune
Edge Insight CTS2 monitor
Edge EAS EGT probe
Edge EAS Fuel Pressure Sensor
jokester00 is online now  
post #5 of 22 Old 05-05-2019, 11:37 AM Thread Starter
Premium Member

 
letsmow10's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Farmville, NC
Posts: 385
Thanks: 51
Thanked 34 Times in 34 Posts
Mentioned: 5 Post(s)
Quoted: 116 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jokester00 View Post
Have you tried pusing "OFF" then "AUTO" then "OFF" again? - usually when I disconnect my batteries, it does exactly what you show, and that sequence of buttons is what fixes it.



-jokester
Im not sure if that is a joke but no, i havent tried that specifically.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
jokester00 likes this.

2003 Excursion Limited 6.0 PSD 4x4 6" lift 35x12.50x20
KDD Long block, KDD O-ringed heads, Colt stage 2 cam, Mahle .020" pistons, ARP head studs,
OE oil cooler and LPOP. OdawgS3, HD up-pipes, Performace valve springs, 190/30 WDI, Marty's Reg return & NeverStranded v2 Fuel System, Adrenaline HPOP, TSD tunes, KC Stage2
letsmow10 is offline  
post #6 of 22 Old 05-05-2019, 11:40 AM
Premium Member
 
jokester00's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: The Great Pacific Northwest
Posts: 2,009
Thanks: 133
Thanked 222 Times in 223 Posts
Mentioned: 37 Post(s)
Quoted: 456 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by letsmow10 View Post
Im not sure if that is a joke but no, i havent tried that specifically.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk
LOL I can see why you would say that, but I really am serious. That usually fixes mine when I see this after disconnecting the batteries for awhile. Try it...

-jokester
letsmow10 likes this.

2005 F350 CCLB FX4 Lariat
SCT SF3 - Currently running PHP 80hp Daily Driver Tune with Atlas 40 FICM Tune
Edge Insight CTS2 monitor
Edge EAS EGT probe
Edge EAS Fuel Pressure Sensor
jokester00 is online now  
post #7 of 22 Old 05-05-2019, 06:15 PM Thread Starter
Premium Member

 
letsmow10's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Farmville, NC
Posts: 385
Thanks: 51
Thanked 34 Times in 34 Posts
Mentioned: 5 Post(s)
Quoted: 116 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jokester00 View Post
LOL I can see why you would say that, but I really am serious. That usually fixes mine when I see this after disconnecting the batteries for awhile. Try it...



-jokester
I tried it, no bueno. Guess I will spend the $150 for an ebay unit and hope for the best.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

2003 Excursion Limited 6.0 PSD 4x4 6" lift 35x12.50x20
KDD Long block, KDD O-ringed heads, Colt stage 2 cam, Mahle .020" pistons, ARP head studs,
OE oil cooler and LPOP. OdawgS3, HD up-pipes, Performace valve springs, 190/30 WDI, Marty's Reg return & NeverStranded v2 Fuel System, Adrenaline HPOP, TSD tunes, KC Stage2
letsmow10 is offline  
post #8 of 22 Old 05-05-2019, 06:56 PM
Premium Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Southern Indiana
Posts: 1,636
Thanks: 3
Thanked 144 Times in 140 Posts
Mentioned: 48 Post(s)
Quoted: 354 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Send me the old one, I want to see what failed inside.
letsmow10 likes this.

In my defense, I was unsupervised
.
2006 F250 Lariat FX4 cclb
Torque Pro and OBDLink MX bluetooth monitor
General note:
For all those wanting a premium silicone sealer Kubota 70000-73764 is the best your gonna find. This is a hybrid gray silicone that uses solvent rather than acid to start the curing reaction, this makes it safe for aluminum and and any surface that involves coolant.
Hydro is offline  
post #9 of 22 Old 05-05-2019, 07:28 PM
Premium Member
 
jokester00's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: The Great Pacific Northwest
Posts: 2,009
Thanks: 133
Thanked 222 Times in 223 Posts
Mentioned: 37 Post(s)
Quoted: 456 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
I've also heard of cycling your headlight switch from auto to off a couple times too - something to do with sharing the same power or ground as the switch or something like that. Might give that a shot.

-jokester

2005 F350 CCLB FX4 Lariat
SCT SF3 - Currently running PHP 80hp Daily Driver Tune with Atlas 40 FICM Tune
Edge Insight CTS2 monitor
Edge EAS EGT probe
Edge EAS Fuel Pressure Sensor
jokester00 is online now  
post #10 of 22 Old 05-06-2019, 02:24 AM Thread Starter
Premium Member

 
letsmow10's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Farmville, NC
Posts: 385
Thanks: 51
Thanked 34 Times in 34 Posts
Mentioned: 5 Post(s)
Quoted: 116 Post(s)
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Hydro View Post
Send me the old one, I want to see what failed inside.
Send me shipping info.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

2003 Excursion Limited 6.0 PSD 4x4 6" lift 35x12.50x20
KDD Long block, KDD O-ringed heads, Colt stage 2 cam, Mahle .020" pistons, ARP head studs,
OE oil cooler and LPOP. OdawgS3, HD up-pipes, Performace valve springs, 190/30 WDI, Marty's Reg return & NeverStranded v2 Fuel System, Adrenaline HPOP, TSD tunes, KC Stage2
letsmow10 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FORSCAN: Enable Exhaust Filter - WITHOUT DEALER jwrco2000 General 6.7 Discussion (2011-2016) 277 10-01-2019 05:30 PM
Looking for dash wiring diagram Joedio79 General 6.4L Discussion 21 06-27-2018 12:14 PM
Converting to dual zone climate control - questions! Doward 6.0L Powerstroke Interior Discussion 1 03-07-2018 06:34 AM
brake pressure sensor aerialbug3 General 6.7 Discussion (2011-2016) 3 11-09-2017 03:41 PM
Trouble Codes Marty 99-03 7.3 Repair Help 0 11-19-2006 06:35 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome