Cooling Fan on at low speeds - Page 3 - Ford Powerstroke Diesel Forum
 6Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #21 of 21 Old 08-28-2019, 02:32 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 5 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Hydro View Post
Keep us posted ...I think you still have a problem, it's just hiding for the moment

The usual failures on that type of fan clutch includes, the bearing going out -- the fluid leaking out(will not go full speed) -- or the wiring getting broken at the fan shroud or connecting harness

Most of the time in my applications, it is the wiring -- either the speed sensor(fan defaults full on) -- or the valve coil(fan always at idle)
The speed sensor failure sets a code
I don't think so! Fan runs fine and I have no more codes. What makes you say I still have a problem?
leosabo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome