Brand new trans but still no reverse - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 19 Old 04-26-2009, 02:18 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Brand new trans but still no reverse

It's a 2006 Ford F-350. Truck had no reverse so trans was removed and a new one put back in. But still no reverse. Trans was dynoed before shipping back and all was good. The trans was removed and installed by a guy that specializes in transmissions. Anyone have any idea what else it may be?

This is the truck:
anemity is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 19 Old 04-26-2009, 02:26 PM
Viking Heavy Diesel

 
Ryan Rønning's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: 34'.6264 -98.4192
Posts: 20,700
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
Maybe the shift cable is out of adjustment and there for it is not shifting in to reverse!

Babe The Blue OX



2008 Ford F-450, TumbleWeed Headache Rack, B&W Gooseneck, 15% tinted windows, 120 Gal Transfer tank, Cobra 29 LX CB, 1200 watt converter, PIAA lights, Sinister goodies, S&B Intake and lots of running lights.

Quote:
Originally Posted by XPLOSIV View Post
Thanks. I'll give er a good wackin in the morning.
Ryan Rønning is offline  
post #3 of 19 Old 04-26-2009, 02:28 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It shifts into everything fine. Its on jack stands now but when we put it into reverse the tires move but not enough to move the truck when it is on the ground
anemity is offline  
post #4 of 19 Old 04-26-2009, 02:32 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Let me say that one better... it drives in forward gears fine but not enough power for it to move when it is in reverse. Thank you for the help my dad will greatly appreciate it.
anemity is offline  
post #5 of 19 Old 04-26-2009, 02:35 PM
Viking Heavy Diesel

 
Ryan Rønning's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: 34'.6264 -98.4192
Posts: 20,700
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
I would say that it sounds like the reverse valve is stuck but I find it unlikly that it would happen in two trannies!

Babe The Blue OX



2008 Ford F-450, TumbleWeed Headache Rack, B&W Gooseneck, 15% tinted windows, 120 Gal Transfer tank, Cobra 29 LX CB, 1200 watt converter, PIAA lights, Sinister goodies, S&B Intake and lots of running lights.

Quote:
Originally Posted by XPLOSIV View Post
Thanks. I'll give er a good wackin in the morning.
Ryan Rønning is offline  
post #6 of 19 Old 04-26-2009, 03:47 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by RRonning1984 View Post
I would say that it sounds like the reverse valve is stuck but I find it unlikly that it would happen in two trannies!
Yeah I highly doubt that would be the case... just wish I could figure out why this is happening
anemity is offline  
post #7 of 19 Old 04-26-2009, 04:22 PM
Compression Ignition Addict
 
lowstroke's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Kingman, AZ
Posts: 388
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The guy that installed it and "specializes" in transmissions cant figure that out? Unplug the wire harness and try it. If it goes into reverse , then you might have an electrical problem. Also, check your back up lights. They should engage when in reverse. When it is unplugged, you should only have reverse and third. If still no reverse, there is something wrong in the trans.


October 2009 Diesel Power Mag feature article
http://www.dieselpowermag.com/featur...uty/index.html
2000 Ford Ranger. Dont laugh, its paid for

lowstroke is offline  
post #8 of 19 Old 04-26-2009, 04:25 PM
Compression Ignition Addict
 
Drepka's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Bastrop, Tx.
Posts: 443
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Drepka
I would guess there IS no reverse! that looks like a freakin kickass drag truck,,push it backwards. Thats a good looking truck!




Traded in the 00'


TW 6 pos. chip......reinstalled
Isspro gauges.....Finally in 04-27-09
DIY Tymar.....04-21-09
Zoodad.........04-22-09
Foil delete.....04-22-09


next:

Leveling kit--delayed-wife totalled new car!!!!!!!!!!
4" turbo back MBRP....installed !
305/70/16 Goodyear Wrangler Silent Armors-- done yesterday
Drepka is offline  
post #9 of 19 Old 04-26-2009, 04:32 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by lowstroke View Post
The guy that installed it and "specializes" in transmissions cant figure that out? Unplug the wire harness and try it. If it goes into reverse , then you might have an electrical problem. Also, check your back up lights. They should engage when in reverse. When it is unplugged, you should only have reverse and third. If still no reverse, there is something wrong in the trans.
He ran out of time its getting fixed in our garage he said he is going to bring his computer over next weekend. I'm just trying to help my dad out since the weather is awesome I know he wants to get it back on the road. When the truck is in reverse the back up lights do come on. We thought the trans was messed up in the first place and this is a brand new trans also when is leading me to believe it was not the trans at all why would that happen 2 trannys in a row? What wire harness are you saying to unplug?
anemity is offline  
post #10 of 19 Old 04-26-2009, 04:33 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Drepka View Post
I would guess there IS no reverse! that looks like a freakin kickass drag truck,,push it backwards. Thats a good looking truck!
It had reverse before my dad baught it from Eaton when he was working there... that truck hauled the trailor behind it in the pic... Yeah the truck looks waay meaner in person
anemity is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome