ABS Light on for Turns ONLY - Ford Powerstroke Diesel Forum
Wheels, Tires, and Brakes Here's where you can post all your topics and questions about wheels, tires and brakes.
Sponsored by Discount Tire

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-22-2012, 11:18 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2011
Location: New Orleans (North)
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ABS Light on for Turns ONLY

I had a wobble when appling brakes .. took it in to have the brakes looked at. Was told it was the back brakes caused I towed. Replaced the rotor and shoes. Test drive it still did exactly the same things. Resurfaced the front rotors and same shoes.. no shake now. on way home at 47 MPH is wobble but with no brakes... 45 nothing.. at 50 nothing. Ask owner to drive.. He said I was anal.. trucks have bounces. When got home ABS was on constant. Took it back next AM.. right front sensor was bad they said.. I didn't have them touch it.. because the cable behind the tire was push in more and no more ABS light.. it was lose before I got there and owner didn't mention it was loose.
Wheels straight no ABS light now... wheels turned far left or right the light comes on and as soon as tires straighten up in the first 90% of turn ratio the light goes off immediately.
I knew the main machanic at this place thats why I took it to them he did the back brake changes but the kid jocking cars is the one that took my fronts off and did the grinding with the owner. the kid didn't seem to like the boss of this place either. Could he change the alignment of the front wheels to make the sensors fail on the turns because the wheel shifts away from the sensor via an angle of sorts? What can the kid have done to mess it up.. never had anything before like this and seems like it is related to the work. the brake fluid in the master cylinder was alittle low 1" down but not empty.. I have filled that up. Pedal seems good but if I pump it then it gets a bit soft. On the turns the sensors cables seem to be at their length end.. not much play in them.

Anything to check?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
abs, cable, front wheels, sensors

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:07 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors