this is my 3rd tranny! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-30-2008, 07:04 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Location: SLC, Utah
Posts: 514
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
this is my 3rd tranny!

i just put my third tranny in a couple weeks ago now its having problems again if i put it in drive, it will NOT go past 1st gear. if i then shift the selector into 2nd it goes into second just fine w/no slip or slam. then i shift into d/od and it goes into overdrive. so i basically have 3 gears and i have to manually shift them. what would cause that? no slips or slams anytime i shift it just doesnt do it by itself.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-30-2008, 07:08 AM
Conservative and Proud


 

Join Date: Nov 2005
Location: Oregon
Posts: 14,472
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Bumping this up for ya!

Did a shop do your trannies?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-30-2008, 07:12 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Location: SLC, Utah
Posts: 514
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i had a shop in TN rebuild them but i did the installs...it was working great until yesterday morning then it wouldnt shift... i didn't do anything i dont normally do as far as using the truck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-30-2008, 07:17 AM
Conservative and Proud


 

Join Date: Nov 2005
Location: Oregon
Posts: 14,472
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Well I am by no means a tech, so one of them should be along soon to help you out!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-30-2008, 07:29 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Location: SLC, Utah
Posts: 514
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
oh yeah i should add... i smelled something electrical burning/melting on the freeway the day before this happened. is there a fuse or something that will keep it from shifting right? maybe a short somewhere?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-30-2008, 07:45 AM
What u talkin bout willis

 
Join Date: Oct 2007
Location: BELTON, TEXAS
Posts: 2,725
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to REDPOWERSMOKER Send a message via Yahoo to REDPOWERSMOKER
:BUMP: FOR YA HOPE YOU GET IT FIGURED OUT
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-30-2008, 07:47 AM
Emergency Services
 

Join Date: May 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 5,538
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to cchase
hey my new trans did that when I first put it in. the guy that did it took it back, said a part was in backwards on the valve body, and replaced the computer thats by the pan.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-30-2008, 09:47 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Location: SLC, Utah
Posts: 514
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hey thanks for the help guys. i climbed underneath and found a spot where the wiring harness was rubbing the front driveshaft... it had a couple of broken wires so i fixed them and that took care of the tranny shift problem. now. but the electronic 4x4 still wont turn on... maybe i blew a fuse? does anyone know where the fuse is for the 4x4? it did blow my reverse lights fuse and i found and replaced that but it didnt fix the 4x4 not goin in.

Last edited by stroker27; 01-30-2008 at 09:47 AM. Reason: adding
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-30-2008, 06:45 PM
Emergency Services
 

Join Date: May 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 5,538
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to cchase
bump, cause I dont have any idea. but I will go out and check my manual in the morning if no1 helps.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:30 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors