serious 4R100 trans problems!!!!!!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 01-09-2009, 11:54 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
o1whitelighting's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: buckeye
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Angry serious 4R100 trans problems!!!!!!!!

i have a 2001 F-350 4x4. bought used in febuary of 2007 with 94,000 miles on it. i put a ts performance chip in it right off the bat. man that thing would run, but the trans did shift right. i call ts and they told me that it was a programing problem. i sent it in and had it reprogramed put it back in and the same thing. so i said screw it and with a dp tuner. still did it but not has bad. i drove it for a long time put 107,000 miles on it and put a tranny in it. the funny part is that it already had a reman in before i got it (not cool). my dad and i pulled the tranny out and pulled apart and the clutches were smoked. rebuilt it and put in and nothing but problems. it was flashing the od light put it on the scanner and it was second, thrid shift default and third, fourth shift default. it would start out shifting fine and it went down hill real quick. messed with it and messed with checked the main plug going into the side of the trans noithing. couldn't figure it out. didn't touch anything it might sound dumb but it fixed itself. it didn't shift as firm as it should have i put a heavy duty clutch kit and a tci auto shift kit in it, and on top of that i have a banks trans command and the dp tuner and a shift mod on it. i put 5,000 to 6,000 miles on it and the trans started slipping. came to a stop light and took off and it slipped hard going into second. fluid was good and red and didn't smell burnt and the level was good. i drove it home and it got worse and wosre. it got so bad it was shifted into second gear and then shifted right back to first and it would jump between the two gears. it would finally grab second and then it didn't want to grab third. it would fight to do it. it was taking off in first second gear. and it got so bad first gear was binding up so hard you had to firewall it to get to move. i shut it down over night and drove it he next day and it shifted like a brand new truck, until it got warmed up to normal temp and it was back to the same old thing. it still sits today because i don't know what to do i need some seriuos help.

Last edited by o1whitelighting; 01-09-2009 at 11:56 AM. Reason: faul language on accedent
o1whitelighting is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome