Flashing o/d light, lots of codes and no a/c - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 09-22-2011, 05:07 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: AR
Posts: 80
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Flashing o/d light, lots of codes and no a/c

I read through here every day, great site. Came over from the 6.0 side after spending $15,000.00 in repairs over the last 3 years. Now I have a 2002 f350 4x4 crew cab dually with the 7.3 and 4r100 transmission. No trouble till yesterday while pulling a heavy trailer with mini excavator in it, the o/d light started flashing and the a/c quit working. Got it home and pulled codes p0750, p0755, p0743, p1754, p1747 with AE. Found the wiring harness had been rubbing on drive shaft to the front end and broke three wires and skinned two others. Fixed the wires but that didnt change any thing with the o/d light or a/c. My question is do you think that fried my transmission? or something else?

2005 cc 4x4 swb 6.0, AFE Cold Air Intake, Banks High Ram Intake, 4" Turbo Back Exhaust, Liberator EGR delete, CAT and Muffler delete, SCT Livewire with Custom Tunes from Innovative, Alpine 7" flip-out with 2 10" Subs.
wag68 is offline  
post #2 of 4 Old 09-22-2011, 05:24 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: AR
Posts: 80
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Just to let everyone know, I found a blown fuse 23, engine control. Fixed the tranny problem and the a/c problem.

2005 cc 4x4 swb 6.0, AFE Cold Air Intake, Banks High Ram Intake, 4" Turbo Back Exhaust, Liberator EGR delete, CAT and Muffler delete, SCT Livewire with Custom Tunes from Innovative, Alpine 7" flip-out with 2 10" Subs.
wag68 is offline  
post #3 of 4 Old 10-25-2011, 08:49 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
did your trans ever do anything funny before you replaced that fuse?
60power is offline  
post #4 of 4 Old 10-25-2011, 08:58 PM
Powerstroke.org Rookie
 
mnichols2010's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I'm having a flashing o/d light but no tranny probs. When I shift in to park or reverse I also get a low range light on my auto. I havent done any looking around yet just wondering if anybody has any quick ideas I bought the truck like this and it started after tranny rebuild. Thanks in advance.


Sent from my Autoguide iPad app

2000 7.3 4x4 ranch hand everywhere, 18000 lbs warn winch, pisa lights, 5 inch turbo back, ts 6 pos custom tunes by Gearhead Automotive, 6637 diy 07, harley lights
mnichols2010 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome